خبرگزاری کار ایران

چطور با کمترین هزینه به جذاب‌ترین نقاط ایران سفر کنیم؟

چطور با کمترین هزینه به جذاب‌ترین نقاط ایران سفر کنیم؟
کد خبر : ۶۱۵۲۸۱

اگر اهل سفر هستید و دغدغه تماشای جذابیت‌های بکر ایران را دارید و می‌خواهید با کمترین هزینه، سفری خوش را تجربه کنید؛ حتما این مطلب را بخوانید.

به گزارش ایلنا؛ ایرانی‌ها اهل سفرند و  شاید مهم‌ترین دغدغه‌ آنها هزینه‌های سفر باشد.به عبارتی سفر ارزان قیمت، دغدغه مهمی برای گردشگر ایرانی است. با وجود اینکه در بسیاری از شهرهای بزرگ هتل‌های متعددی برای اقامت مسافران ساخته شده، اما گرانی هتل‌ها باعث شده که مسافران زیادی از اقامت در آن‌ها صرف‌نظر کنند.

از طرفی جاذبه‌های گردشگری بسیاری هم وجود دارد که هتل‌ها هنوز به آنجا راه نیافته‌اند. درواقع مهم‌ترین دغدغه مسافران ایرانی در تصمیم به سفر، انتخاب محل اقامت کم‌هزینه و باکیفیت و سفر به نقاط غیرتکراری است.

پیش از اینکه راهکارهای سفر کم‌هزینه را با هم مرور کنیم بد نیست نگاهی داشته باشیم به انواع و اقسام سفر. اگر سبک مسافرت‌هایتان تکراری شده، توصیه می‌کنیم مدل‌های متفاوت‌تر را هم تجربه کنید.

سفر ماجراجویانه

همیشه تعدادی از ماجراجویان هستند که به دنبال کارهای هیجان‌انگیزند. سفر با این افراد ساده نیست، اما جذابیت‌های زیادی دارد. قبل از هر چیز بایستی ریسک‌پذیری و تحرک بالایی داشته باشید.

گردشگرِ ماجراجو سر از بالای کوه‌ها و کویرها و اعماق دریاها در می‌آورد؛ گاهی هم روی صخره‌هاست و یا در حال پرواز با پالاگلایدر و یا در حال سقوط با بانجی‌جامپینگ است. سفر ماجراجویانه برای دور زدن روزمرگی اکیدا توصیه می‌شود. گروه‌های دوستی، زوج‌های جوان، و خانواده‌های پرانرژی می‌توانند این نوع سفر را تجربه کنند.

سفرهای فرهنگی

گردشگر فرهنگی تاریخچه‌ی یک منطقه، شیوه‌ی زندگی افرادِ آن جغرافیا و سنت‌ها و جشن‌ها را بازدید می‌کند. اگر این گردشگری به یک شهر محدود شود بازدید از موزه‌ها، مکان‌های فرهنگی و هنری آن شهر را شامل می‌شود. همچنین گردشگری فرهنگی یک مدلِ پاپ هم دارد که شامل مشاهده‌ی آثار ادبی، سریال تلویزیون و سینما می‌شود. با انتخاب یک سفر فرهنگی خوب به اندازه خواندن چند کتاب، دانش و اطلاعات جدید کسب‌ می‌کنید.

سفرهای خوشمزه

اگر رستوران‌گردی یکی از تفریحات شماست، توصیه می‌کنیم این نوع از سفر را هم تجربه کنید. خبر خوب این است که گردشگرهای خوش‌ذوقِ فرهنگی با تجربه کردن غذاهای محلی و سنتیِ یک منطقه خاص، گردشگری غذایی را پایه‌گذاری کردند. هرچند که غذا خوردن در طولِ دیگر سفرها امری طبیعی است اما گردشگری غذایی صرفاً به دلیل تجربه‌ی فرهنگ آشپزیِ آن منطقه برگزار می‌شود.

تلخ مثل اسپرسو

این نوع گردشگری که به گردشگری تلخ هم معروف است به بازدید از جاذبه‌هایی که فدای یک فاجعه‌ی تاریخی شده می‌پردازد؛ مواردی همچون جنگ، زلزله، آتشفشان و ... یکی از دلایل گردشگری تلخ، ذهن کنجکاو مسافری است که چیزی فراتر از یک محیط معمولی را انتظار دارد.

سفرهای آرامبخش

بعضی سفرها هم مثل مُسَکِن هستند. مناطقی وجود دارند پُر از آرامش و سکوت. این‌‌ها به تدریج تبدیل به مناطقی شده‌اند که مورد استفاده درمان‌های پزشکی قرار می‌گیرند به طوری که جایگزین درمان‌های روانپزشکی هستند. بعضی وقت‌ها خوب است با نیت آرامش و سلامتی سفر کنیم.

مسئله هزینه اقامت

درست است که تجربه انواع سفرهایی که مرور کردیم وسوسه‌انگیز است اما فراموش نکرده‌ایم که کماکان مهم‌ترین دغدغه مسافر، هزینه‌های سفر است. معمولا بیشترین بخش هزینه سفر مربوط به هزینه‌های اقامت است.

صرف‌نظر از اینکه در خیلی از مناطق بکر گردشگری هنوز هتل‌های کافی برای اقامت مسافران وجود ندارد، هزینه‌های رزرو هتل به قدری بالاست که خیلی از مسافران را از سفر منصرف می‌کند. در این شرایط اجاره «اقامتگاه‌های محلی» راه‌حلی است که بسیاری از گردشگران به سراغ آن رفته‌اند.

اقامتگاه‌های محلی معمولا به منظور اسکان موقت مسافران در طبیعت، روستاها، مناطق کوهستانی و کویری استفاده می‌شوند. مهمترین ویژگی استفاده از این نوع اقامتگاه‌، کاهش هزینه‌ سفر، جذابیت همسفری و هم‌سفره شدن با بومیان،‌ و کمک به اقتصاد محلی جامعه است.

با وجودی که اقامتگاه محلی راه‌حل مناسبی برای کاهش هزینه اقامت محسوب می‌شود اما چالش‌های خاص خود را هم به همراه دارد.

یک راه حل خوب!

استفاده از اقامتگاه‌های بومی مشکلاتی هم دارد:

  • گردشگر از کیفیت اقامتگاه مطمئن نیست. مجبور است با مراجعه به خانه‌های متعدد، گزینه مناسب خود را پیدا کند. این مشکل وقتی بیشتر می‌شود که بدون خودروی شخصی سفر کرده باشد.
  • مسافر از منصفانه بودن هزینه خانه مطمئن نیست. بعضا ممکن است پس از اجاره احساس نارضایتی داشته باشد. همچنین به دلیل حضور واسطه‌ها در فرایند اجاره، امنیت، استاندارد بودن و ایمنی خانه‌ها مبهم است.

برای حل مشکل، طرح «خانه‌مسافر» اقامتگاه‌های بومی برای مسافران ساماندهی شده است. در این طرح خانه‌های محلی و اقامتگاه‌های بومی که مجوز سازمان گردشگری را دارند از نظر امنیت، استانداردهای متداول و ایمنی، مورد تایید هستند. خانه‌های مورد تایید طرح «خانه‌مسافر» دارای بیمه‌نامه حوادث و بیمه‌نامه مسئولیت‌مدنی برای مسافران است.

اما سئوال مهم این است:

  • اقامتگاه محلی مناسب‌ و مورد نظرمان را از کجا پیدا کنیم؟
  • چطور قبل از سفر محل اقامت را انتخاب و رزرو کنیم تا مجبور نباشیم حضوری به دنبال خانه بگردیم؟
  • چگونه اقامتگاه را متناسب با بودجه سفرمان انتخاب کنیم؟

آنلاین ببینید و رزرو کنید

همین الان،‌ سایت‌های خوبی برای اجاره اقامتگاه به صورت آنلاین فعال هستند که می‌توانید از آن‌ها برای انتخاب و رزرو اقامتگاه استفاده کنید. هر کدام از این سایت‌ها مزایا و معایبی دارند.

اکثر این وب‌سایت‌ها تنها محدود به یک منطقه جغرافیایی خاص هستند. اما وب‌سایت وادیرو به عنوان یک نمونه خوب تقریبا تمام مناطق گردشگری کشور را پوشش می‌دهد.

این سایت بزرگ‌ترین مرجع اقامتگاه کشور با بیش‌از ۶۰۰۰ واحد اقامتی در مناطق و شهرهای مختلف می‌باشد. مزیت مهم وادیرو همکاری با سازمان گردشگری و طرح «خانه‌مسافر» است. بنابراین می‌توانید با خیال راحت مقصد سفر خود را در این سایت جستجو کنید و مطمئن باشید که اقامتگاه مورد نظرتان را پیدا خواهید کرد.

این سایت با شعارِ خوش‌سفری سعی می‌کند تا با ارائه اطلاعات دقیق برای انواع مدل‌های گردشگری و تامین اقامتگاه در مناطق مختلف کشور، فضای کشف و تجربه را برای گردشگران مهیا کند.

اگر برای فرار از روزمرگی، استراحت ذهنی و ایجاد ذهنِ خلاق‌تر آماده‌اید؛ اقامتگاه‌های محلی امکان این تجربه را با هزینه کم برای شما فراهم می‌کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز