جعبه آتش نشانی | بهترین راهنمای خرید جعبه آتش نشانی
جعبه آتش نشانی یکی از تجهیزات آتش نشانی پرکاربرد برای اطفا و مهار حریق است که در ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی نصب و استفاده میشود. این جعبهها آسان ترین روش خاموش کردن آتش قبل از رسیدن آتش نشان ها است.
جعبه آتش نشانی یکی از تجهیزات آتش نشانی پرکاربرد برای اطفا و مهار حریق است که در ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی نصب و استفاده میشود. این جعبهها آسان ترین روش خاموش کردن آتش قبل از رسیدن آتش نشان ها است. استفاده از این جعبه ها برای عموم آسان است. اگر شما هم لازم می بینید که از این جعبه ها داشته باشید بهتر است برای اطلاعات بیشتر در ادامه این مطلب همراه ایمن از آتش باشید.
جعبه آتش نشانی چیست؟
فایر باکس fire box یا جعبه آتش نشانی یکی از پرکاربردترین ابزارهای غیر اتوماتیک برای بهره بردار ذخایر آب برای کنترل آتش است. این جعبه امروزه در مجتمع های مسکونی، اداری، تجاری، سوله های صنعتی و انبارها مورد استفاده قرار می گیرد که در لحظات شروع آتش با کارکرد حیاتی جزو تجهیزات اولیه در اطفای حریق است. تجهیزات این جعبه شامل: قرقره، شیلنگ آتش نشانی، شیرفلکه، نازل و دیگر اتصالات است.
انواع جعبههای آتش نشانی
این جعبه ها با توجه به نیاز مصرف کننده و نظرکارشناس طراح دکوراسیون به شرح زیر است.
جعبه آتش نشانی تک کابین: این جعبه شامل یک عدد قرقره به همراه ۲۰ الی ۳۰ متر شلنگ به همراه اتصالات مربوط به آن از جمله: پاشنده آب، کوپلینگ اتصال شیلنگ به نازل و کوپلینک اتصال به شیرفلکه برنجی فشار قوی است.
جعبه آتش نشانی دوکابین: در این جعبه دو درب و دو محفظه تعبیه شده است که یک محفظه آن همانند باکس های تک کابین و محفظه دیگر برای نگهداری و قرار دادن کپسول های آتش نشانی است.
جعبه آتش نشانی ایستاده دوطبقه: در بالای این جعبه برای قرار دادن شیلنگ و اتصالات آبی همانند باکس های تک کابین یک درب تعبیه شده است و در قسمت پایین آن برای جلوگیری از سرقت و همچنین زیبایی جهت نگهداری دو الی سه عدد کپسول از نوع پودر و گاز و CO2 در نظر گرفته شده است.
جعبه آتش نشانی جای کپسول: این جعبه ها برای جلوگیری از سرقت و آسیب دیدگی های ناشی از تصادف تولید می شوند.
جعبه آتش نشانی توکار: این نوع از جعبه ها در هنگام ساخت ساختمان در دیوار قرار داده می شود که این مورد باعث زیبایی و نظم در ساختمان می شود.
جعبه آتش نشانی روکار: در ساختمان های قدیمی که محل باکس های آتش نشانی در آن تعبیه نشده است برای نصب جعبه لوله کشی روکار انجام می شود.
جعبه آتش نشانی همباد: این نوع جعبه ها به صورت توکار هستند و هم سطح با سطح دیوار ساخته می شوند. این جعبه را بیشتر در مراکز درمانی از جمله بیمارستان ها و درمانگاه و همچنین مراکز ساخت دارو تعبیه می کنند. در این مراکز به دلیل رفت و آمد زیاد افراد این جعبه ها را اینگونه تعبیه می کنند تا از برخورد دستگیره یا درب هایی که از فریم جداست جلوگیری شود.
جعبه آتش نشانی غیر همباد: در این باکس ها به دلیل عمق بیشتر آن، نصب قطعات و اتصالات در آن آسان تر است.
نصب جعبه های آتش نشانی در ساختمان ها به دو صورت است که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم.
۱_ جعبه هایی که در طبقات فوقانی ساختمان ها به دلیل استفاده آسان در اطفا حریق نصب می شوند. برای این مورد جعبه های آتش نشانی فایر هوزیل که شامل شیلنگ لاستیکی به قطر ¾ اینچ به همراه قرقره دوار، اتصالات ¾ اینچ، نازل شیردار سه حالته (جهت پاشش آب) و شیلنگ رابط و شیر گازی مخصوص آب است، مناسب است.
۲_ جعبه هایی که در پارکینگ و طبقات همکف نصب می شوند. این جعبه ها در سایزهای ۱.۵ و ۲.۵ اینچ شامل شلنگ برزنتی نخ پرلون تولاستیکی و اتصالات آتش نشانی (کوپلینگ آتش نشانی، نازل سه حالته آتش نشانی، هیدرانت یا کوپلینگ رزوه دار) با سایزهای مربوطه و همچنین شیرفلکه برنجی فشار قوی آتش نشانی هستند.
استاندارد های جعبه آتش نشانی
جعبه های آتش نشانی نیز دارای استاندارد مختص خود هستند. این موارد بر اساس طبق استاندارد NFPA14شامل بخش های زیر است:
- طول شیلنگ در جعبه نباید بیشتر از ۳۰ متر باشد.
- دیواری که جعبه در آن تعبیه می شود باید مستحکم باشد و حداقل عمق آن نباید از ۱۰ سانتی متر کمتر باشد.
- فاصله نصب آن ها از زمین ۱۲۰ الی ۱۳۰ سانتی متر باشد.
- محل نصب این جعبه ها در محله هایی همچون نزدیک درب خروجی، راه پله ها و پاگردها باشد در کل در مکان هایی که درب آن به آسانی باز و بسته شود.
- فاصله شیلنگ و قرقره با دیوار جعبه کمتر از ۵ سانتی متر نباشد.
انتخاب و خرید جعبه آتش نشانی
برای انتخاب و خرید جعبه آتش نشانی باید به یک سری عوامل دقت کنید. از مهمترین آن ها می توان به جنس و ضخامت ورقه جعبه اشاره کرد. این دو گزینه در انتخاب جعبه آتش نشانی بسیار مهم است. چرا که ضروری است که جعبه در اثر فشار و سایر آسیب های مکانیکی تغییر شکل ندهد.
ضخامت این ورقه باید بین یک الی دو میلیمتر باشد. توجه داشته باشید که به دلیل هزینه کمتر از این مورد چشم پوشی نکنید چرا که ممکن است با عواقبی از جمله: باز نشدن درب جعبه، عدم کارایی شیرآلات و قطع مسیر آب مواجه شوید.
مورد دیگری که باید به آن دقت کنید سایز آن است که با توجه به محیط و محل نصب باید آن را انتخاب کنید. عامل بعدی در انتخاب جعبه آتش نشانی، جنس آن است. چرا که باید این جعبه استحکام بالایی داشته باشد. جعبه هایی که از پلاستیک یا چوب ساخته شده اند مقاومتی در برابر آتش ندارند و در برابر آن زود از بین می روند. بهترین جنس برای جعبه آتش نشانی فولاد به خصوص استلنس استیل است که در برابر اکسید شدن و خوردگی دارای مقاومت بالایی هستند و از نظر سازمان آتش نشانی تایید شده هستند.
مورد دیگری که باید به آن اهمیت بدهید قفل و لولای جعبه است که باید به گونه ای باشد که با گذشت زمان نیز به راحتی باز و بسته شود.
آخرین مورد که باید به آن توجه کنید مراحل ساخت جعبه آتش نشانی است که بهترین روش استفاده از روش های اتوماتیک است.
جمع بندی
در این مطلب به طور کامل به بررسی جعبه های آتش نشانی پرداختیم. توصیه ما این است که بخاطر هزینههای اندک هیچگاه با جان خود بازی نکنید. راهنمای کاملی در نحوه انتخاب و خرید جعبه های آتش نشانی برای شما در این مطلب قرار داده ایم که بهتر است قبل از خرید جعبه آتش نشانی آن را بخوانید. فروشگاه اینترنتی ایمن از آتش با سالها تجربه در امر فروش تجهیزات اطفای حریق انواع بهترین جعبه های آتش نشانی را به فروش میرساند. جهت کسب مشاوره رایگان با کارشناسان ما در ایمن از آتش تماس حاصل فرمایید.