خبرگزاری کار ایران

اهمیت مشاوره ازدواج

اهمیت مشاوره ازدواج
کد خبر : ۱۳۶۲۱۵۶

ازدواج یک نقطه عطف و یکی از مهم ترین تصمیمات در زندگی ماست. ازدواج یک آغاز است؛ آغازی از یک خانواده و تعهدی بلند مدت که به ما فرصت رشد و پرورش صفت از خودگذشتگی و کنار گذاشتن منیت را می دهد و بیش از آنکه پیوندی فیزیکی باشد، پیوندی روحی و احساسی است. در این مطلب به اهمیت مشاوره ازدواج پرداخته شده است.

این نوع پیوند و یگانگی است که ازدواج را متمایز می کند، چرا که با فردی که دوستش داریم رابطه مان را همیشگی می کنیم و این پیوند دائمی که دلیل آن عشق بوده است به ما آرامش می دهد، اما با وجود تمامی این نکات مثبت، این تصمیم زمانی باید گرفته شود که اطلاعات، دانسته ها و پختگی ما در برابر بزرگی این تصمیم کافی باشد.

تصمیم های اندکی  مانند ازدواج در زندگی ما  هستند که با وجود مهم بودنشان سرتاسر عمر ما را تحت تاثیر قرار می دهند. اما متاسفانه بیشتر مردم، زمان و هزینه زیادی را صرف یک مراسم عروسی عالی می کنند تا یک ازدواج عالی ! ازدواج اغلب موجب ایجاد حس شادی در اکثریت می شود اما با این وجود، چالش های عمیقی را هم، همراه خود دارد،که نحوه مدیریت زوجین، ادامه دار بودن رابطه و یا بر هم خوردن آن را تعیین خواهد کرد. باید گفت که برای حفظ یک رابطه، نیاز هست تا دو نفر باورهای اشتباه و ناکارآمد خود را از ذهنشان بیرون بریزند و افکار بهتری را جایگزین کنند.

همچنین مراجعه به یک کلینیک روانشناسی جهت روانشناسی ازدواج بسیار مفید خواهد بود. سهاکلینیک خدمات مشاوره آنلاین روانشناسی را برای شما عزیزان فراهم کرده است.

چگونه بفهمیم که به مشاور ازدواج نیاز داریم؟

آیا به ازدواج حس منفی دارید؟

به احساسات خود در رابطه با ازدواج فکر کنید. وقتی به همسرتان فکر می کنید چه احساسی دارید؟

اگر پاسخ شما به سوالات زیر مثبت است، به احتمال زیاد نیاز به مشاوره ازدواج دارید:

آیا احساس می کنید که شریک زندگی تان جواب شما را تحت هر شرایطی برای ازدواج مثبت می داند؟

آیا احساس می کنید که اغلب یا به طور مداوم توسط شریک زندگی خود نادیده گرفته می شوید؟

آیا شریک زندگی شما هر روز باعث عصبانیت شما می شود؟

آیا نسبت به دوستان یا شغل شریک زندگی خود حسادت می کنید؟

آیا در زندگی زناشویی خود احساس غمگینی، ناامیدی یا «گیر افتادن» می کنید؟

 آیا شما نمی توانید به یکدیگر اعتماد کنید؟

هر گونه مشکل اعتماد در ازدواج خود را شناسایی کنید. اعتماد برای موفقیت یک رابطه ضروری است. اگر شما و همسرتان نمی توانید به یکدیگر اعتماد کنید، وقت آن رسیده است که از کمک مشاور خوب قبل از ازدواج استفاده کنید.

 

برخی از نشانه های عدم اعتماد عبارتند از:

چک کردن تماس های تلفنی، پیام های متنی، ایمیل ها و رسانه های اجتماعی شریک زندگی خود.

از اجازه دادن به یکدیگر برای بیرون رفتن یا معاشرت با دوستان تفره می روید.

متهم کردن یکدیگر به خیانت بدون داشتن مدرک کافی.

اسرار زندگی خود را از یکدیگر پنهان می کنید.

 آیا شما از لحاظ جنسی علاقه ای به یکدیگر ندارید؟

رضایت از زندگی جنسی خود را بررسی کنید. همه زوج‌ها ممکن است دوره‌های سردی در روابط را پشت سر بگذارند، اما این دوره‌ها باید موقتی باشند. اگر شما یا شریک زندگیتان از لحاظ جنسی علاقه ای به یکدیگر ندارید، از مشاوره قبل از ازدواج کمک بگیرید.

انتظارات خود را از داشتن رابطه جنسی بررسی کنید. البته انتظارات هر زوج متفاوت است، از خود بپرسید که آیا از حس خوبی به طرف مقابل دارید یا خیر. اگر نه، به دنبال مشاور ازدواج باشید.

از طرف دیگر، اگر به نظر می رسد همسرتان از زندگی جنسی شما ناراضی است، شکایت های او را نادیده نگیرید. حتی اگر شما مشکلی نداشته باشید، باید به نگرانی های آنها رسیدگی کنید.

 

برخی از مشکلات و انتظارات رابطه جنسی را می توان با ارتباط و سازش حل کرد. البته اگر صحبت کردن با همسرتان در مورد این مشکلات کارساز نبود، به یک مشاور پیش از ازدواج مراجعه کنید.

 آیا رابطه شما با تحقیر آمیز است؟

تحقیر به این معنی است که یکی یا هر دو طرف رابطه خود را بهتر از شریک زندگی آینده خود می بینند(به قول معروف سرتر از دیگری). در حالت ایده آل، در یک رابطه، هر دو طرف به یکدیگر احترام می گذارند و یکدیگر را برابر می بینند.

اگر پاسخ شما به سوالات زیر مثبت است، به مشاوره ازدواج مراجعه کنید:

آیا اغلب از شریک زندگی خود به خاطر انجام کارهای “اشتباه” عصبانی می شوید؟

آیا شریک زندگی تان سر شما فریاد می زند که چرا کارها را به روش خاصی انجام می دهید؟

آیا شما یا شریک زندگیتان معتقدید که از دیگران باهوش تر هستید؟

آیا اغلب فراموش می کنید که چرا با همسرتان ازدواج کرده اید؟

آیا فکر کردن به ویژگی های مثبت همسرتان برایتان سخت است؟

 

آیا شما یا شریک زندگیتان از پذیرفتن مسئولیت اعمال خود در رابطه امتناع می ورزند؟

 آیا هنوز شریک زندگی خود را دوست دارید؟

از خود بپرسید که آیا هنوز همسرتان را دوست دارید؟

اگر پاسخ مثبت است، مشاوره برای ازدواج می تواند به تقویت رابطه شما کمک کند.

اگر در مورد احساسات خود مطمئن نیستید، مشاوره ازدواج می تواند به شما کمک کند تا احساسات خود را بفهمید.

اگر پاسخ پاسخ شما منفی است، باید به طور جدی در نظر بگیرید که آیا می خواهید مشاوره به شما کمک می کند دوباره شریک زندگی خود را دوست داشته باشید یا خیر؟ اگر قرار است مشاور ازدواج به رابطه شما کمک کند، باید برای نجات ازدواج خود تلاش کنید.

دلیل برای مشاوره قبل از ازدواج

ایجاد دید جمعی به جای دید فردی

یک درمانگر می تواند به شما کمک کند تا از تفکر فردی به تفکر جمعی برسید تا نیازها و احساسات دیگران، به ویژه شریک زندگی خود را درک کنید و به آنها اعتبار و ارزش ببخشید. هر یک از ما یک خودخواهی هایی در درون خود داریم که می تواند ما را از تصمیم گیری برای ازدواج باز دارد، اما یک روانشناس خوب ازدواج می تواند به شما و همسرتان کمک کند تا نسبت به احساسات، عواطف و نیازهای یکدیگر حساس باشید.

آیا فکر می کنید برای یکدیگر مناسب هستید؟

یک مشاور ازدواج عالی می تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید آیا این رابطه برای هر دوی شما مناسب است یا خیر. یا به خاطر عشق چشمانتان را روی خیلی چیزها بسته اید؟

آیا در گذشته زندگی می کنید یا زمان حال؟

ما می دانیم که هیچ فردی کامل نیست، اما همچنین می دانیم که بسیاری از افراد ممکن است درگیر گذشته خود باشند. گذشته ای که اکنون دیگر وجود ندارد اما اکنون ما را درگیر کرده است و می تواند تاثیر زیادی بر روابط ما داشته باشد.

در مراکز مشاوره ازدواج، یک مشاور ازدواج خوب می تواند به زوج ها کمک کند تا در مورد یک رابطه سالم، مراحل ازدواج موفق و پیشرفت به سمت یک رابطه عاشقانه طولانی مدت آشنا شوند. توجه به این نکته ضروری است که ارتباطات نقش اصلی را در زندگی زناشویی ایفا می کند و عدم ارتباط موثر شکایت رایج زوج هایی است که در جلسات مشاوره زناشویی شرکت می کنند.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز