مخالفت ناتو با برنامه ترامپ برای احیای شکنجه
رئیسجمهوری آمریکا میخواهد احیای روشهای مناقشهبرانگیز شکنجه در جریان بازجویی از متهمان به اقدامات تروریستی را بررسی کند، ولی مؤتلفان غربی با این طرح مخالفت میکنند.
به گزارش ایلنا به نقل از دویچهوله، «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری جدید آمریکا اعلام کرد که میخواهد روشهای خشونتآمیز در جریان بازجویی از افراد مظنون به دست داشتن در اقدامات تروریستی را دوباره به راه اندازد؛ روشی که «باراک اوباما» رئیسجمهوری پیشین، آن را ممنوع کرده بود.
در نخستین واکنش، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو، خواستار پایبندی کامل به حقوق بینالملل شد که اقدامات خشونتآمیز اینچنینی را ممنوع کرده است.
استولتنبرگ در بروکسل گفت: «تمامی عملیات ناتو همواره در چارچوب حقوق بینالملل انجام خواهد گرفت». دبیرکل ناتو تأکید کرد: «این سیاست ناتو بوده و خواهد بود.»
بریتانیا، مؤتلف دیرین ایالات متحده نیز در رابطه با این موضوع از ترامپ فاصله گرفت. سخنگوی «ترزا می» نخستوزیر بریتانیا، در لندن گفت که هیچ نوعی از شکنجه یا رفتار غیرانسانی قابل تحمل نخواهد بود. او در عین حال با نیمنگاهی به سفر در پیشِ ترزا می به واشنگتن، افزود که مناسبات تنگاتنگ با ایالات متحده اما امکان گفتوگو درباره اختلاف نظرها را بهوجود میآورند.
همچنین «جرمی کوربین» رهبر اپوزیسیون بریتانیا، از ترزا می خواسته است که شکنجه موسوم به «القای حس غرق شدن» را محکوم کند. این نوع از شکنجه، شیوهای است که در آن با بستن پارچهای به دور سر و صورت متهم و خیس کردن آن، حس خفگی در آب را به او القا میکنند. رئیس حزب کارگر بریتانیا، خطاب به نخستوزیر محافظهکار کشورش گفت: «نه آمریکا، بلکه ارزشهای ما را در درجه اول قرار دهید.»