خبرگزاری کار ایران

قنادباشی در گفت‌وگو با ایلنا:

مردم لیبی نسبت به عملکرد سازمان ملل بدبین هستند

مردم لیبی بعد از قذافی به سازمان ملل و عملکرد این سازمان بدبین هستند به گونه‌ای که سازمان ملل در میان مردم لیبی از اعتبار مقبولی برخوردار نیست و همچنین برای دولت‌های سکولار و افراطی مذهبی ارزشی قائل نیستند.

«جعفر قنادباشی» کارشناس مسائل شمال آفریقا در خصوص تشکیل دولت وحدت ملی در لیبی گفت: آنچه که  در لیبی به عنوان دولت وحدت ملی تشکیل شده و فرستاده ویژه سازمان ملل در این کشور از آن خبر داده است، در واقع حاصل اقدام سازمان ملل، دولت‌های غربی و طرف‌های عربی و نتیجه یک جریان دولت‌سازی و نظام‌سازی است که منطبق با خواست کشورهای غربی و عربی صورت گرفته‌ است.

وی درباره نقش دو دولت حاکم بر لیبی گفت: گروه‌های سکولاری که در شرق لیبی حضور دارند، باعث تشکیل دولت وحدت ملی شده‌اند و گفته شده که احزاب لیبیایی با یک توافق بر اساس سلسله گفت‌وگوهای هشت ماهه زمینه روی کار‌آمدن چنین دولتی را به وجود آورده‌اند که البته در عمل چنین خبری صحت ندارد. چرا که در گفت‌وگوها تنها در یک طرف آن گروه‌های لیبیایی حضور داشته و دولت حاضر در طُبرُق که عقاید آنها با عقاید مردم یمن یکی نیست، آن را اداره می‌کرد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به دولت حاکم بر طرابلس بیان داشت: از سوی دیگر باید این نکته را مد نظر داشت که دولتی که گفت‌وگوها را تحریم کرده در طرابلس مستقر است و دارای یک ایدئولوژی افراط‌گری مذهبی است. از این رو قرار بود که دو دولت در مذاکرات و گفت‌وگوهای مربوط به تشکیل دولت وحدت ملی در لیبی شرکت کنند اما تنها یک گروه در این مذاکرات حضور پیدا کرد. در جایی دیگر شاهد این بودیم که مخالفت‌هایی از سمت مردم لیبی برای تشکیل دولت وحدت ملی این کشور صورت گرفت و دلیل آن هم این بود که مردم لیبی اصرار دارند تا دولت حاکم، از جنس فرهنگ و سیاست بومی این کشور باشد.

وی در پایان عنوان کرد: مردم لیبی بعد از قذافی به سازمان ملل و عملکرد این سازمان بدبین هستند به گونه‌ای که سازمان ملل در میان مردم لیبی از اعتبار مقبولی برخوردار نیست و همچنین برای دولت‌های سکولار و افراطی مذهبی ارزشی قائل نیستند. لذا مردم لیبی به دنبال یک دولت مردمی هستند تا بتواند خواسته‌های آنها را تامین کند و دولتی که درشرایط فعلی روی کار خواهد آمد، همسو با خواست مردم نیست به گونه‌ای که تمامی مهره‌های حاضر در آن در زمان قذافی خارج از کشور به سر می‌بردند.

کد خبر : ۳۱۲۷۷۱