چراغی در گفتوگو با ایلنا تشریح کرد:
اهداف نتانیاهو از اجرای طرح ژنرالها در شمال غزه/سناریوی اسرائیل برای تاثیرگذاری روی انتخابات آمریکا
کارشناس مسائل سیاسی منطقه گفت: طرح ژنرالها چشمانداز مشخصی نخواهد داشت و نخستوزیر اسرائیل صرفاً به دنبال آن است که تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اوضاع را به نفع خود و تندروهای تلآویو هدایت کند.
جلال چراغی، کارشناس مسائل سیاسی منطقه با اشاره به اقدام اسرائیل برای اجرای طرح ژنرالها در شمال غزه در گفتوگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: بیش از یک ماه است که طرح موسوم به طرح ژنرالها در غزه مطرح شده و دلیل نامگذاری این طرح هم این است که نظامیان اسرائیل آن را مطرح کردند و برای پیشبرد اهداف رژیم صهیونیستی آن را مفید دانستند که در نهایت اجرای آن با موافقت بنیامین نتانیاهو مواجه شد. اصل این طرح بر این موضوع تأکید دارد که مناطق بالای گذرگاه نتزاریم به صورت کلی تخریب شود و آنجا را تبدیل به زمین خام کنند. سپس پایگاههای ارتش اسرائیل در آنجا بنا شود تا در نهایت بتوانند به زعم خود حماس را در این منطقه از بین ببرند و ساکنان آنجا را از این مکان دور کنند. این در حالیست که تعداد زخمیها و کشتهها در شمال غزه و به صورت کلی در تمامی این مناطق بسیار گسترده است و ساکنان این منطقه در حال جابهجایی داخلی هستند.
وی ادامه داد: تمام این روند در حالی اجرایی میشود که سه هدف نتانیاهو اعم از ریشهکن کردن حماس، آزادی اسرای اسرائیل و همچنین مدیریت غزه همچنان با گذشت یک سال از شروع عملیات ۷ اکتبر محقق نشده است. اسرائیل به دنبال این است که مشابه این طرح را در جنوب لبنان اجرایی کند اما نتانیاهو در نهایت به دنبال آن است که یک نوار به عمق پنج تا شش متر برای حضور نظامیان اسرائیل در جنوب لبنان ایجاد کند که هر دو طرح را باید در راستای تثبیت منافع نتانیاهو دانست. در این میان ایالات متحده مدعی شده که با طرح ژنرالها مخالف است اما واقعیت این است که واشنگتن چراغ سبز خود را به تلآویو برای اجرای چنین طرحی داده است و صرفاً در کلام و مواضع سیاسی، آنها با این طرح مخالفت میکنند و عملاً باید گفت که سیاست آنها مبنی بر فریب و دروغ پایهگذاری شده است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: این روند تا انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده ادامه خواهد داشت و اسرائیل هم در سطح منطقه به دنبال آن است که بتواند سناریوهای خود را پیش ببرد تا در نهایت بتواند آمریکا را به موازات این روند با خود همراه کند تا در صورت مخالفت ایالات متحده بتواند بر روی انتخابات ریاست جمهوری پنجم نوامبر تاثیر بگذارد. اگر آمریکا با طرح ژنرالها هم راستا شود و به صورت کلی در مورد غزه بیش از وضعیت فعلی دست اسرائیل را باز بگذارد آرای مسلمانان و عرب - آمریکاییهای در انتخابات ریاست جمهوری توسط دموکراتها از دست میرود و اگر گزینه بیتفاوتی را در دستور کار خود قرار دهند بخش اعظم افکار عمومی این کشور فکر میکنند که دولت ایالات متحده یک دولت منفعل است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: گزینه دیگر هم باج دادن به اسرائیل و مماشات با تلآویو است که باز هم یک خروجی منفی در اتمسفر سیاست داخلی فعلی آمریکا و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دارد. به نظرم اجرای این طرح با مشکلات زیادی روبهرو خواهد شد؛ چراکه این موضوع و اجرای آن میتواند منجر به تشدید درگیری شود. در این راستا پس از شهادت یحیی سنوار، مسئول دفتر سیاسی حماس، یک نوع روحیه انتقامجویی در غزه و مقاومت فلسطین دیده میشود و بدون شک در هرگونه درگیری آتی، صهیونیستها در تیررس مقاومت خواهند بود؛ کما اینکه تا سال ۲۰۰۵ میلادی غزه در اشغال رژیم صهیونیستی قرار داشت و همان سالها اعمال فشار مقاومت باعث شد تا آنها از این منطقه عقبنشینی کنند. به همین دلیل طرح ژنرالها چشمانداز مشخصی نخواهد داشت و نتانیاهو صرفاً به دنبال آن است که تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، اوضاع را به نفع خود و تندروهای تلآویو هدایت کند.