خبرگزاری کار ایران

در وبینار قدس شریف، محور همگرایی و وحدت جهان اسلام مطرح شد؛

روز قدس روز حیات اسلام است/ افغانستان همواره حامی ملت فلسطین خواهد بود

روز قدس روز حیات اسلام است/ افغانستان همواره حامی ملت فلسطین خواهد بود
کد خبر : ۱۰۷۲۶۲۱

وبینار «قدس شریف، محور همگرایی و وحدت جهان اسلام» به ابتکار مرکز تبیان و خبرگزاری آوا در کابل برگزار شد.

به گزارش ایلنا، همزمان با فرارسیدن روز جهانی قدس، وبینار «قدس شریف، محور همگرایی و وحدت جهان اسلام» با حضور شخصیت‌های سیاسی، دینی و علمی افغانستان، سفیر فلسطین و نماینده جنبش حماس در ایران و همچنین سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل، روز پنج‌شنبه (۱۶ ثور برابر با ۱۶ اردیبهشت) از سوی دفتر مرکزی مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان و خبرگزاری صدای افغان (آوا) در کابل برگزار شد.

صلاح الزواوی؛ سفیر فلسطین در جمهوری ‌اسلامی ایران که در این وبینار صحبت می‌کرد، ضمن ابراز امیدواری به پیروزی علیه امپریالیزم و صهیونیزم، گفت: ما در صحنه جهاد و استشهاد هستیم، و تأکید می‌کنم که ان‌شاءالله نماز ما در قدس شریف، به امامت حضرت مهدی (عج) محقق می‌شود ان‌شاءالله و انبیا و سیدنا عیسی (ع) و امیدوارم ان‌شاءالله پیروزی ما محقق شود.

دکتر خالد قدومی؛ نماینده جنبش حماس در ایران نیز در این وبینار گفت: درود می‌فرستم به ملت غیور و مجاهد افغانستان که علی‌رغم همه مشکلات و سختی‌ها همواره در کنار برادران‌شان در فلسطین و قدس و پشتیبان مقاومت فلسطین بوده‌اند.

او افزود: امت‌های عربی و اسلامی متأسفانه دچار جمود و خمود شده و گرفتار تفرقه هستند و به جای اینکه فرصتی برای پیروز شدن بر این دشمن نابکاری که دو سال در بحران تشکیل کابینه است، باشند؛ مشاهده می‌کنیم که بعضی از نخبگان سیاسی حکومتی، ارزش‌های دینی، فرهنگی و اخلاقی را زیر پا گذاشته و اقدام به عادی‌سازی روابط با این رژیم می‌کنند.

شایسته است به همین مناسبت تأمل جدی در برابر سرنوشت امت‌مان داشته باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری؛ دبیر کل خبرگزاری صدای افغان (آوا) و مرکز تبیان هم طی سخنانی در وبینار «قدس شریف، محور همگرایی و وحدت جهان اسلام»، رژیم صهیونیستی را یکی از نمادهای عمده‌ استکبار در منطقه‌معرفی کرده، گفت: مردم افغانستان به این درک رسیدند که رژیم صهیونیستی به نمایندگی از تمام مستکبرین عالم تلاش دارد در راستای تضعیف مسلمانان و فراگیر ساختن حوزه‌ نفوذ و سیطره‌ خود تلاش و کار کنند.

به باور حسینی مزاری، یکی از عوامل عمده‌ناامنی و بی‌ثباتی در افغانستان هم اهداف استکباری صهیونیسم جهانی است که امروزه از موقعیت اسرائیل سازمان‌دهی می‌شود و از سوی کشورهای غربی به خصوص امریکا حمایت جدی می‌شود.

بهادر امینیان؛ سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل هم که در این وبینار صحبت می‌کرد، گفت: یکی از کارهایی که در قرن بیستم اتفاق افتاد، تشکیل کشور جعلی اسرائیل در منطقه فلسطین و اشغال این سرزمین و همچنین انتقال یهودیان از سراسر جهان به این منطقه بود که در طول این سال‌ها این مسأله به تنش و بحران نه تنها در کشورهای اسلامی؛ بلکه در سطح جهان تبدیل شده است.

وی اظهار امیدواری کرد که وحدت مسلمانان و بازگشت به هویت اسلامی باعث شود که مشکلات منطقه رفع گردد و راه حل بومی پیدا شود.

اسماعیل قاسمیار؛ حقوقدان و مشاور پیشین شورای عالی صلح، از دیگر سخنرانی وبینار «قدس شریف، محور همگرایی و وحدت جهان اسلام» بود. او گفت: کشورهای اسلامی تنها به ایراد سخنرانی‌ها، صدور بیانیه‌ها و قطعنامه‌ها اکتفا نکنند. باید به صورت جدی پیگیری نموده تا حداقل فعلا دولت مستقل فلسطینی به رسمیت شناخته شود؛ چرا که الفاظ و کلمات خوب و اظهار همدردی به تنهایی فایده‌ای ندارد؛ بلکه یک گام عملی باید برداشته شود.

او ابراز امیدواری کرد که مجمعی متشکل از نمایندگان کشورهای اسلامی برای پی‌گیری و ایجاد یک دولت مستقل فلسطینی تشکیل شود.

غلام‌حسین شیرزاد؛ رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان نیز در این وبینار گفت: همان‌گونه که قضیه فلسطین از دیدگاه امام خمینی (ره) اهمیت داشت از نظر امام خامنه‌ای؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز اهمیت ویژه دارد.

به باور وی از دیدگاه امام خامنه‌ای، وظیفه جهان اسلام حمایت از مقاومت مردم فلسطین و قطع کامل روابط با رژیم اسرائیل می‌باشد.

مولوی محمدمختار مفلح؛ رهبر حزب نهضت اسلامی افغانستان و رییس شورای حامیان قدس شریف هم با طرح این پرسش که چرا در افغانستان، با وصف اینکه اینقدر مشکلات زیاد داریم از قدس دفاع می‌کنیم؟ گفت: منشأ بحران در یکجا است و آن "تل‌آویو" است و آن هم منشأ می‌گیرد از کاخ سفید. اگر ما واقعا می‌خواهیم که جهان امنی داشته باشیم، جهان امن جهانی عاری از وجود صهیونیزم است، جهان امن زمانی می‌توانیم داشته باشیم که ما نه صهیونیزم و نه جغرافیایی به نام اسرائیل را به رسمیت بشناسیم.

محمد اکبری؛ رهبر حزب حراست اسلامی افغانستان هم در این وبینار تأکید کرد: امروز آزاد کردن بیت‌المقدس از اشغال رژیم اسرائیل وظیفه هر مسلمان است و هرکس که به اسلام و دین پیامبر (ص) ایمان دارد، مکلف است که از تمام توان در هر زمینه و از هر لحاظ  استفاده کند تا قدس آزاد شود و مسلمانان جهان آزادانه در مسجدالاقصی نماز بخواند و حاکمیت این سرزمین مقدس در اختیار مسلمانان قرار گیرد.

سید محمد حسین رضوانی بامیانی؛ مسئول فرهنگی شورای علمای شیعه افغانستان و از دیگر سخنرانان وبینار «قدس شریف، محور همگرایی و وحدت جهان اسلام» گفت که بحث فلسطین که مردم آن همواره در معرض تجاوز رژیم اسرائیل قرار داشته‌اند، مورد توجه جهان اسلام بوده و به خاطر اهمیت موضع از نگاه سیاسی و اجتماعی، حضرت امام خمینی(ره) جمعه آخر رمضان را روز جهانی قدس نام‌گذاری کرده است که همه ساله در گوشه گوشه دنیا از آن تجلیل می‌شود و از جمله مسلمانان افغانستان از دیرزمانی نسبت به قضیه فلسطین روز قدس حساس بوده و همواره احساس مسوولیت کرده‌اند.

او تاکید کرد: پس از آنکه امام خیمنی(ره) روز جهانی قدس را اعلام کرد، مردم افغانستان جزو اولین کسانی بودند که به ندای امام لبیک گفتند.

دکتر عابد اکبری؛ مدیرعامل مؤسسه تحقیقات ابرار معاصر تهران و کارشناس مسایل بین‌الملل نیز با اشاره به این‌که افغانستان با خروج نیروهای اشغالگری که عامل اصلی بی ثباتی سیاسی در افغانستان در طی این دو دهه بوده، در یک نقطه عطف تاریخی به سر می برد، تأکید کرد: در این نقطه عطف به نظر می آید که کارگزاران سیاست خارجی، سیاست داخلی و پژوهشگران ارشد افغانستانی به یک دقت نظر ویژه به عناصر مخل و بی‌ثبات کننده‌ای که می‌تواند از جانب رژیم صهیونیستی در فضای خلأ قدرتی که شکل می‌گیرد در ماه‌های آینده دقت نظر داشته باشند و رصد بکنند.

عبدالقادر کمالی؛ استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ نیز دیگر سخنران وبینار یادشده بود. او در بخشی از سخنان خود گفت که با پیروزی انقلاب اسلامی (ایران) در سال ۱۳۵۷ روز جهانی قدس توسط امام خمینی(ره) نام‌گذاری شد و جهان اسلام یکبار دیگر زخم کهنه اسارت قدس را به تماشا نشستند و برای رهایی آن فریاد آزادی از سراسر کشورهای اسلامی و حتی تا قلب اروپا و امریکا بلند شد.

دکتر مهدی شکیبایی؛ مدیرعامل خبرگزاری بین‌المللی قدس (قدسنا) هم در وبینار «قدس شریف، محور همگرایی و وحدت جهان اسلام» گفت: وقتی می‌بینیم کشورهایی مثل ایران، افغانستان، پاکستان، اردن، سوریه و لبنان، به رغم ثروت‌هایی که دارند، همچنان عقب مانده‌اند و نمی‌توانند شکوفایی اقتصادی داشته باشند، این نشانگر این است که ما ضربه بسیار بزرگی از ناحیه وجود رژیم صهیونیستی در منطقه متحمل شده‌ایم و باید هرچه زودتر ریشه همه ناامنی‌های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی که در واقع کشورهای منطقه شاهد آن هستند را باید به نوعی خشکاند.

او ادامه داد: از همین ناحیه اگر ما دقت کنیم ابتکار عملی را که حضرت امام خمینی (ره) انجام داد، باید ستایش کنیم.

حسن جعفری؛ رهبر حزب رفاه ملی افغانستان هم در وبینار مذکور تأکید کرد که روز جهانی قدس توسط امام خمینی (ره) بنیان‌گذاری شد و امروز مورد حمایت بی دریغ رهبر انقلاب اسلامی امام خامنه‌ای قرار دارد و روز قدس به عنوان روزی نمادین و تاریخی، صبغه دینی دارد و باید مسلمانان از آن برای وحدت بهره‌برداری کنند و اگر بی‌توجهی کنند دیر خواهد شد.

عبدالهادی وزین؛ استاد دانشگاه، سخنران دیگر وبینار «قدس شریف، محور همگرایی و وحدت جهان اسلام» بود. او تصریح کرد که مردم افغانستان بیش از همه درد مردم فلسطین را درک می کنند؛ زیرا در همان آتشی می‌سوزند که استکبار جهانی و نیروهای استعمارگر در این سرزمین‌ها خلق کرده اند و این وجه مشترک سبب می‌شود که ما بیشتر نسبت به برادران فلسطینی خود مسئولیت‌پذیر باشیم.

به گفته وزین، مردم افغانستان باور دارند که سرانجام حق در جایگاه خود قرار خواهد گرفت و مردم فلسطین و افغانستان از این درد و رنج خلاص خواهند شد.

سیدجواد حسینی؛ رهبر حزب عدالت و توسعه نیز در این وبینار گفت: نگاه امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی به فلسطین، یک نگاه محوری و استراتژیک بود؛ چنانچه در فرازی از جملات بامعنا و مفهوم تاکید می کند که روز قدس، روز حیات اسلام است.

گفتنی است که در طول سال‌های گذشته هر زمانی که مسلمانان به خصوص در افغانستان خواستند از روز جهانی قدس گرامی داشت کرده و با مردم مظلوم فلسطین هم‌صدا و هم‌زبان شوند، این سوال و شبهه از سوی برخی ایجاد شده که مردم افغانستان را که این همه با مشکل و بحران مواجه است، چه به مسأله فلسطین و قدس. با اندکی تأمل، پاسخ به این سوال چندان سخت و مشکل نخواهد بود؟

براساس آموزه‌های ناب اسلام محمدی، همه مسلمانان و مومنان با هم برادر و سرنوشت هر کدام بر سرنوشت دیگری تأثیرگذار است. مسأله فلسطین و قدس، دیرپاترین بحران جان اسلام در قرن ۱۴ است که اکنون در آخرین سال این سده قرار داریم و شاید هیچ جامعه اسلامی بیش از مردم افغانستان درد و رنج برادران فلسطینی خود را از عمق جان خود درد نکنند.

در این وبینار تلاش شده علاوه بر بررسی پیوند دینی و ایمانی با مسأله فلسطین و قدس، از دیدگاه استادان دانشگاه و کارشناسان روابط بین‌الملل، پیوند تاریخی، سیاسی و ژئوپلیتیکی منطقه و به ویژه افغانستان با این مسأله و همچنین آخرین تحولات و تئوری‌ها پیرامون سرنوشت قدس و فلسطین مورد واکاوی قرار گیرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز