خبرگزاری کار ایران

مصدق‌پور در گفت‌وگو با ایلنا:

نتانیاهو برای فرار از بحران داخلی مذاکرات قاهره را دنبال می‌کند/ تل‌آویو تا پایان ماه رمضان قادر به حمله علیه رفح نیست

نتانیاهو برای فرار از بحران داخلی مذاکرات قاهره را دنبال می‌کند/ تل‌آویو تا پایان ماه رمضان قادر به حمله علیه رفح نیست
کد خبر : ۱۴۶۴۶۵۳

کارشناس مسائل منطقه گفت: ائتلاف بین‌المللی با مشارکت کشورهای عربی برای کمک‌رسانی از مجرای بندر غزه از سوی حماس رد شده، چراکه اسرائیل خواهان عدم حضور حماس و نیروهای آنروا در این روند است.

مصدق مصدق‌‌پور، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به مذاکرات قاهره و تلاش برای اجرای آتش‌بس در غزه و تبادل اسراء در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در مورد مذاکراتی که در قاهره طی روزهای گذشته برگزار شده باید گفت که حماس هیچ تیمی برای حضور در این مذاکرات اعزام نکرده و دلیل آن هم عدم تحقق شروط این جریان در مذاکرات گذشته است. حماس اعلام کرده که توقف حملات، ورود کمک‌های بشردوستانه، بازگشت آوارگان و بازسازی غزه اولویت فعلی آنها بوده اما اسرائیل از این مسائل عدول کرده است. این در حالیست که نتانیاهو نیاز به مذاکرات دارد؛ چراکه در داخل تل‌آویو تحت فشار گسترده خانواده اسرای اسرائیلی قرار دارد. در این میان ایالات متحده اعلام کرده که با حمله زمینی به رفح مخالف است اما توجه داشته باشید که این به معنای مخالفت تمام عیار واشنگتن با تل‌آویو نیست بلکه بایدن در سخنان اخیر خود به گونه‌ای اعلام کرد که اسرائیل همچنان حق دفاع از خود را دارد.

وی ادامه داد: توجه داشته باشید که تیم بایدن به فکر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال جاری میلادی است و باید متوجه بود که اعراب و مسلمانان بخش مهمی از رأی‌دهندگان را تشکیل می‌دهند و به هر ترتیب این طیف می‌توانند با توجه به تند شدن اقدامات اسرائیل علیه غزه با رأی منفی بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تأثیرگذار باشند. اسرائیل تمام قصور را در رابطه با وضعیت میدانی و سیاسی به گردن حماس می‌اندازد و بر همین اساس سعی می‌کنند تا تمام اوضاع مخرب را به سمت حماس و مقاومت فلسطین هدایت کنند. در این راستا دیوان عالی اسرائیل به کابینه نتانیاهو اعلام کرده که باید مصوبه‌ای در مورد سربازی یهودیان ارتودکس ارائه دهد؛ چراکه در قانون مورد نظر، راستگراهای مورد اشاره از خدمت سربازی معاف هستند که ریشه در تحولات سال ۲۰۱۸ رژیم صهیونسیتی دارد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: این وضعیت در حالیست که هیأت اسرائیلی به صورت کامل برای مذاکرات به قاهره اعزام نشد و در حال بررسی وضعیت و اوضاع و احوال حاکم بر مذاکرات بودند و اگر شرایط از نظر آنها مطلوب بود مابقی اعضای کلیدی تیم مذاکره کننده از تل‌آویو به قاهره اعزام خواهند شد و دلیل آن عدم حضور و مشارکت حماس در مذاکرات قاهره است. در این راستا نتانیاهو در تلاش برای دستیابی سریع به توافقی که منجر به آزادی اسرای اسرائیل شود، بوده و به همین دلیل به رئیس موساد اختیارات بیشتری در مذاکرات نسبت به گذشته اعطا کرده است. این در حالیست که طرح جدید برای تشکیل ائتلاف بین‌المللی با مشارکت برخی کشورهای غربی و عربی مانند مصر، مراکش و اردن مطرح شده که برای نظارت بر روند توزیع کمک‌های بشردوستانه فعالیت خواهند کرد.

وی افزود: به هر ترتیب این ائتلاف از سوی حماس رد شده؛ چراکه اسرائیل خواهان عدم حضور حماس و نیروهای آنروا در این روند است که به نظر می‌رسد اجرای آن تماماً دور از ذهن خواهد بود. در این بین نتانیاهو اعلام کرده که اسرائیل باید در حمله زمینی به رفح با تمام قدرت حضور داشته باشد و مدعی شده که چهار گردان در این منطقه حضور دارند. در مقابل، حماس اعلام کرده که طرح تل‌آویو برای تشکیل ائتلاف بین‌المللی به معنای جایگزینی اشغال بین‌المللی به جای اشغال اسرائیل است و این روند در نهایت موجب می‌شود که سناریوی ایالات متحده که همان احداث بندر موقت در سواحل غزه بود، پیش برود.

مصدق‌پور در پایان خاطرنشان کرد: در این راستا ایالات متحده به اسرائیل فشار وارد کرده که باید به جای حمله گسترده علیه رفح از حملات مرکب و دقیق اطلاعاتی - عملیاتی در قالب اتاق مشترک استفاده کند تا در نهایت نفرات کلیدی حماس در رفح را مورد هدف قرار دهد اما تل‌آویو با این پیشنهاد واشنگتن مخالفت کرده است. اسرائیل از سوی دیگر نگران اوضاع و احوال کشورهای عربی به خصوص در آستانه روز قدس است اما به هر ترتیب تا پایان ماه رمضان، نتانیاهو قادر به حمله علیه رفح نخواهد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز