خبرگزاری کار ایران

آشنایی با روستای چناقچی علیا

آشنایی با روستای چناقچی علیا
کد خبر : ۹۹۰۸۴۹

روستای چناقچی علیا یکی از زیباترین و سرسبزترین روستاهای اطراف تهران است که ره بال آسمان آن را برای گذراندن یک آخرهفته خاطره‌انگیز به همراه عزیزانتان پیشنهاد می‌دهد.

تا کنون نام روستای چناقچی علیا را شنیده‌اید؟ روستایی که به ایران کوچک معروف شده است؛ زیرا تنوعی از اقلیت‌های مذهبی و قومی در این مکان با صلح و آرامش در کنار هم زندگی می‌کنند. برای پیداکردن چناقچی علیا نیازی نیست راه دور بروید؛ چراکه این روستا در نزدیکی شهر تهران قرار دارد.

تهران جاذبه‌های پرشمار و حیرت‌انگیزی دارد که شاید آن‌چنان که باید و شاید به شهرت نرسیده‌اند. روستاهای اطراف تهران یکی از جاذبه‌های این شهر به‌شمار می‌روند که شاید خود پایتخت‌نشینان هم از وجود برخی از آن‌ها بی‌خبر باشند. تهران قدمت طولانی دارد و بافت قدیمی آن هنوز هم در برخی از نقاط استان برجای مانده است. روستاهایی مانند روستای آهار، روستای فیلبند، روستای برغان، روستای کردان و روستای چناقچی علیا دقیقاً صحه بر این موضوع می‌گذارند که این شهر در گذشته‌های دور، چقدر سرسبز و خوش‌آب‌وهوا بوده و مردمان آن هنوز فرهنگ و سنت‌های خاص را خود حفظ کرده‌اند.

پایتخت‌نشینان برای فرار از شلوغی و آلودگی شهر، تمایل دارند که به مکانی با هوایی پاک و تمیز بروند. شاید به علت معروفیت کمتر روستاهای اطراف شهر، تهرانی‌ها دل به جاده می‌زنند و خود را به شهرهای شمالی می‌رسانند. در حالی که بیخ گوششان مکان‌های بی‌نظیر و خارق‌العاده‌ای وجود دارد که دیگر نیازی به رانندگی طولانی و ترافیک جاده‌ای وجود ندارد.

روستای چناقچی علیا را به خاطر داشته باشید تا در سفر آتی خود حتماً به این مکان سفر کنید. در ادامه این مطلب برای شما بیشتر درباره این روستا می‌گوییم تا شما هم شیفته آن شوید. همراه ما باشید.

مسافرانی که قصد سفر به تهران را دارند، می‌توانند با مراجعه به سایت ره بال آسمان بلیط هواپیما خود را به‌صورت آنلاین خریداری کنند.

معرفی روستای چناقچی علیا

روستای چناقچی علیا در مناطق کوهستانی و خوش‌آب‌وهوای شهرستان زرندیه واقع شده که از توابع خرقان محسوب می‌شود. مناظر سرسبز و خارق‌العاده حاکم بر این مکان، روستای چناقچی علیا را به یک مکان عالی گردشگری تبدیل کرده است. درختان گردو اطراف روستا از شهرت زیادی برخوردار هستند و منطقه را بسیار چشم‌نواز کرده‌اند. روستای چناقچی علیا دارای قدمت تاریخی طولانی است که رد پای تاریخ را هنوز هم می‌توان در کوچه و پس کوچه‌های روستا جست‌وجو کرد. بسیاری معتقدند که تاریخ این مکان به زمان صفویه باز می‌گردد.

اکثر خانه های روستا دارای حیاط درهای چوبی و آهنی و پنجره های کوچک می باشند. فضای خانه های روستا تحت تاثیر نوع معیشت و فعالیت ساکنان شکل گرفته است. کلیسای چناقچی علیا با حدود سه قرن قدمت، خاستگاه و محل برگزاری آیین مذهبی مسیحیان در این منطقه است. در انتهای روستا آبشار زیبای چناقچی علیا قرار دارد که منظره‌ای بدیع و کم نظیر را به وجود آورده است و هر ساله به ویژه در فصل بهار گردشگران بسیاری را به این منطقه روانه می کند.

تنوع اقلیت و مذاهب روستای چناقچی علیا

تنوع اقلیت و مذاهب روستای چناقچی علیا از شگفتی‌های این روستا است که بسیاری به آن لقب ایران کوچک را داده‌اند. اقوام ترک و فارس در اینجا زندگی می‌کنند که ساکنان به دو دسته مسلمان و مسیحی تقسیم می‌شوند.

از نکات تحسین‌برانگیز آن است که با وجود کوچک‌بودن مکان، هیچ اختلاف قومی و مذهبی بین ساکنان روستای چناقچی علیا وجود ندارد و مردمان اینجا فارغ از تنوع قومی، در کمال آرامش و وحدت در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند. همچنین هر اقلیت مراسم‌های مذهبی خود را بدون هیچ مشکلی برگزار می‌کند. به طور مثال، عید تبریک انگور هرساله توسط ارامنه روستا برپا می‌شود و مسیحیان زیادی نیز در مراسم حضور پیدا می‌کنند.

بافت خانه‌های روستای چناقچی علیا

به علت هم‌جواری با کوهستان، بافت خانه‌های روستای چناقچی علیا مطابق با طبیعت است. خانه‌هایی که در هم‌جواری کوه ساخته شده و سادگی آن‌ها حال‌وهوای روستا را صمیمانه کرده است. خانه‌های قدیمی بیشتر از جنس کاه‌گل، چوب و خشت است؛ اما در معماری جدید، از مصالح تیرآهن، آجر، سیمان و... بهره برده‌اند.

چناقچی علیا؛ کپسول اکسیژن پایتخت‌نشینان

طبیعت سحرانگیز و سرسبز روستای چناقچی علیا همانند کپسول اکسیژن برای پایتخت‌نشینان است. هم‌جواری با کوه، مناطق مملو از درخت و سبزه‌زار، هوای تمیز و پاکی را به ارمغان آورده و این مکان برای تلطیف ریه‌ها از آلودگی هوا بسیار مناسب است.

به هر کجای روستا که نگاه کنید، حضوری از یک گیاه سبزرنگ را حس خواهید کرد که گردشگران را برای اقامت طولانی و گذران اوقات فراغت وسوسه می‌کند.

جاهای دیدنی روستای چناقچی علیا

آشنایی با روستای چناقچی علیا

جاهای دیدنی روستای چناقچی علیا زیاد هستند و عمده جاذبه‌های این مکان را باید به دو دسته طبیعی و تاریخی تقسیم‌بندی کرد.

آبشار خروشان

آبشار خروشان یکی از بهترین جاذبه‌های این روستا است که گردشگران فراوانی برای آب تنی و آب‌بازی از آن بازدید می‌کنند. این آبشار حدود 30 متر ارتفاع دارد که در درون حوضچه‌های زیبایی سقوط کرده و صدای سحرانگیز قطرات آبشار شنیدی است. بهترین زمان بازدید از این مکان تابستان است؛ اما از تماشا قندیل‌های یخ‌زده آب در زمستان هم نمی‌توان گذشت.

رود جاری

وجود آب در اطراف این روستا سبب زیبایی و طراوت این منطقه شده است. رود جاری که از روستا می‌گذرد، به حفظ حیات چناقچی علیا کمک شایانی کرده است. برای گذران یک پیک‌نیک خانوادگی حتماً به این جاذبه طبیعی سری بزنید.

کوچه‌باغ‌ها

کوچه‌باغ‌های روستای چناقچی علیا، گویی برای قدم‌زدن و لذت‌بردن از آسمان و زمین ساخته شده است. وجود درختان این منطقه به ایجاد باغ و بوستان‌های پی‌درپی کمک زیادی کرده است تا مسافران زیر سایه درختان بنشینند و خاطراتی از قدیم‌الایام را با خود زنده کنند.

کلیسا سرکیس مقدس

کلیسا سرکیس مقدس از جاذبه‌های مهم این روستا محسوب می‌شود؛ زیرا علاوه بر قدمت تاریخی، دارای اهمیت بسیاری برای برگزاری مراسم‌ و اعیاد مسیحیان است. نقاشی‌ها و معماری داخل کلیسا به زیبایی آن افزوده است و گردشگران غیر مسیحی را ترغیب می‌کند تا از آن بازدید کنند.

خوردن آش را در روستای چناقچی علیا فراموش نکنید!

روستای چناقچی علیا به علت قدمت دیرینه خود، فرهنگ غنی دارد. یکی از آداب و سنن مردم این روستا به آشپزی آن‌ها مربوط می‌شود. مردمان اینجا دستی بر آتش دارند و غذاهای لذیذ و خوشمزه‌ای می‌پزند که معروف‌ترین آن آش است. زنان کدبانو چناقچی علیا در پخت انواع آش‌ها تبحر خاصی دارند. پس هنگام سفر به این روستا خوردن آش را فراموش نکنید.

ازجمله آش‌های معروف این منطقه می‌توان به آش رشته، آش انار، آش شیله، آش ترش و آش بی بی سه شنبه اشاره کرد. البته غذاهای چناقچی علیا تنها به آش ختم نمی‌شود و از غذاهای دیگری مانند کپمه، کله جوش، خورشت اسفناج، خورشت کنگر و خورشت کرفس می‌توان نام برد.

سوغاتی‌های روستای چناقچی علیا

وجود درختان زیاد این روستا به تولید محصولات چوبی رونق فراوانی داده است. علاوه بر این، شغل اصلی مردم اینجا کشاورزی و دامپروری است که می‌توان انتظار داشت که محصولات زراعی مرغوب و خوبی از دل خاک این منطقه رشد کنند. به همین دلیل سوغاتی‌های روستای چناقچی علیا بیشتر از دل طبیعت هستند. انواع خشکبار مانند گردو، بادام، صنایع‌دستی همچون قالی‌بافی، گلیم‌بافی، جوراب پشمی، نان فطیر و میوه‌هایی مانند انگور ازجمله سوغاتی‌های این منطقه هستند.

بهترین زمان سفر به روستای چناقچی علیا

آشنایی با روستای چناقچی علیا

بهترین زمان سفر به روستای چناقچی علیا بهار و تابستان است که علت آن هم موقعیت جغرافیایی روستا در دامنه‌های کوهستان و آب‌وهوای سرد این منطقه است. در فصل بهار هوا معمولاً در اینجا بارانی و کمی سرد است؛ اما تابستان شرایط برای گشت‌وگذار بسیار مناسب می‌شود. سرمای سخت و شدید زمستان، برای سفر به چناقچی علیا مناسب نیست.

 کجا اقامت کنیم؟

شاید سفر به روستای چناقچی علیا را باید یک مسافرت یک روزه دانست؛ زیرا در حال حاضر مکانی به عنوان اقامتگاه در روستا وجود ندارد و هنوز حتی اقامتگاه‌های بومگردی در روستا شکل نگرفته است؛ اما اگر تمایل دارید که شب را در این روستا بمانید، باید همراه خود وسایل مدنظر کمپ‌زدن را همراه داشته باشید. شما می‌توانید در قسمتی از طبیعت زیبا و فراخ این منطقه چادر بزنید و خود را به دستان طبیعت بسپارید.

همچنین شما می‌توانید به نزدیک‌ترین شهرهای اطراف چناقچی علیا رفته و یک اتاق در هتل رزرو کنید. سایت ره بال آسمان این امکان را در اختیار شما می‌گذارد تا با جست‌وجو شهر مدنظر، لیست کاملی از هتل‌های آن منطقه همراه با اطلاعات تکمیلی را به دست آورید و سپس اتاق مد نظر خود را به‌صورت آنلاین رزرو کنید.

راه‌های دسترسی به روستای چناقچی علیا

اگر از سمت ساوه به روستای چناقچی علیا می‌روید، ابتدا باید وارد جاده ساوه به بوئین زهرا شده و سپس در جاده رازقان به مسیرتان ادامه دهید. بعد از آنکه از رازقان عبور کردید، در جاده مصرقان به سمت روستای چناقچی بروید تا به مقصد برسید.

وسایل لازم برای سفر به روستای چناقچی علیا

شما برای سفر به روستای چناقچی علیا نیازمند وسایلی هستید که در ادامه آن‌ها را ذکر می‌کنیم:

  1. مواد خوراکی مانند آب‌معدنی، غذای کنسروی و تنقلات؛
  2. وسایل گرمایشی مانند لباس گرم و پتو؛
  3. پاوربانک برای شارژ وسایل الکترونیکی؛
  4. کفش راحتی.

منبع: blog.rahbal.com

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز