ویژگیهای یک پیتزای خوشمزه
بدون شک پیتزا یکی از بهترین و خوشمزهترین غذاهای جهان است که نمیتوان مزه فوقالعاده آن را انکار کرد. این غذای لذیذ طرفداران زیادی در سرتاسر جهان دارد؛ بنابراین در بسیاری از کشورها سرو میشود. همچنین اگر به روش سالم پخت شود میتواند مزایای بسیار زیادی برای سلامت بدن مانند مقابله با سرطان، تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد مغز به همراه داشته باشد. اما مانند بسیاری از غذاها نباید در مصرف آن افراط کرد. امروزه با وجود گسترش اینترنت، خوشبختانه امکان سفارش فستفود و سفارش پیتزا بهآسانی انجام میشود؛ بنابراین اگر پس از خواندن این مقاله هوس کردید این غذای خوشمزه را نوش جان کنید فقط کافی است دستبهکار شده و اقدام به سفارش پیتزا کنید.
پیتزا در کجا متولد شد؟
در اینکه پیتزا به چه کشوری تعلق دارد اختلافنظرهای زیادی بهویژه بین یونانیها و ایتالیاییها وجود دارد. ایتالیاییها این غذا را کاملا سنتی و متعلق به کشور خودشان میدانند. این قضیه آنقدر جدی است که بر اساس مصوبه پارلمان ایتالیا فهرستی وجود دارد که در صورت عدم
رعایت نکات ذکر شده در آن پیتزای تهیه شده ایتالیایی محسوب نمیشود. از طرفی دیگر یونانیها با ارائه مدارک و سند تاریخی، آن را نوعی غذای یونانی و متعلق به کشور خود میدانند. این غذای خوشمزه و پر ملات در کشورهای همسایه هم قرنهاست با نام مشابه به دست مشتریان میرسد.
به طور مثال در ترکیه نان مشابه و با تاپینگ، سوسیس، گوجهفرنگی، گوشت چرخکرده، سبزیجات و ادویه ارائه میشود که پیده نام دارد. اما غذاهای مشابه با پیتزا در کشورهای دیگر در منطقه مدیترانه و بالکان وجود دارد. در نتیجه بهتر است آن را غذایی مدیترانهای بدانیم.
اما واقعیت این است که آنچه مردم سراسر دنیا بهعنوان پیتزا میشناسند در واقع ریشه ایتالیایی دارد؛ اما پس از تولد آن در کشور ایتالیا مردم سراسر جهان آن را به همدیگر معرفی کرده و در نتیجه این غذا را از کشور ایتالیا به کشورهای دیگر نیز آوردند. در دهه ۴۰ میلادی هنگامی که کشور ایتالیا به اشغال نیروهای متفقین درآمده بود، سربازان آمریکایی با غذایی ساده، سریع و بسیار خوشمزه آشنا شدند که در همهجا در دسترس بود. این سربازان پیتزا را بهعنوان غذای کشف شده و خارقالعاده با خود به کشورشان بردند و پس از آن آشنایی با این غذا و ارائه انواع مختلف آن با سرعتی باورنکردنی آغاز شد.
در واقع بسیاری از ایتالیاییهای مهاجر که در کشور آمریکا زندگی میکردند و نتوانسته بودند این غذای خوشمزه را در آمریکا عمومی کنند، شروع به افتتاح رستورانهایی کردند که فقط در آنها پیتزا ارائه میشد. سپس بهتدریج نان پیتزا بر اساس ذائقه و مواد اولیه موجود در کشور میزبان تنوع زیادی پیدا کرد. بهطوریکه امروزه در سراسر نقاط جهان میتوانیم انواع و اقسام پیتزاهای مختلف با دستور پخت متفاوت را ببینیم که هرکدام از آنها خوشمزگی مخصوص به خود را دارند. درنتیجه پیتزا در ایتالیا متولد شد و پس از آن به کشورهای دیگر نیز راه پیدا کرد.
پیتزا مارگاریتا اولین پیتزای معروف جهان
اولین پیتزا توسط فردی به نام رافائل اسپو سیتو آشپز کاخ سلطنتی، آماده شد. او برای پذیرایی از ملکه مارگاریتا اقدام به پخت این غذا به شکل پرچم ایتالیا کرد. برای نشان دادن رنگ قرمز پرچم روی خمیر از گوجهفرنگیهای حلقه شده استفاده کرد. برای نشان دادن رنگ سبز، سبزیهای ریحان را به کار برد و در نهایت برای نشان دادن رنگ سفید از پنیر موزارلا استفاده کرد. این روش خلاقانه باعث شد که نظر ملکه به این غذای خوشمزه جلب شود. در نتیجه از آن روز به بعد این غذا به نام پیتزا مارگاریتا در سراسر جهان شناخته شد. پیتزا مارگاریتا نسبت به پیتزاهای دیگر ارزش غذایی بالاتری دارد. در نتیجه در بین کودکان و افرادی که از لحاظ انتخاب غذا سخت پسند هستند، طرفداران زیادی دارد.
ویژگیهای یک پیتزای خوشمزه که باید رعایت شود چیست؟
درست است که این غذا بسیار لذیذ و محبوب است؛ اما باید به یاد داشته باشید که اگر بهدرستی پخته نشود میتواند ضررهای زیادی برای سلامتی و بدن ما به همراه داشته باشد. در نتیجه همیشه پزشکان متخصص به ما پیشنهاد میکنند درصورتیکه قصد خوردن غذاهای فستفودی و بهخصوص پیتزا را دارید، باید از کیفیت پخت آن اطمینان حاصل کنید. اما سؤالی که پیش میآید این است که ویژگیهای یک پیتزای خوب چیست؟ در ادامه بیشتر به بررسی موضوع میپردازیم.
نان پیتزا
نانی که از آن پیتزا درست میشود، معمولا نان سفید است که با آرد سفید تهیه میشود. بدن انسان آرد سفید را مانند قند میتواند بهراحتی هضم کند و آن را بهعنوان چربی شکم ذخیره میکند. در نتیجه بهتر است برای تهیه نان پیتزا از آرد گندم کامل استفاده شود. زیرا این نان حاوی فیبر بوده و به بهبود عملکرد رودهها کمک میکند. همچنین چربیهای اشباع شده که در نان پیتزا به کار میروند، برای سلامت قلب ضرر دارند و باعث چاقی میشوند. در نتیجه میتوان روغن زیتون را جایگزین این نوع روغنها کرد، زیرا حاوی اسید چرب است که بدن شما برای حفظ سلامت خود به آن نیاز دارد
سس گوجهفرنگی
سس گوجهفرنگی سرشار از لیکوپن است. این ماده برای مبارزه با سلولهای سرطانی و کاهش رشد تومور بسیار مفید است. اما متأسفانه سس گوجه قند زیادی دارد که اسید گوجهفرنگی را خنثی میکند. همچنین قند میتواند بهراحتی بهعنوان چربی شکم ذخیره شود و وزن شما را بالا ببرد. بهمرورزمان حتی امکان بروز بیماریهایی مانند دیابت نوع دو را هم فراهم میکند. در نتیجه بهتر است سس گوجهفرنگی را طوری تهیه کرد که حاوی قند کمتری باشد. برای افزایش جذب لیکوپن نیز میتوان در پیتزا کمی کلم بروکلی اضافه کرد.
سبزیجات
سبزیجات جز سالمترین مخلفات این غذا محسوب میشوند. زیرا حاوی مقدار زیادی فیبر آنتیاکسیدان و انواع ویتامینها هستند. در نتیجه میتوانید برای تهیه آن از انواع سبزیجات مانند قارچ، ذرت، اسفناج، زیتون، کلم بروکلی، گوجهفرنگی و فلفلدلمهای بهصورت پخته شده و خام استفاده کنید.
پنیر پیتزا
یکی از مواد اصلی تشکیلدهنده پیتزا که باعث خوشمزه شدن آن میشود، پنیر آن است. درست است که این پنیر یک فراورده لبنی و سرشار از پروتئین است. اما متأسفانه دارای مقدار زیادی چربی اشباع شده بوده که باعث بروز بیماریهای قلبی، چاقی و دیگر مشکلات برای سلامتی ما میشود در نتیجه برای تهیه پیتزای سالم باید از پنیر کمتری استفاده شود.
گوشت
گوشتهای فراوری شده؛ مانند ژامبون و سوسیس سرشار از نمک، نیترات و چربی اشباع شده هستند و باعث بروز مشکلات قلبی عروقی و چاقی میشود؛ بنابراین بهتر است که برای تهیه پیتزا از مصرف گوشت دوری کرده یا حداقل از گوشتهای کمچرب و کم کالری مانند ماهی و مرغ استفاده شود.
درست است که پیتزا در بین مردم محبوبیت زیادی دارد، اما مسئله مهم این است که ما بتوانیم آنها را با خیال راحت مصرف کنیم. در نتیجه بهتر است هنگام پخت این غذا موارد بالا رعایت شوند.
همچنین بههیچعنوان نباید در تهیه این غذا از مواد یخزده و مانده استفاده کرد و بهتر است مواد بهخصوص پنیر و خمیر پیتزا کاملا تازه تهیه شوند. همانطور که میدانید، از نظر اصول تغذیه، سالمترین غذا غذایی است که کمتر روی آن فرایندهای مختلف صورتگرفته باشد و مواد غذایی بهاصطلاح تازه و دستاول در آن به کار رود. همچنین نباید چربی، نمک و شکر زیادی در تهیه آن استفاده شود.
طرز تهیه یک پیتزای خوشمزه و سالم خانگی
در طرز تهیه پیتزا اصلیترین و مهمترین ماده غذایی برای تهیه پیتزا استفاده از خمیر پیتزای مرغوب و مناسب است. برای انجام این کار میتوانید خمیرهای پیتزای آماده بستهبندی شده در فروشگاههای معتبر را تهیه کنید یا اینکه خودتان اقدام به درستکردن خمیر پیتزا کنید. پس از تهیه خمیر پیتزا از مواد غذایی مانند گوجهفرنگی، سینه مرغ، سبزیجات، قارچ، پنیر و... استفاده کنید.
در مرحله اول سینه مرغ را از قبل پخته و بهصورت رشته درآورده و روی خمیر پیتزا بریزید. بهجای سینه مرغ میتوانید از سوسیس و کالباس نیز استفاده کنید. سپس آن را با استفاده از سس گوجهفرنگی بپوشانید و مقداری پنیر پیتزا به آن اضافه کنید. نکتهای که در اینجا باید دقت کنید این است که مواد باید بهصورت کاملا یکدست قرار داده شوند.
سپس میتوانید از سبزیجاتی مانند زیتون، قارچ، فلفلدلمهای و... استفاده کرده و روی این غذا را با آن تزیین کنید. سپس پیتزای خود را در زمان و حرارت معین درون فر گذاشته و پس از آمادهشدن میتوانید آن را نوش جان کنید.
چند نکته مهم هنگام درستکردن پیتزا
نکته مهمی که هنگام درستکردن این غذا باید در نظر داشته باشید این است که قبل از ریختن مواد روی خمیر پیتزا با استفاده از چنگال روی آن سوراخهایی ایجاد کنید. این کار باعث برشته شدن خمیر میشود. همچنین پس از ریختن سس گوجهفرنگی روی خمیر میتوانید پنیر پیتزا بریزید و مواد دلخواه را بهصورت یکدست روی آن بچینید. اما از ریختن دوباره پنیر روی مواد خودداری کنید. زیرا باعث میشود در مرحله آخر پخت، پنیر بهصورت برشته و نیمهسوخته روی مواد قرار بگیرد.
سخن پایانی
در این مقاله درباره ویژگیهایی که یک پیتزای خوشمزه باید داشته باشد با یکدیگر صحبت کردیم. اگر در منزل میخواهید این غذا را درست کنید برای طرز تهیه پیتزا یا سفارش فست فود بهتر است از خمیر تازه و آردهای سبوس دار استفاده کنید. همچنین برای اینکه پیتزای شما ارزش غذایی بالاتری داشته باشد و بتواند مواد مفید به بدن شما برساند بهجای استفاده از سوسیس و کالباس میتوانید از مرغ استفاده کنید.