خبرگزاری کار ایران

صدرالحسینی در گفتوگو با ایلنا تشریح کرد:

ابعاد اقدام‌های آمریکا و اسرائیل در تحولات اخیر لبنان/ سناریوی حزب‌الله برای حفظ انسجام ملی در بیروت

ابعاد اقدام‌های آمریکا و اسرائیل در تحولات اخیر لبنان/ سناریوی حزب‌الله برای حفظ انسجام ملی در بیروت
کد خبر : ۱۵۹۹۲۲۵

تحلیلگر مسائل منطقه گفت: اسرائیل به دنبال آن است به اذهان عمومی بگوید حزب الله لبنان دیگر توان حمایت از ارتش لبنان و همچنین حفظ امنیت در مرزهای کشور را ندارد.

سیدرضا صدرالحسینی، تحلیلگر مسائل منطقه با اشاره به تحولات اخیر لبنان و نقش آمریکا در شروع آن در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: تحولات منطقه طی دو سال گذشته و حتی مشکلاتی که برای لبنان قبل از اجرای عملیات طوفان الاقصی با موضوع تحریم این کشور و سقوط ارزش پول ملی آن به وجود آمد، همگی نشان داد که در پس این تحولات اقدامات ایالات متحده و سناریوهای مربوط به آن وجود دارد. در آن برهه حزب الله با پشتوانه مردمی خود تحولات را به سمتی برد که در نهایت دولت نجیب میقاتی اداره امور را در دست گرفت و به نوعی ایالات متحده با دخالت‌ها و اقدام‌های مستقیم خود، سعی در انحراف اوضاع جاری در لبنان داشت که با هوشیاری حزب الله لبنان و مردم این کشور این سناریوها به حاشیه رفت و حتی شاهد آن بودیم که حدود سه سال این کشور با مشکلات و مسائل ناشی از دخالت در امور بیروت توسط غرب روبه‌رو بود. در این راستا، تحولات اخیر در نبود شهید نصرالله و همچنین اقدامات نظامی اسرائیل، به گونه‌ای از سوی آمریکا طراحی و اجرا شد تا بتوانند حزب الله را ضعیف کنند و به مردم القاء کنند که هیچ طیف و جریانی نمی‌تواند به غیر از ایالات متحده لبنان را درست هدایت کند.

وی ادامه داد: بدون شک ریشه رخدادهای اخیر لبنان در حفاظت از موجودیت و امنیت اسرائیل توسط آمریکا نهفته است و بنابراین باید توجه داشت که این تحولات به موازات ادعای غرب و رژیم صهیونیستی مبنی بر تضعیف حزب الله لبنان صورت میگیرد که نشان از سناریو چینی در این حوزه دارد. از سوی دیگر، باید توجه شود که این تحولات دقیقاً در زمانی به وقوع می‌پیوندد که اسرائیل بر اساس توافق سال ۲۰۲۴ و همچنین بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل میبایست از مرزهای جنوبی لبنان خارج شود و به هرگونه تجاوز خود علیه خاک این کشور خاتمه دهد. اسرائیل به دنبال آن بود که با برهم زدن امنیت و آرامش در بیروت این مسأله را مطرح کند که مقاومت لبنان در شرایط فعلی توان مقابله و تضعیف این رژیم را ندارد. بر همین اساس باید گفت که دخالت‌های غرب و رژیم صهیونیستی در لبنان صرفاً بر پایه مسائل امنیتی و نظامی نیست بلکه آنها سعی دارند تا دخالت خود در امور داخلی این کشور را علنی کنند و آن را به رخ بکشند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: تلاش اسرائیل این است که حزب‌الله و دولت جدید لبنان با محوریت مسائلی مانند بروز مشکل در پروازهای ایران و مسائل این چنینی، با یکدیگر درگیر شوند تا در نهایت بتواند به افکار عمومی این مسئله را القا کند که حمایت ایران از حزب‌الله لبنان عملاً می‌تواند موجبات بروز اختلالات نظامی و امنیتی را فراهم آورد. از سوی دیگر اسرائیل به دنبال آن است به اذهان عمومی بگوید حزب الله لبنان دیگر توان حمایت از ارتش لبنان و همچنین حفظ امنیت در مرزهای کشور را ندارد. در این میان باید توجه داشت که مراسم ۲۳ فوریه با محوریت تشییع پیکر سیدحسن نصرالله می‌تواند اقدامات رژیم صهیونیستی و ایالات متحده با حمایت عوامل داخلی خود را با محوریت ضعیف نشان دادن حزب الله لبنان به حاشیه براند؛ به گونه‌ای که آمریکا به دنبال ایجاد اختلال در مراسم مذکور خواهد بود تا باز هم این پیام را مخابره کند که وجود آنها در لبنان بیش از حضور حزب‌ا‌لله مهم است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دخالت آمریکا و اسرائیل در امور داخلی لبنان (مستقیم یا غیرمستقیم) به سمت صعودی شدن رفته و البته که مردم لبنان و احزاب این کشور هم خود را برای پاسخ دادن به مسأله آماده کرده‌اند. باید در درجه اول منتظر بود و دید که در مراسم تشییع پیکر دبیرکل سابق حزب الله لبنان مردم این کشور تا چه حد حضور پیدا می‌کنند و در درجه دوم باید توجه داشته باشیم که نفوذ بی‌بدیل حزب‌الله در لایه‌های اجتماعی همه اقوام با داشتن سرمایه اجتماعی فراوان قابل مشاهده و لمس بوده و حتی نمی‌توان از  نقش حزب‌الله در خنثی کردن دخالت بیگانگان در امور داخلی لبنان، غافل شد. از سوی دیگر،  در این شرایط باید به نقش موفق حزب‌الله در مقابله با تروریسم داعش و جلوگیری از ورود آن به خاک لبنان اشاره کرد اما معتقدم که تلاش مجدد آمریکا و اسرائیل برای تأثیرگذاری در تحولات داخلی لبنان بعد از شهادت دبیرکل و مقام‌های ارشد حزب‌الله افزایش پیدا کرده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز