مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر:
کم آبی بوشهر را در شرایط بحرانی قرار داده است
دشتهای استان از نظر کمی و کیفی با کسری ۱۱۰ میلیون متر مکعب آب در سال روبه رو هستند. از طرفی میزان شوری این مخازن رو به افزایش است.
دشت های استان بوشهر از نظر کمی و کیفی با کسری ۱۱۰ میلیون متر مکعب آب در سال روبه رو هستند. از طرفی میزان شوری این مخازن رو به افزایش است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایلنا شاپور رجایی در حاشیه بازدید از سد در دست ساخت تنگ ارم گفت: خشکسالیهای هشت ساله گذشتهبه همراه اقلیم خشک استان سبب کاهش شدید منابع زیرزمینی آب شده، از این رو مسئولان استانی و ملی باید برای حل مشکل آب استان تدبیر کنند.
وی با انتقاد از بیتوجهی به بحران کم آبی بوشهر در سطح ملی، اظهار کرد: دشتهای استان از نظر کمی و کیفی با کسری ۱۱۰ میلیون متر مکعب آب در سال روبه رو هستند. از طرفی میزان شوری این مخازن رو به افزایش است.
رجایی با اشاره به تولید ۶۵ درصد آب شرب، صنعت و کشاورزی استان از منابع زیر زمینی، تصریح کرد: با وجود خشکسالیهای مداوم درهشت سال گذشته، امروز این استان در شرایط بحرانی کم آبی قرار دارند.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان افزود: سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور برای بهره برداری از آبهای سطحی، طرحهای تعادل بخشی سفرههای زیرزمینی را تعیین کرده که وزارتخانههای جهاد کشاورزی و نیرو متعهد شدهاند در چهار برنامه پنج ساله توسعه کشور در هر برنامه ۲۵ درصد از این کسری را جبران تا پس از۲۰ سال این کسریها برطرف و به تعادل برسد.
وی با اشاره به اینکه در اجرای اقدامات سازهای با اهداف برنامه توسعه فاصله معناداری داریم افزود: اگر با روند دو سال و نیم گذشته ادامه دهیم، تا پایان برنامه توسعه پنجم، کمتر از ۲۰ درصد اهداف موجود محقق میشود.
رجایی با انتقاد از سهم کم این شرکت از محل بودجه استانی اظهارکرد: با وجود اعتبارات ۱۰ میلیارد تومانی مصوب در سال گذشته برای شرکت آب منطقهای استان، تخصیص اعتباری آن صفر بوده است.
وی اضافه کرد: در بودجه امسال استان نیز سهم شرکت آب منطقهای ۴.۵ میلیاردتومان کاهش یافت، اما تاکنون فقط ۱۰ درصد از اعتبار آن تخصیص یافته است.