یک کارشناس بازارهای مالی مطرح کرد؛
پروژههایی شبیه« همستر» کاربران را درگیر موضوعات قضایی میکند
سامان کریمیشاد، کارشناس بازارهای مالی گفت: با کلیک کردن روی یک لینک و ضربه زدن روی آن نمیتوان پولدار شد.
به گزارش ایلنا "همستر "یک بازی جدید تحت "وب" بود، که با ورودش به دنیای بازیهای ارز دیجیتال توانست حدود ۷۸ میلیون کاربر که رویای پولدار شدن در سر داشتند را جذب کند و به محبوبیت قابل توجهی در بستر بلاک چین برسد.
این غول وسوسه انگیز، به سرعت توانست در رسانههای اجتماعی و توییتر حسابی سر و صدا کند به گونهای که کاربران آن، با این تفکر که با ورود به این فضا خواهند توانست به کسب سکه مشغول شوند، شروع به ارسال لینک دعوت آن برای اطرافیان خود کردند، چرا که در این بازی به آنها وعده داده شده بود که در آینده نزدیک سکههای زیادی دریافت خواهند کرد که میتوانند آنها را در یک صرافی ارز دیجیتال به فروش رسانده یا تبدیل به رمز ارز دیگر کنند، در صورتیکه هیچ تضمینی وجود نداشت که در پایان سکهای به کاربری تعلق بگیرد.
به هر حال دروغ نیست که با اطمینان بگوییم در نهایت برندگان اصلی این بازی سازندگان آن بودند نه کاربرانی که کسب درآمدشان از این بازی حتی کفاف هزینه های خرید بسته های اینترنتشان نشد، چه برسد به سود.
در ارتباط با این موضوع و برای درک بهتر از برخورد صحیح با چنین پدیدههای نوظهوری، با سامان کریمی شاد، کارشناس بازارهای مالی گفتگویی صورت گرفته که در ادامه میخوانید :
سامان کریمی شاد، کارشناس بازارهای مالی گفت: بعد از حدود۶ ماه فعالیت کاربران زیاد همستر، آنچه که از این بازی حاصل شد، چیزی نبود جز سودی بین ۱۰ تا ۲۰ دلار؛ در صورتیکه خیلی پیشتر بسیاری از بازیهایی همچون " همستر " جریان داشتهاند که بنده در برنامه های مختلف درباره بطن و مدل آنها ، گفتگو و تاکیداتی داشتم، مبنی بر اینکه این بازی ها به دلیل مدل جذب مخاطبی که دارند، به طور قطع نمی توانند سود ده باشند.
وی افزود: من مجدد در ارتباط با این موضوع مطالبی را عنوان خواهم کرد تا مخاطبان دوباره وقت و عمرشان را با مشغول شدن به اینگونه پروژهها هدر ندهند و از ورود به بازارهای مالی سرخورده نشوند .
کریمی شاد تصریح کرد: نکته مهم اینکه اولا "همستر" یک بازی نبود، بلکه " مینی گیم " و یا اصطلاحا در طبقه بازی های بسیارکوچک قرارداشت و در حقیقت یک " ربات تلگرامی " بود و نکته بعد اینکه این ربات تلگرامی تعداد کاربران زیادی را جذب کرد که این امر، خود نشان دهنده وجود یک خطا است ؛ چرا که باعث می شود نتواند پاداش قابل توجه و خوبی را بین کاربران خود که حدود ۳۰۰ یا ۴۰۰میلیون بودند تقسیم کند، چون حتی اگر مصمم می بود تا به هر کاربر خود حداقل ۱۰ دلار پاداش بدهد، چیزی حدود سه میلیارد دلار می شود که عدد بسیار بزرگی است. بنابراین در ابتدا هم مشخص بود چنین امری نشدنی است، از این رو در آخر "همستر "آمد و پاداش ها را به شدت کم کرد و دیدیم که ماحصل آن عددهای جزئی شد که آنهم نصیب کاربران خیلی فعال گردید.
وی بیان کرد : نکته دیگری که در ارتباط با این پروژه ها بویژه "همستر " نیاز است که مطرح شود آن است که این پروژه ذاتا پشتوانه ای نداشت؛ به عبارتی شرکت بزرگ یا موسسه مالی بزرگی پشت آن نبود و سازندگان همستر، از طریق عضوگیری، مجموعه گیری و یا تبلیغات در فضای مجازی، این پروژه را در پلتفرم های مختلف تا سطح بالایی کشاندند و در آخر، این سازندگانِ همستر بودند که از طریق صفحات مجازیِ کاربران ، درآمد خوب و ثروتهای هنگفتی را صرفا نصیب خود کردند و متاسفانه عایدی ای برای کسانی که درگیر آن شده بودند و رویای ثروت داشتند ، نداشت.
این کارشناس بازارهای مالی اظهارداشت: ۹۹درصد پروژههایی همچون همستر، سرانجامی ندارند؛ چون معمولا یک پروژه باید از چنان کیفیت بالایی برخوردار باشد که شرکتها و موسسات مالی متقاعد شوند تا روی آن سرمایه گذاری کنند، از این رو باید به پروژه ای مثل همستر، که روی ربات تلگرامی سوار است و بطور مستقل و جدی از اپلیکیشنی برخوردار نیست، مشکوک بود.
وی افزود: در کل هدف بنده از این گفته ها نهی جامعه از ورود به بازارهای ارز دیجیتال نیست، چرا که سرمایه گذاری دلاری برای ما ایرانی ها بدلیل نوسانات نرخ ارز، امری جذاب است، اما باید دقت داشت که صرفا با کسب دانش و اطلاعات خوب در فضایی جدا از فضای مجازی است که میتوان وارد بازارهای ارزی به روز شد و حتی به سود خوبی دست یافت.
کریمی شاد تصریح کرد: در واقع افرادی که میخواهند از طریق ارزهای دیجیتال کسب درآمد کنند، باید در وهله اول وب سایت های مرجع را بررسی کنند و حداقل دانشی در این زمینه داشته باشند و سپس به این عرصه ورود کنند نه فقط به گفته و تاکید و تایید دوستان و آشنایان ؛ ناگفته نماند فقط با ورود به یک لینک و ضربه زدن نمی توان پولدار شد.
مجری و کارشناس برنامه « نوسان » در پایان خاطرنشان کرد: اینگونه پروژه ها علاوه براینکه عایده ای را نصیب کاربران خود نمی کنند، بلکه حتی از یک مشخصه منفی دیگری نیز برخوردار هستند که البته در همستر با آن مواجه نشدیم؛ در واقع خیلی از این پروژه ها جدا از اینکه وعده سودهای نجومی را به مخاطبان خود می دهند، دارای نرم افزارهای مخرب هستند که سبب آلوده شدن گوشی های کابران می شود؛ پس باید مراقب بود تا بخاطر ۱۰الی۲۰ دلار سود، درگیر اتفاقات قضایی نشویم.به هر حال امیدوارم مردم مراقب سرمایه های خود باشند و آن را در چنین پروژههایی از دست ندهند.