کفپوش اپوکسی چیست و چه ویژگی هایی دارد ؟
کفپوش اپوکسی نوعی عایق است که از مواد شیمیایی تشکیل شده و به عنوان پوششی جذاب، ایمن و بادوام در محیط های صنعتی ، شیمیایی ، بیمارستانی، فرودگاهی، نیروگاهی و .. استفاده می شود.
کفپوش اپوکسی چیست ؟
کفپوش اپوکسی نوعی عایق است که از ماده شیمیایی اصلی تشکیل دهنده آن اپوکسی نام دارد و همچنین نامی غیر رسمی برای گروه عاملی اپوکساید است . کفپوش اپوکسی یک نوع کفپوش است که با استفاده از لایهای از اپوکسی روی کف ساخته میشود. این ماده به پایههای کف خوب چسبیده و سطحی مقاوم و بادوام ایجاد میکند. متخصصین اجرای پوشش اپوکسی، اپوکسی را به عنوان یک مایع روی سطوح اعمال میکنند. این مایع سپس سفت میشود و یک کف صاف و مقاوم ایجاد میکند.
کفپوش اپوکسی از خواص مقاومتی عالی از جمله مقاومت مکانیکی بالا، مقاومت سایشی بالا، مقاومت شیمیایی عالی در برابر مواد قلیایی و اسیدها، روغن ها و چربی ها برخوردار است. همچنین کفپوش اپوکسی ایجاد کننده سطحی صاف و صیقلی در سالن های تولیدی ، مراکز صنعتی، شیمیایی، بیمارستانی، نیروگاهی، فرودگاهی میباشد.
مزایای کفپوش اپوکسی :
کفپوش اپوکسی دارای مزایای بسیاری است که تعدادی از آنها شامل:
-
دوام و استحکام بالا
-
مقاومت در برابر مواد شیمیایی
-
مقاومت بالا در برابر حرارت
-
مقاومت در برابر سایش و پارگی
-
آنتی باکتریال بودن
-
نگهداری آسان و قیمت مناسب
-
زیبایی و جذابیت کار
با این حال، برای استفاده از کفپوش اپوکسی می بایست برخی نکات را در نظر داشت، از جمله:
-
نیاز به آماده سازی سطح
-
نیازمند نصب حرفه ای
-
حساسیت به رطوبت و اشعه UV
-
عدم چسبندگی به سطوح مرطوب و آلوده به روغن
-
انواع کفپوش اپوکسی :
کفپوش اپوکسی متناسب با فضا و مکان اجرا، انواع مختلفی دارد. شما باید با توجه به میزان رفت و آمد ، و فشار وارده به سطح ، پوشش اپوکسی مناسب مکان خودتان را انتخاب نمایید. انواع کفپوش اپوکسی شامل :
کفپوش اپوکسی صنعتی ، کفپوش اپوکسی بیمارستانی ، کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک ، کفپوش اپوکسی آنتی باکتریال، کفپوش اپوکسی پارکینگ
کفپوش اپوکسی از چند لایه تشکیل می شود ؟
ضخامت کفپوش اپوکسی متشکل از سه لایه است :
-
لایه اول پرایمر که بر روی سطح ریخته خواهد شد
-
لایه دوم که ضخامتی حدود ۲ میلیمتر دارد
-
لایه سوم و آخر نیز ضخامتی بین ۱ تا ۱.۲ میلیمتر دارد.
کاربرد های اپوکسی چیست؟
کفپوش اپوکسی برای کاربردهای صنعتی و تجاری بسیار مناسب است. این کفپوش میتواند سطحی مقاوم و با دوام را فراهم کند که طی سالهای سال بارهای سنگین را تحمل کند. بسیاری از سایتهای صنعتی، انبارها و ساختمانهای تجاری برای حفظ و ایجاد شرایط امن و ایمن برای کارگران، تجهیزات و موجودیها از کفپوش اپوکسی استفاده میکنند.
مراحل اجرای کفپوش اپوکسی عبارتند از:
1. آمادهسازی سطح: در این مرحله، باید سطح را برای اپوکسی آماده کنید. که شامل تمیز کردن و پاک کردن هر چیزی که مانع از اپوکسی شدن سطح میشود، و تراشیدن کف برای ایجاد سطحی مناسب برای چسبیدن اپوکسی است. بستر زیرین قبل از اجرای اپوکسی باید عاری از هرگونه گریس، روغن یا حلال باشد.
2. اعمال لایهی مانع رطوبت: در این مرحله، باید لایهی مانع رطوبت را روی سطح اعمال کنید تا رطوبت و بخار آب وارد سطح کف نشود.
3. اعمال اپوکسی: در این مرحله، باید اپوکسی را روی سطح اعمال کنید. برای این کار، اپوکسی را به عنوان یک مایع روی سطح ریخته و سپس اجازه دهید تا خشک شود.
4. اعمال لایهی پایانی: در این مرحله، باید لایهی پایانی را روی اپوکسی اعمال کنید تا سطح صاف و براق شود.
5. خشک کردن: در این مرحله، باید سطح کف به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت خشک شود.
قیمت کفپوش اپوکسی :
هزینه کفپوش اپوکسی به عوامل مختلفی مانند نوع و کیفیت کار و متریال مورد استفاده بستگی دارد. تعدادی از عوامل دخیل در برآورد قیمت کفپوش اپوکسی شامل :
-
نوع و کیفیت اپوکسی
-
ضخامت پوشش اجرایی
-
مساحت پروژه
-
وضعیت و نوع سطح زیرین به جهت برآورد مصرف مواد و آماده سازی سطح
-
ابزار و ماشین آلات مورد استفاده در عملیات اجرایی
-
متریال مورد استفاده در پروژه
-
موقعیت مکانی پروژه نسبت به موقعیت پیمانکار
موارد فوق ، تعدادی از عوامل تاثیرگذار در تخمین قیمت کفپوش اپوکسی می باشند. پیشنهاد می شود جهت اجرای کفپوش اپوکسی مکان مورد نظرتان ، قبل از استخدام پیمانکار، حتما از مشاوران و کارشناسان این حوزه در شرکت های کفپوش اپوکسی مشاوره دریافت نمایید.