کاربردهای سایزهای مختلف نبشی
از سری مصالح پرکاربرد در ساختمانسازی، نبشیها هستند که انواع بسیار گوناگونی دارند. همین تنوع در آن باعث شده تا در مصارف مختلفی قابل استفاده باشد. میتوان هم به صورت مرکب و هم به صورت منفرد از این قطعات استفاده کرد. البته کاربرد انواع سایز نبشی بستگی به نوع سازه شما خواهد داشت. این محصول در حالت کلی به دو دسته بال مساوی و بال نامساوی تقسیم میشود. در نوع بال سماوی هر دو بخش عمود برهم نبشی هم اندازه هستند، اما در نوع بال نامساوی یکی از بالها طول بیشتری به نسبت دیگری دارد. با توجه به نوع نیاز خود میتوانید از آنها استفاده کنید. البته نبشی اسپیرال هم وجود دارد که ظاهری مشابه به نوع بال مساوی دارد با این تفاوت که انعطافپذیری اسپیرال و طول عمر آن بیشتر است.
انواع سایز نبشیها
شکل ظاهری این ابزار به صورت حرف انگلیسی L میباشد که به صورت عمود برهم هستند. نوع دیگر آن هم زاویه کمتر از 90 درجه داشته و به همین خاطر به اسم نبشی V شکل شهرت دارد. هر یک از آنها دارای سایزبندی مختلفی هستند که باعث میشود برای کاربردهای مختلف در ساختمانسازی و صنعت به کار روند. ضخامت نبشیها با هم فرق میکند و همچنین طول بالهای آنها هم با یکدیگر متفاوت میباشد. طبیعی است که دارای سایز بندی مختلفی هم هستند. اما این سایزبندی پیرو یک سری اصول تعیین شده است. این اصول به شما کمک میکند تا بتوانید با استفاده از مشخصههای عددی نبشی، شکل ظاهری آن را متصور شده و بهترین خرید را انجام دهید. سایز نبشیها طبق یک فرمول انجام میشود و آن فرمول عبارت است از:
- LXLXT
در این فرمول LX مولفه اندازه بال نبشی است. T انتهای فرمول هم نشان دهنده ضخامت نبشی میباشد. حال فرض کنید یک نبشی با سایز 5 * 30 * 40 دارید. عددهای 40 و 30 نشان دهنده طول بالهای نبشی است و از آنجایی که طول آنها یکسان نیست، با یک نبشی بال نامساوی روبهرو هستیم که ضخامتی برابر با 5 میلیمتر دارد. نکته مهمی که در سایز بندی نبشی باید به آن توجه کنید این است که ابعاد در تمامی استانداردها برحسب میلیمتر بیان شدهاند.
سایزبندی نبشی چه تاثیری بر وزن آن دارد؟
کاربرد انواع سایز نبشی با توجه به وزن آن هم بسیار متنوع است. وزن این محصول علاوه بر تعیین نوع کاربری آن، بر روی قیمت فروش هم موثر است. یکی از مهمترین فاکتورها در زمان خرید به حساب میآید چرا که با بیشتر شدن وزن نبشی، متریال بیشتری برای ساخت آن به کار میرود و در نهایت باعث میشود قیمت بیشتری داشته باشد. اما سوالی که مطرح میشود این است که سایز نبشی چه تاثیری بر وزن آن دارد؟ هرچه ضخامت نبشی بیشتر باشد یا طول بالهای آن زیادتر شود، وزن آن هم سنگینتر خواهد بود. که در نهایت قیمت فروش گرانتری هم خواهد داشت. وزن نبشی و قیمت روز فولاد و فلزهای به کار رفته جهت ساخت نبشیها مهمترین عامل در تعیین قیمت روز انواع نبشی هستند.
وزن نبشی چگونه محاسبه میشود؟
برای تعیین کاربرد انواع سایز نبشی باید برحسب وزن آنها را دستهبندی کنید. شاید تصور کنید به راحتی با قراردادن نبشی روی ترازو میتوان آن را اندازهگیری کرد. اما زمانی که طول نبشی بسیار بلند باشد یا دسترسی به ترازو نداشته باشید، با استفاده از یک فرمول استاندارد میتوانید وزن آن را محاسبه کنید. این فرمول عبارت است از:
طول نبشی * ضخامت نبشی * اندازه بال نبشی * 2 * 7850
کافی است مقادیر خواسته شده را جایگذاری کرده و در نهایت به وزن تقریبی نبشی دست پیدا کنید. یک نکته کلیدی در این فرمول وجود دارد و آن هم واحد اندازهگیری طول است که بر حسب متر میباشد. درست است که طول و ضخامت نبشیها برحسب میلیمتر میباشد اما برای استفاده از این فرمول باید آنها را به متر تبدیل کنید.
کاربرد انواع سایز نبشی در صنعت و ساختمان سازی
همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، این محصول برای مصارف مختلفی در حوزه ساختمان سازی و صنعت به کار گرفته میشود. در زمان استفاده باید به سایز نبشی و ضخامت و طول بالهای آن دقت کنید. چرا که در صورت استفاده از ضخامت کم یا طولهای کمتر، مخصوصا در مصارف صنعتی، غیراستاندارد تلقی شده و نامناسب میباشد. به همین خاطر پیش از انتخاب و خرید نوع مصرفی و نیازتان را بررسی کنید تا متناسب با آن خریدتان را انجام دهید. اما در حالت کلی، از کاربردهای نبشی میتوان موارد زیر را نام برد:
1- سازههای خرپایی
2- ستونها در پلسازی، سدسازی و...
3- استحکام فوندانسیون
4- وصل ستونها با تیرآهن
5- ساخت دکلها و تجهیزات صنعتی
6- اسکلت فلزی سازهها
7- ساخت بادبند
8- دکلهای منتقل کننده نیرو
9- نبشی کشی نما
10- ساخت دیگهای بخار
11- وسایل نقلیه، مبلمان فلزی شهری، آلاچیق و...
12- ساخت سوله، کرکرههای نورد
13 و... .
در زمان انتخاب و خرید نبشیها به چه نکاتی توجه کنیم؟
تنها دقت داشتن به سایز بندی نبشی برای انتخاب بهترین نمونه با توجه به نیازتان، کافی نخواهد بود. باید معیارها و فاکتورهای دیگری را هم در نظر بگیرید که از مهمترین آنها میتوان موارد زیر را نام برد:
جنس نبشی
نبشیها با استفاده از مواد اولیه و متریال مختلفی تولید شدهاند. این متریالها عبارتاند از:
- فولاد گالوانیزه
- آلومینیوم
- استیل
- فولاد A36
- استیل ضدزنگ T316
هر یک از آنها خصوصیات و ویژگیهای منحصربهفردی دارند که بر روی مقاومت و ماندگاری نبشی اثر میگذارد. با در نظر داشتن این مشخصات میتوانید بهترین نمونه را تهیه و خریداری کنید.
شیوه تولید نبشی
علاوه بر جنس، شیوه ساخت هم بر روی کاربرد انواع سایز نبشی در صنایع اثرگذار است. این محصول به دو شیوه نورد گرم و نورد سرم ساخته میشود. نورد گرم که به آن فابریک هم گفته میشود در ابعاد نامحدود ساخته شده و بهرهوری بسیار بیشتری هم دارد. اما هزینه تولید آن بیشتر است. روش نورد سرد که به آن روش پرسی هم میگویند، با هزینه پایین انجام شده و برای ابعاد نبشی هم با محدودیتهایی مواجه است. بهرهوری نبشی با نورد سرد هم متوسط در نظر گرفته میشود.
برندهای تولید کننده
نبشیها جز مقاطع فولادی هستند که در کشور به بهترین شیوه ممکن و مطابق با استانداردهای جهانی تولید و حتی به بسیاری از کشورها همچون اوکراین یا روسیه هم صادر میشود. شما میتوانید نمونههای ساخته شده در کشور را با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید. البته نمونههای خارجی آن هم در بازار وجود دارد که به دلیل وارداتی بودن قیمت فروش به نسبت بیشتری دارند.
طول نبشی
کاربرد انواع سایز بندی نبشی باعث شده تا در طولهای مختلف ساخته شود. اما برای سایزهای پایین معمولا در طول 6 متر عرضه میشود. در صورت نیاز به طول کمتر هم میتوانید به آسانی آن را برش دهید. برای سایزهای بیشتر هم معمولا نبشیها با طول 12 متر تولید میشوند.
قیمت نبشی چقدر است؟
قیمت این محصولات به عوامل متعددی همچون طول، سایز، شیوه ساخت و... بستگی دارد. اما مهمترین عامل موثر بر تعیین قیمت آن، قیمت روز فلزات به کار رفته برای ساخت نبشی میباشد. از آنجایی هم که قیمت فلزات در بازار متفاوت است و دارای نوسان میباشد، نمیتوان قیمت مشخصی برای آن در نظر گرفت. شما میتوانید برای دریافت قیمت دقیق و لحظهای نبشیها و همچنین کاربرد انواع سایز نبشی با کارشناسان ما در پیوان در ارتباط باشید.