خبرگزاری کار ایران

قریشی در گفت‌وگو با ایلنا تشریح کرد:

آخرین وضعیت درگیری میان عربستان و انصارالله در حومه الحدیده/ تلاش بریتانیا و امارات برای تسلیح مخالفان در مَهره

آخرین وضعیت درگیری میان عربستان و انصارالله در حومه الحدیده/ تلاش بریتانیا و امارات برای تسلیح مخالفان در مَهره
کد خبر : ۶۲۷۹۰۹

آمریکا برای هدف قرار دادن سرشاخه‌های القاعده وارد پرونده یمن شد اما ترورهای متعدد عناصر القاعده باعث احساس خطر از سوی نیروهای دولت فراری و مستعفی در عدن شده است.

«سید اصغر قریشی» سفیر پیشین کشورمان در یمن در تشریح آخرین وضعیت میدانی یمن و تلاش عربستان برای تصرف بندر الحدیده در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: بندر حُدیده یکی از بنادر استراتژیک یمن به حساب می‌آید و تنها بندری است که در وضعیت کنونی در دست انصارالله یمن است؛ عربستان و امارات تحت عنوان ائتلاف عربی در صدد آن بودند که با طرح سناریوهای گوناگون این بندر را از دست انصارالله خارج کنند. این اقدام برای آن از سوی ریاض و ابوظبی طراحی شد که بتوانند اشراف بر دریای سرخ را عملی کنند؛ از این جهت شاهد آن هستیم که در روزهای اخیر درگیری‌ها میان انصارالله و نیروهای ائتلاف عربی تشدید شده که آخرین اخبار نشان می‌دهد آنها تا ۴۰ کیلومتری بندر حدیده پیشروی کرده‌اند.

وی ادامه داد: ریاض برای پیشروی به سوی بندر حدیده از نواحی شمالی وارد میدان شد و امارات از جبهه جنوبی اقدام‌های خود را عملیاتی کرد. این بندر در غرب یمن و در سواحل دریای سرخ واقع شده است؛ از این منظر امارات از جنوب خاک یمن و از طریق بندر مُخاء وارد این منازعه شده است. اقدام‌های آنها تا حدی پیش رفت که تا حد زیادی بر استان تَعز فشار وارد کردند تا نهایتاً بتوانند جبهه دیگری را در حدیده باز کنند. این روند تا جایی ادامه داشت که اخباری مبنی درگیری نیروهای ائتلاف با قطر در تعز منتشر شد اما داده‌ها نشان می‌دهد که وضعیت در تعز همچنان نامعلوم است.

منابع بیمارستانی و امدادی در عدن اعلام کرده‌اند که چیزی در حدود ۵۰۰ نفر مجروح و زخمی به بیمارستان این شهر منتقل شده‌اند که این نشان می‌دهد درگیری در استان‌های بیضاء و مارب در جریان است. باید توجه داشت که مارب، منطقه‌ تجمع نیروهای عربستان و مزدوران «عبدربه منصور هادی» است که این آرایش در آنجا نشان می‌دهد ائتلاف عربی همچنان حاضر به قبول تلفات خود و یمن نیست و به دنبال ادامه درگیری در خاک این کشور است.

این تحلیلگر مسائل یمن در پاسخ به اینکه نقش آمریکا در پرونده یمن را چگونه باید مورد تحلیل قرار داد، گفت: در برخی از اخبار صحبت از نقش ایالات متحده در حملات اخیر مطرح شده است؛ باید توجه داشته باشیم که آمریکا از حیث لجستیک و ارائه اطلاعات به عربستان در پرونده یمن همچنان فعال است اما به هیچ وجه وارد درگیری مستقیم نمی‌شود. در این راستا کنگره آمریکا قصد داشت تا طرحی را برای محدودسازی کمک‌ها به عربستان و ائتلاف عربی که در یمن اقدام به عملیات می‌کند به تصویب برساند که تا به امروز چنین اتفاقی رخ نداده است.

وی در پایان تصریح کرد: یکی از دلایلی که آمریکا در پرونده یمن ورود کرد، بحث هدف قرار دادن فرماندهان ارشد القاعده بود؛ چراکه این سازمان ترویستی در یمن دارای جایگاه مهم و بالایی است و رهبران آن از دهه‌ها پیش در یمن ساکن بودند. تا جایی که باید دانست بن لادن اصالتاً به یمن منتسب است اما تابعیت عربستان را با خود حمل می‌کرد. این وضعیت باعث شده تا نیروهایی که در عدن با القاعده مرتبط هستند، طرح ترورهای متعدد را در دستور کار بگذارند و همین موضوع باعث شده تا نیروهای منصور هادی در عدن نتوانند مستقر شوند. از سویی دیگر داده‌هایی وجود دارد که بریتانیا و امارت اقدام به تسلیح بخشی از عناصر در استان مَهره کرده‌اند که این استان در نزدیکی عمان قرار دارد. لذا آنچه که در صحنه میدانی عیان شده است، نشان می‌دهد که اوضاع در یمن در چند جبهه متفاوت در حال پیگیری است اما باید دانست که اشغال بند حدیده توسط عربستان کاری بسیار مشکل است که سد عظیمی مانند انصارالله در مقابل آن قرار دارد.        

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز