مذاکرات آستانه بدون صدور بیانیه مشترک خاتمه یافت
مذاکرات صلح سوریه که در پایتخت قزاقستان برگزار شد، در حالی بهکار خود پایان داد که شرکتکنندگان در آن بر سر بیانیه پایانی این نشست به توافق نرسیدند.
به گزارش ایلنا، دور تازه مذاکرات چند جانبه برای پایان دادن به بحران سوریه، روز پنجشنبه (۱۶ فوریه/ ۲۸ بهمن) با یک روز تاخیر در شهر آستانه، پایتخت قزاقستان برگزار شد. نمایندگانی از سازمان ملل و کشورهای اردن و آمریکا نیز به عنوان ناظر در این نشست حاضر بودند.
دور نخست این مذاکرات چهارم و پنجم بهمن ماه با حضور نمایندگان روسیه، ترکیه و ایران و با شرکت هیئتهایی به نمایندگی از طرف دولت سوریه و گروههای معارض سوری برگزار شد.
ده روز پیش هم هیئتهای کارشناسی ایران، ترکیه، روسیه و نمایندگان اعزامی سازمان ملل متحد در پایتخت قزاقستان دیدار و گفتوگو کردند.
یکی از علتهای به تاخیر افتادن نشست آستانه ناخشنودی گروههای معارض سوری از روسیه عنوان میشود. این گروهها روسیه را متهم میکنند که در واداشتن دمشق به پایبندی به رعایت آتشبس کوتاهی میکند.
دولت قزاقستان، هفته گذشته اعلام کرده بود که دور تازه مذاکرات آستانه که به ابتکار روسیه، ترکیه و ایران برگزار میشود بر تثبیت آتشبس در سوریه تمرکز دارد.
ظاهرا هنوز بر سر تعریف موارد نقض آتشبس و مجازات نقضکنندگان، اختلافنظرهای زیادی وجود دارد و به همین علت شرکتکنندگان در مذاکرات آستانه بر سر صدور یک بیانیه مشترک به توافق نرسیدهاند.
الکساندر لاورنتیف، نماینده رئیس جمهور روسیه در امور سوریه و سرپرست هیئت روسی، درباره صادر نشدن بیانیه مشترک پایانی، گفت: «متن تنظیم شده تا حدود زیادی شبیه بیانیه اجلاس پنجم بهمن ماه بود، بنابراین تصمیم گرفته شد در مذاکرات آستانه ۳، مسائل محدود به صورت مشروح مورد گفتوگو قرار گیرد.»
ریاست هیئت نمایندگی ۱۵ گروه مخالف سوری را «محمد علوش» بر عهده داشت که پیشتر اعلام کرده بود، اگر گفتوگوها به شکست بیانجامد چارهی دیگری جز ادامه نبرد برای این گروهها وجود نخواهد داشت.