رئیس اداره اطلاعرسانی حزب «سوسیال ناسیونالیست»:
بیانیه حماس نشانه وحدت گروههای فلسطینی است/ به زودی فریاد شهرکنشینان را برای خروج فرزندانشان از باتلاق غزه خواهیم شنید
کارشناس حوزه فلسطین گفت که نخستوزیر رژیم صهیونیستی در موقعیت دشواری قرار دارد و نمیتواند عقبنشینی کند، زیرا این امر به مفهوم شکست خواهد بود.
«مروان راعی» کارشناس لبنانی حوزه فلسطین و رئیس اداره اطلاعرسانی حزب «سوسیال ناسیونالیست» در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره وقایعی که در سال ۲۰۲۳ بر مردم غزه گذشت، گفت: برای مردم فلسطین به ویژه در غزه و کرانه باختری هر سال برابر با استقامت و پایداری و فداکاری است، اما سال ۲۰۲۳ متفاوت و بینظیر بود، زیرا عملیات «طوفان الاقصی» یک جهش کیفی در تاریخ درگیری با دشمن صهیونیستی بود.
وی افزود: آنچه غزه در طول بیش از ۸۰ روز جنگ رقم زده است، حماسه ایمان و یک رویداد تعیینکننده است که تاریخ آن را به عنوان بزرگترین نبرد ثبت خواهد کرد.
راعی گفت: مقاومت در غزه سال گذشته حملات اشغالگران به مردم فلسطین در کرانه باختری را زیر نظر داشت و امسال تصمیم گرفت تمام کارتهای خود را که سالها پیش مخفیانه تهیه کرده بود، اعلام و استفاده کند.
وی افزود: عملیات طوفان الاقصی چهره به ظاهر پیروز ارتش رژیم صهیونیستی از زمان نکبت فلسطین بر تمامی ارتشهای کشورهای عربی را تخریب کرد. این اتفاق، همه معادلات توهمآمیز مبنی بر اینکه مردم فلسطین آرمان خود را کنار گذاشتهاند و اکنون زمان عادیسازی و تسلیم شدن در برابر واقعیت فرا رسیده است، را بر هم زد.
کارشناس لبنانی گفت: این عملیات، ماهیت دولتهای عرب و رژیمهای دستنشانده دشمن را در برابر ملتهایشان که پس از تجاوز به حمایت از فلسطین و غزه برخاستند، افشا کرده و توحش اسرائیل را به تمام جهان عرب و غرب یادآوری کرد.
وی افزود: عملیات طوفان الاقصی خسارتهای سنگینی به نظامیان رژیم صهیونیستی وارد کرد. این عملیات باعث خروج صهیونیستها از غلاف غزه و مهاجرت معکوس نیم میلیون یهودی شد و تولیدات کشاورزی را که رکن اقتصاد دشمن در غلاف غزه بود، به شدت کاهش داد. همچنین در پی این وقایع، بخش گردشگری نیز پس از سالها تلاش دشمن برای معرفی اماکن مقدس و طبیعت زیبای فلسطین در سرزمینهای اشغالی به عنوان زیباترین نقاط جهان در سراسر این اراضی متوقف شد و امروز گردشگری، کشاورزی و همچنین بخش تجارت نیز به لطف نقشی که یمن به ویژه در ممانعت از دریانوردی به سمت اراضی اشغال شده ایفا کرده، متوقف شده است تا جایی که بندر «ایلات» را به شهر اشباح تبدیل کرده و موجب افزایش قیمت کالاها شده است. در سایه همین تحولات، منافع اقتصادی کشورهایی که تلاش میکنند تا با نادیده گرفتن جنایتهای رژیم صهیونیستی از آن حمایت کنند، نیز آسیب دیده است.
راعی درباره تصمیمگیرندگان جنگ در اسرائیل و سرنوشت جنگ گفت: کانون تصمیمگیری در کابینه رژیم صهیونیستی، «صهیونیسم» به مفهوم واقعی کلمه است که در رأس آن دولت ایالات متحده آمریکا قرار دارد و حمایت نامحدودی از رژیم صهیونیستی ارائه می دهد و آن را یکی از ایالتهای آمریکا در خاورمیانه می داند. دولت اشغالگر نیز از تمایل گروههای صهیونیستی حاضر در سرزمینهای اشغالی برای انتقام گرفتن از محور مقاومت برای بازگرداندن تصویر محو شده خود استفاده میکند. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی امروز در موقعیت دشواری قرار دارد و نمیتواند عقبنشینی کند، زیرا این امر به مفهوم شکست برای هرکسی است که با ماهیت و تاریخ تداوم این رژیم آشنا باشد. بنابراین، انتظار میرود که جنگ تا زمانی که اشغالگران متحمل خسارات جانی و اقتصادی بیشتری شوند، ادامه یابد.
وی درباره راهکارهای واقعبینانه برای توقف جنگ در غزه گفت: هیچ راهحل واقعبینانهای برای آتشبس غیر از طریق تلفات بیشتر در صفوف ارتش دشمن و عملیات کیفیتر در جبهه شمالی با مقاومت لبنان وجود ندارد. من معتقدم که مقاومت پس از این همه حماسه فداکارانه مردم فلسیطن نمیتواند نسبت به این شرایط مسامحه کند بلکه بر شروط خود مبنی بر توقف تجاوز به کرانه باختری و غزه توأمان پیش از ورود به هر مذاکرهای درباره مبادله اسرا اصرار خواهد کرد. همین دو اصل، رکن اساسی عملیات طوفان الاقصی بوده است. البته شروط دقیقتری نیز وجود دارد. مقاومت به خون شهدا وفادار است و تنها این را میپذیرد که خون و فداکاری آنها مقدمهای برای یک پیروزی نظامی، سیاسی و راهبردی باشد، حتی اگر به قیمت شهدای بیشتری تمام شود.
الراعی درباره بیانیه جنبش حماس مبنی بر طرح مذاکره فلسطینی- فلسطینی برای بازسازی غزه گفت: پیشنهاد حماس یک پیشنهاد مسئولانه و نشاندهنده اراده مردم فلسطین در غزه است که همگی ثابت کردهاند که گزینه مقاومت را پذیرفتهاند و از وابستگی و سرسپردگی به تشکیلات ضعیف در رامالله خودداری میکنند. در واقع بیانیه حماس ترجمانی از وحدت مردم فلسطین است که شگفتانگیزترین شکلهای انسجام را در برابر همه پروژههای کوچ اجباری و تمام توهمات اسرائیل نشان دادهاند. در نهایت، اسرائیل از شکستی به شکست دیگر خواهد رفت و نمیتواند غزه را که سربازان اشغالگر را در منجلاب خود فرو برده است، اداره کند. حتی نمیتواند از طریق محمود عباس و تشکیلات آن یک واقعیت سیاسی جدید را به مردم غزه تحمیل و مقاومت را حذف کند.
وی در پایان گفت: به زودی فریاد شهرکنشینانی را خواهیم شنید که دوام نیاورده و علیه دولت نتانیاهو به پا خواهند خواست و بیش از پیش خواستار خروج فرزندان خود از غزه خواهند شد تا جان بیشتری از دست ندهند.