راه های درمان سریع و فوری درد بواسیر
بیماری بواسیر یا هموروئید بیماری مقعدی یا نشیمنگاهی است و آمارها از شیوع 75% این بیماری در میان جوامع پیشرفته خبر می دهند. این میزان از شیوع بیماری نگران کننده است، زیرا با وجود آنکه هموروئید بیماری کشنده ای نیست، اما علائم آزار دهنده آن، زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.
هموروئید در بدن همه افراد وجود دارد، در واقع هموروئیدها بالشتکهایی پر خون هستند، که از شبکههای وریدی یا سیاهرگ ها تشکیل شده اند. هموروئید ها در داخل کانال مقعد و هم در خارج از آن در نزدیکی عضله اسفنکتر خارجی قرار دارند و وظیفه آنها کمک به دفع مدفوع می باشد.
در صورتی که به هر دلیلی این بالشتک ها تحت فشار قرار گیرند، ورید ها یا سیاهرگ ها دچار التهاب و تورم می شوند و بیماری بواسیر ایجاد می شود. در صورتی که این سیاهرگ های آسیب دیده در داخل کانال مقعد باشند، بواسیر از نوع داخلی و در صورتی که عروق خارج مقعد دچار التهاب و تورم شود، بواسیر خارجی است.
علائم آزار دهنده این بیماری شامل خونریزی، خارش، درد شدید، عفونت و التهاب و .... نیز عود مکرر بیماری موجب شده، بیماران اغلب به دنبال روشی های برای درمان سریع، قطعی و فوری بیماری بواسیر باشند. ما نیز در این مقاله سعی کردیم به روشهای بپردازیم که این بیماری را تضمینی و سریع درمان نماید.
درمان با لیزر
بر اساس آمار های منتشر شده از نتیجه درمان این بیماری با لیزر، می توان دریافت که لیزر بهترین و قطعی ترین روش است. زیرا بیش از 98% از بیماران به بهبودی کامل رسیده اند.
برای درمان قطعی این بیماری لازم است، موضع متورم و عروق بواسیری به طور کامل حذف شوند. در این روش به جای استفاده از تیغ جراحی از اشعه لیزر برای برش و قطع ناحیه آسیب دیده استفاده می شود. از آنجایی که لیزر انتهای اعصاب آسیب دیده را ترمیم می کند، بیمار برخلاف روشهای جراحی درد شدید و یا خونریزی سنگینی را تجربه نخواهد کرد. از طرفی دیگر با لیزر بافت بیشتری از بواسیر از بین می رود، در نتیجه احتمال عود مکرر نیز وجود ندارد.
لیزر به عنوان روش سریع و فوری نیز شناخته شده است، زیرا که درمانی سرپایی بوده و معمولاً در کمتر از نیم ساعت انجام می شود. همچنین لیزر به سرعت بافت آسیب دیده را ترمیم خواهد نمود و دوره نقاهت را حداقل به یک سوم کاهش می دهد.
لیزر عوارضی را به همراه ندارد، اما از مزایای آن می توانیم به این موارد اشاره کنیم :
- درمان سریع و سرپایی
- بدون خونریزی یا احساس درد
- کاهش خطر عفونت و التهاب
- درمان قطعی
- مناسب برای انواع بواسیر داخلی و خارجی
- ایمن و بدون خطر
- هزینه مناسب
مراکز درمانی هموروئید بسیاری در کشور هستند و دکتر بیژن عابدیان متخصص درمان سریع بواسیر یکی از با تجربه ترین پزشکان بوده و مرکز مجهزی در حوزه تخصصی لیزر درمانی در تهران را چندین سال است که راه اندازی کرده اند و میتوانید بصورت رایگان از مشاوران این مجموعه راهنمایی بگیرید.
کش لاستیکی یا رابربند
دیگر روشی که به سرعت و سرپایی این بیماری را درمان می کند؛ رابربند است. در این روش که سرپایی و تحت بی حسی انجام می شود، با استفاده از ابزاری مخصوص کش لاستیکی بر پایه هموروئید بسته می شود. هدف از این کار از بین بردن بافت متورم با قطع خون رسانی است. با بسته شدن کش لاستیکی خون رسانی در بافت هموروئیدی قطع شده و پس از طی چند روز بافت خشک شده و از مقعد دفع می شود.
معمولاً بیمار در طی درمان درد شدیدی را احساس نخواهد کرد، اما در برخی مواقع پس از بسته شدن کش بیمار دردی را احساس کرده که با مصرف مسکن کنترل میشود. همچنین خونریزی پس از درمان و در طی 7 الی 10 روز به خصوص با دفع بافت هموروئیدی طبیعی است.
از مزیت های رابربند می توانیم به این موارد اشاره کنیم :
- درمان سریع و فوری
- سرپایی و بدون نیاز به بستری در بیمارستان
- هزینه مناسب
- ایمن
از معایب و عوارض رابربند می توانیم به این موارد اشاره کنیم :
- تنها مناسب درمان بواسیر داخلی
- درد
- احتمال عفونت
- ممکن است رابربند درمان قطعی نباشد و بیماری عود کند.
اسکلروتراپی
تزریق یا اسکلروتراپی دیگر روش سریع و فوری و نیز سرپایی درمان این بیماری است. عملکرد این روش نیز همانند رابربند قطع جریان خونرسانی به بافت متورم است. با این تفاوت که این بار ماده ای مخصوص به نام اسکلروزان مستقیماً به بافت تزریق می شود تا با ایجاد چسبندگی در آن، دیواره سیاهرگ متورم شده و گردش خون در یافت متوقف شود.
البته این درمان برای هموروئید های پیشرفت نکرده مناسب است و در همه موارد درمان قطعی نخواهد بود. بهتر است در این مورد پزشک تصمیم نهایی را بگیرید. از مزیت های اسکلروتراپی می توانیم به این موارد اشاره کنیم :
- درمان سرپایی و بدون نیاز به بستری شدن در بیمارستان
- هزینه مناسب
- بدون نیاز به دوره نقاهت
- درمان ایمن و بدون خطر
- مناسب برای انواع بواسیر داخلی و خارجی
- بدون خطر عفونت
از معایب و عوارض اسکلروتراپی می توانیم به این موارد اشاره کنیم :
- درد از موضع تزریق
- سر درد
- لخته شدن خون
- با احتمال عود مجدد
درمان خانگی
درمان خانگی هموروئید مجموعه ای از روشها است که می تواند موقتاً در تسکین علائم بیماری کمک کرده و حتی اگر به درمان بیماری کمک نکند، دست کم فرآیند پیشرفت بیماری را کندتر خواهد نمود. درمان خانگی را نمی توان به درمان قطعی و تضمینی معرفی نمود، اما در برخی موارد می تواند به بهبود علائم بیماری کمک نماید. برخی روشهای خانگی برای درمان این بیماری به این شرح است:
- نشستن در آبگرم: روشی برای تسکین درد و التهاب است که برای انجام آن نیاز به یک وان آب گرم و یا لگن دارید؛ تا با نشستن در آن به مدت 20 دقیقه بتوانید به تسکین علائم خود کمک کنید.
- رژیم غذایی سرشار از فیبر : افزودن فیبر به رژیم غذایی به عنوان یک ماده مغذی مفید و مورد نیاز برای بدن، می تواند عملکرد روده را به حالت طبیعی برگرداند. این ماده حجم مدفوع را افزایش داده و به سرعت یبوست را درمان می کند در نتیجه از وارد آمدن فشار به مقعد جلوگیری می شود. فیبر مورد نیاز برای هر فرد متفاوت است اما بهتر است این میزان مابین، 25 گرم الی 30 گرم فیبر باشد. بهتر است فیبر به تدریج به رژیم غذایی افزوده شود، زیرا در غیر این صورت احتمال دارد، فرد دچار اسهال شود.
- نوشیدن آب : مصرف آب کافی با نرم نمودن مدفوع به درمان یبوست کمک می کند. نوشیدن 8 لیوان آب در طول روز الزامی است.
- ورزش : ورزش برای درمان همه بیماری ها مفید است. ورزش روزانه گردش خون را افزایش و با بهبود عملکرد روده به درمان یبوست و هموروئید کمک می کند. لازم است هر فرد حداقل روزانه به مدت 30 دقیقه ورزش نماید. در ضمن بهتر است، بیماران از ورزش های سبک تر مانند پیاده روی شروع نمایند.
- کمپرس یخ : استفاده از سرما در کاهش سریع درد مفید است. برای تهیه کمپرس سرد می توانید چند تکه یخ را درون پلاستیک قرار داده و بر روی موضع استعمال نمایید. معمولاً در طی 10 دقیقه درد تسکین می یابد.
برای افزایش سرعت بهبودی و جلوگیری از عود مجدد بیماری نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- از پوشیدن لباس هایی با الیاف مصنوعی و تنگ خودداری نمایید.
- بهداشت مقعد را رعایت نمایید و پس از هر بار دفع پس از شستشو ناحیه مقعد را شسته و خشک کنید. اما از زیاده روی در شستشو پرهیز کنید.
- از مصرف شوینده های عطری و یا دستمال توالت های معطر خود داری کنید.
- استعمال سیگار و الکل را قطع و یا به حداقل کاهش دهید.
- برای نشستن از بالش های نرم، دوناتی شکل کمک بگیرید.
- از ایستادن یا نشستن به مدت طولانی اجتناب نمایید.
- مصرف غذاهای تند و آماده را کاهش دهید.
- از زور زدن در توالت یا به تاخیر انداختن دفع بپرهیزید.