ناگفتههایی درباره خیانت در خانواده
وقتی خیانت در یک رابطه اتفاق می افتد می تواند برای طرفین درگیر بسیار ویران کننده باشد . خیانت شامل زیر پا گذاشتن تعهد در وفاداری کامل به همسر است و وقتی اتفاق می افتد اعتماد موجود در رابطه را از بین می برد . پرداختن به خیانت می تواند بسیار چالش برانگیز بوده و باعث پرسش های بسیار دشواری در زوجین شود . آیا باید بعد از خیانت طلاق گرفت یا در ازدواج ماند ؟ آیا می توان دوباره اعتماد را در رابطه ایجاد کرد ؟ آیا اوضاع همیشه یکسان خواهد بود ؟
برای خیانت یک تعریف واضح و یکسان وجود ندارد و آنچه خیانت محسوب می شود در بین زوجین میتواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، آیا یک ارتباط عاطفی بدون صمیمیت جنسی، خیانت محسوب می شود ؟ در مورد روابط مجازی چطور؟ افراد و زوجین باید به این توافق برسند که در رابطه آن ها چه کارهایی خیانت محسوب میشود .
عوامل بسیاری در خیانت افراد نقش دارند و بیشتر آن ها اساساً در مورد رابطه جنسی نیست ، همچنین این عوامل میتوانند در مردان و زنان متفاوت باشند. علل خیانت زنان به مردان معمولاً بیشتر به کمبودهای عاطفی در رابطه ارتباط داشته و کمتر مربوط به مسائل جنسی است و در مقابل علل خیانت مردان به زنان بیشتر به مسائل جنسی مرتبط است .
به طور کلی ، برخی از دلایل متداول در خیانت عبارت اند از : فقدان محبت ، از دست دادن علاقه همسران نسبت به یکدیگر ، مشکلات در تعامل میان زوجین ، مشکلات جسمی مثل درد مزمن یا معلولیت ، مشکلات روانشناختی مانند افسردگی ، اضطراب یا اختلال دوقطبی ، اعتیاد از جمله اعتیاد به رابطه جنسی ، قمار ، مواد مخدر و الکل و مشکلات زناشویی که سال هاست میان زوجین وجود دارد .
نشانه های خیانت شوهر یا زن بسیار متنوع است اما تغییر رفتار ، کنجکاوی و برخی وقایع عجیب و غریب می تواند نشانگر این مسئله باشد که یکی از همسران در حال خیانت است اما این نکته هم لازم به ذکر است که همیشه این گونه نیست . اگر فردی گمان می کند همسرش به او خیانت می کند ، قابل درک است که می خواهد روشی قطعی برای اثبات سوء ظن خود داشته باشد . در حالی که مواردی مانند بیرون رفتن برای صحبت کردن با تلفن می تواند مربوط به خیانت باشد ، ممکن است توضیحات دیگری نیز برای این رفتار وجود داشته باشد.
تغییر در رابطه جنسی می تواند یکی از نشانه های خیانت باشد برای مثال اگر صمیمت و رابطه جنسی میان همسران کم شود یا حتی یکی از همسران روش های جدیدی را انجام دهد که قبلاً از آن ها استفاده نمی کرده است می تواند یکی از نشانه های خیانت باشد . همچنین ، تغییرات ناگهانی در عادات هم می تواند نشانگر خیانت باشد ، برای مثال اگر یکی از همسران ، دیگر عبارت دوستت دارم را به کار نبرد یا به ظاهر خود حساس تر شده باشد .
از سوی دیگر ، تغییر در نگرش نیز می تواند نشان دهنده خیانت یکی از همسران باشد برای مثال برخی افراد ممکن است نشانه های عزت نفس پایین را بروز داده یا نسبت به همسرشان انتقادگر شوند. همچنین، ممکن است دعواها میان زوجین بیشتر شده و اگر یکی از افراد به خیانت همسر اشاره کند ، طرف مقابل دفاعی شود .
در ابتدای کشف خیانت همسر ، معمولاً احساسات بسیار شدیدی در هر دو نفر ایجاد می شود از جمله خشم ، شرم ، افسردگی ، احساس گناه یا پشیمانی . به همین دلیل ، در این وضعیت فکر کردن صحیح در مورد نحوه برخورد با خیانت همسر بسیار دشوار می شود . بنابراین ، بهتر است افراد در این موقعیت تصمیمات عجولانه نگرفته و اگر به آسیب زدن به خود یا همسر فکر می کنند فوراً از روانشناس کمک بگیرند .
همچنین مهم است که زوجین پس از کشف خیانت ، به یکدیگر فضا بدهند تا از هرگونه اقدام نامناسب و آسیب زننده جلوگیری شود ، در این صورت تنش های شدید میان همسران اتفاق نیفتاده و هر دو نفر می توانند روند بهبودی را زودتر طی کنند . در عین حال ، در این موقعیت ، فرد خیانت دیده لازم است حتماً از دوستان یا اعضای خانواده خود حمایت دریافت کرده و در عین حال با همسر خود به زوج درمانی مراجعه کند .
هر فردی به روشی متفاوت به خیانت همسر واکنش نشان می دهد . به عبارت دیگر ، برخی افراد وقتی می بینند همسرشان یک بار به آن ها خیانت جنسی کرده او را راحت تر می بخشند زیرا از نظر این افراد یک رابطه عاشقانه فرازناشویی بسیار فاجعه بارتر از یک بار خیانت جنسی است . بنابراین نوع واکنش افراد به خیانت همسر بستگی به نوع خیانت ، خلق و خو ، ساختارهای شخصیتی آن ها و علت خیانت مرد به زن دارد .
واکنش به خیانت همسر می تواند به آنچه علت زیربنایی خیانت بوده است نیز بستگی داشته باشد . برای مثال ، برخی افراد خیانتی تکانشی و بدون فکر که فقط یک بار انجام شده را راحت تر از یک رابطه طولانی و عاشقانه می بخشند . در هر صورت برای تصمیم گیری در مورد طلاق پس از خیانت یا ماندن در ازدواج پس از این واقعه ، لازم است متغیرهای دیگری نیز در نظر گرفته شود .
در هر صورت ، تصمیم گیری در مورد طلاق پس از خیانت همسر یا بخشش او تصمیمی کاملاً شخصی بوده و هیچ پاسخ درست و غلطی برای آن وجود ندارد . آنچه در وقوع خیانت اهمیت دارد این است که با این اتفاق ، اعتماد در رابطه به شدت صدمه دیده و بازسازی آن بسیار دشوار و زمان بر است .