تفاوتهای نمای اسپایدر و نمای کرتین وال که باید بدانید
از میان تمامی سیستمهای نمای شیشه ای دو سیستم هستند که کاربرد بیشتری نسبت به دیگر سیستمهای نما دارند. در این مقاله به بررسی این دو نمای پرطرفدار یعنی نمای اسپایدر و نمای کرتین وال خواهیم پرداخت.
عمده تفاوتهای نمای اسپایدر و نمای کرتین وال در چیست؟ هزینه، مدت زمان اجرا یا زیبایی؟ در این مقاله قصد داریم به این دو سیستم پرطرفدار و مشهور نماهای شیشهای بپردازیم.
سیستمهای بسیار زیادی برای اجرای این متریال وجود ندارند، بنابراین اگر اگر شما قصد طراحی یا اجرای یک نمای شیشهای را داشته باشید انتخابهای شما متنوع نخواهد بود. در ایران تقریبا تا 90 درصد نماهای شیشهای با استفاده از این دو سیستم طراحی و اجرا میشود و سیستم دیگر که کلمپ نام دارد، کمتر استفاده میشود.
برای اینکه بتوانید یکی از این دو سیستم را انتخاب کنید لازم است که با هر دوی آنها آشنایی داشته باشید و از تفاوتهایشان آگاه باشید. این مقاله توسط کارشناسان با سابقه مجموعه نمادیزاین (شرکتی با سابقه در زمینه طراحی و اجرای انواع نمای شیشه ای) تهیه شده است، بنابراین اطلاعاتی که در این مقاله در رابطه با انواع نمای اسپایدر شیشه ای و کرتین وال بدست میآورید؛ کاملا مهندسی و معتبر هستند.
نمای شیشه ای ساختمان
بیایید قبل از بررسی تفاوتهای این دو سیستم، کمی در رابطه با نمای شیشهای صحبت کنیم. چه شد متریال شیشه توانست به خوبی در جای خود را در ساختمانها آن هم به عنوان یک عضو سازهای باز کند و به متریالی پرطرفدار تبدیل شود؟
به صورت کلی شیشه خام ریسک بسیار زیادی دارد و به هیچ عنوان نباید در نمای یک ساختمان مورد استفاده قرار بگیرد. پس از اینکه شیشههای مسلح و مقاوم در برابر انواع ضربه و آسیب تولید شدند، تحول عظیمی در ساختمان سازی صورت گرفت و اکنون نیز شاهد آن هستیم که درصد زیادی از برجها و ساختمانها با این متریال طراحی و اجرا میشوند.
از جمله مهمترین مزیتی که نمای شیشهای دارد، میتوان به افزایش ورود نور طبیعی به فضا اشاره کرد. در واقع استفاده از شیشه؛ آن هم به عنوان نمای ساختمان میتواند درصد زیادی از نور مورد نیاز یک فضا را تامین کند. این مزیت کمک میکند تا استفاده از نورهای مصنوعی کمتر شود، بنابراین انرژی کمتری نیز مصرف میشود و در نتیجه هزینههای آتی کاهش پیدا خواهد کرد.
نمای کرتین وال
در ابتدا به بررسی نمای شیشهای کرتین وال (Curtain Wall) میپردازیم. کرتین وال به معنای دیوار پردهای است. این نوع نمای شیشهای به شدت متداول است و شامل دو نوع میشود. انواع متفاوت نمای کرتین وال، شامل نمای کرتین وال فریم لس و نمای کرتین وال فیس کپ میشود.
نمای کرتین وال یا در کارخانه به صورت پیش ساخته تولید شده و به محل کارخانه فرستاده میشود (یونیتایز) یا اجزای آن به صورت مجزا ساخته شده و در محل پروژه به یکدیگر متصل میشوند و به آن استیک میگویند.
در ایران خیلی شاهد استفاده از کرتین وال یونیتایز نیستیم به دلیل اینکه هم هزینه بر است و هم به تکنولوژی خاص خود احتیاج دارد؛ اغلب نماهای کرتین وال در ایران با سیستم استیک اجرا میشوند.
روش اجرای کرتین وال استیک نیز به این صورت است که پس از زیرسازی و شاقول کردن سطح نما با استفاده از قوطیهای فولادی، پروفیلهای مخصوص اجرای نمای کرتین وال که لامل نام دارند نصب میشوند. (پروفیلهای عمودی، مولیون نام دارند و به پروفیلهای افقی ترنزم میگویند.)
در مرحله بعد شیشه بر روی شبکه هایی که از اتصال این پروفیلها به یکدیگر ایجاد شده است قرار گرفته و برای جلوگیری از تماس مستقیم شیشه کرتین وال به پروفیل، از لاستیکهای مخصوص استفاده میشود.
نمای اسپایدر
نوع دیگر نمای شیشه ای، نمای اسپایدر (Spider Glass Facade) است. کلمه اسپایدر (عنکبوتی) به دلیل ظاهر یراق اصلی که در اجرای این نما به کار میرود، یعنی پنجه اسپایدر انتخاب شده است. این یراق شیشه را از طریق سوراخهایی که در آن ایجاد شده است به سازه پشتیبان متصل میکند. سازههای پشتیبان مختلفی برای اجرای نمای شیشه ای اسپایدر وجود دارد که نوع آن بر اساس شرایط پروژه و بودجه کارفرما انتخاب میشود.
انواع سازههای پشتیبان نمای اسپایدر شامل موارد زیر هستند:
- نمای اسپایدر با سازه تیر و ستون
- نمای اسپایدر با سازه کابلی
- نمای اسپایدر با سازه خرپا
- نمای اسپایدر با سازه فین گلس
نمای شیشه ای اسپایدر، نوع لوکس نمای شیشه ای است هم به دلیل استفاده از یراق آلات گران قیمت هم به دلیل استفاده بیشتر از شیشه نسبت به نوع کرتین وال.
تفاوت نمای کرتین وال و نمای اسپایدر
در ادامه همانطور که قولش را داده بودیم به تفاوتهای نمای شیشه ای اسپایدر و کرتین وال اشاره خواهیم کرد:
- نحوه اجرا
اجرای نمای شیشه ای کرتین وال با نمای شیشه ای اسپایدر کاملا متفاوت است و هر کدام از آنها به دانش تخصصی و مجریان با تجربه خود احتیاج دارند.
- یراق آلات
نوع یراق آلاتی که در نمای اسپایدر شیشه ای به کار میرود، کاملا متفاوت با یراق آلاتی است که در نمای شیشه ای کرتین وال استفاده میشوند.
- هزینه
قیمت پنجره کرتین وال از نمای اسپایدر کمتر است. درست است که در نمای اسپایدر از یراق آلات و اتصالات کمتری استفاده میشود، اما تمام این یراق آلات لوکس هستند و هزینه بالایی دارند.
- ظاهر نهایی کار
در نمای کرتین وال زمانی که به سطح نهایی کار نگاه میکنید، پروفیلهایی که به صورت شبکه بندی شده شیشه را درون خود نگه میدارند در سطح نما قابل مشاهده هستند؛ دقیقا مانند یک سطح قاب بندی شده. اما در نمای اسپایدر ما بیشتر
شیشه را در سطح نما مشاهده میکنیم، زیرا اتصالات نقطه ای هستند و بخش کمتری از سطح نما را اشغال میکند.
کلام آخر
از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید از شما سپاسگذاریم، در این مقاله به بررسی انواع نمای شیشه ای پرداختیم و تفاوت های دو نوع پرکاربرد آن یعنی نمای اسپایدر و نمای کرتین وال را مورد بررسی قرار دادیم. اگر قصد اجرای هر کدام از این نماهای شیشه ای را دارید؛ اما نمیدانید کدام یک بهتر است و بیشتر با بودجه شما همخوانی دارد، میتوانید به وبسایت شرکت تخصصی اجرای نمای نمادیزاین که گردآورنده این مقاله است مراجعه کنید و از طریق راههای ارتباطی با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.