درب اتوماتیک شیشه ای - قیمت و خرید
دربهای اتوماتیک شیشه ای بیش از دو دهه است که در کشور ما وجود دارند و در مکانهای مختلف استفاده میشوند. شاید زمانی اگر یک ساختمان یا هتل خیلی لوکس و پیشرفته بود، درب ورودی لابیاش به اینصورت بود. اما امروزه مراجعهکنندگان یک واحد تجاری یا ساختمان پرتردد، انتظار دارند که در هنگام ورود و خروج با درب اتوماتیک رو به رو شوند. دربهای اتوماتیک شیشهای یکی از محبوبترین دربهای برقی در کشور و جهان میباشند. رویهی باز و بسته شدن این دربها معمولا کشویی یا همان ریلی است اما نوع چرخشی دربهای اتوماتیک شیشهای هم وجود دارد که مطمئنا در مکانهای پرتردد به انواع آنها برخوردهاید.
نحوهی باز و بسته شدن این دربها و زیبایی آنها، طی سالهای اخیر برای فضاهایی چون پاساژها و فروشگاهها و … بسیار محبوب شده و مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع این نوع دربها موجب سهولت در رفت و آمد خواهند شد و ظاهری زیبا و مدرن به فضای ورودی میبخشند. طی این مقاله اجزای مورد نیاز برای راهاندازی درب اتوماتیک شیشه ای و مزیت استفاده از این نوع دربها را بهطور کامل شرح دادهایم.
مزایا و معایب درب اتوماتیک شیشهای
دربهای اتوماتیک کشویی هم مانند بسیاری از تکنولوژیهای جدید از مزایای بسیاری برخوردارند و البته خب در عوض مشکلاتی هم نسبت به مدلهای سنتی و پیشین خود دارند که برخی از این مزایا و معایب با مرور میکنیم.
مزایای دربهای اتوماتیک شیشه ای
- ظاهر شکیل و مدرن
- سهولت استفاده
- جلوگیری از اتلاف انرژی
- امکان نصب سیستم های امنیتی و حفاظتی برای مکانهای خاص
- حرکت سریع و کم صدا و امکان تنظیم سرعتهای مختلف برای باز و بسته شدن دربها
- رعایت بهداشت و جلوگیری از انتقال میکروبها و ویروسها به خاطر عدم تماس افراد با درب
- قابلیت نصب سیستمهای فرمان متفاوت برای باز و بسته شدن دربها، مثل باز و بسته شدن از طریق ریموت، گوشی هوشمند، کلید و …
- تکریم ارباب رجوع
- نیاز به فضای اضافی مثل دربهای بازویی و لولایی برای باز و بسته شدن دربها ندارد.
معایب دربهای اتوماتیک شیشه ای
- هزینهی اولیهی راهاندازی اجزای مورد نیاز
- نیاز دائمی به انرژی برق، علاوه بر مصرف برق و هزینههای ناشی از آن، برای عملکرد نیاز به برق دارد و در صورت قطعی برق باید مجهز به باطری اضطراری میباشد.
بنابراین با توجه به موارد نامبرده، باید بررسی کنید که آیا با توجه به میزان و هدف شما از درب اتوماتیک کشویی چیست و آیا راهاندازی آن برای شما مقرون بهصرفه هست یا خیر.
انواع دربهای اتوماتیک شیشهای
دربهای اتوماتیک شیشهای از منظر نحوهی باز و بسته شدن به دو نوع کلی کشویی و گردان تقسیم میشوند و دربهای کشویی که رایجتر هم هستند خود از نظر شکل ظاهری درب به اشکال منحنی و ساده و از نظر تعداد لنگههای ثابت و متحرک هم به دو نوع ساده و تلسکوپی تقسیم میشوند.
دربهای اتوماتیک شیشهای ساده
این نوع از دربها همانطور که گفتیم بهصورت کشویی باز و بسته میشوند و همچنین تعداد از شیشه سکوریت با قطرهای مختلف و فریم آلومینیوم بهره میبرند. تعداد و ابعاد لنگهها هم بستگی به ابعاد درب دارد، در مکانهایی با ابعاد کم درب با دو لنگه که یکی ثابت و دیگری متحرک است تشکیل میشود که درب متحرک در هنگام بسته شدن بهسمت درب ثابت حرکت میکند و در موازات آن قرار میگیرد. در ابعاد وسیعتر اما باید در چهار لنگه که دو عدد ثابت در دو طرف در میباشند اجرا شود و دو لنگهی وسط که متحرک هستند به دو سمت حرکت میکنند.
دربهای اتوماتیک شیشهای تلسکوپی
این نوع دربها تفاوت عملکری و ظاهری خاصی با نوع ساده ندارند و تنها فرقشان در تعداد لنگههای ثابت و متحرک است. دربهای اتوماتیک شیشهای تلسکوپی راهکاری است برای معابر کم عرض و یا مکانهایی که به عرض وسیعتری برای تردد نیاز دارند. درب اتومات شیشه ای تلسکوپی در حالت معمول از حداقل ۳ یا ۶ لنگه تشکیل میگردد. در مدل سه لت یکی از لتها ثابت در یک سمت قرار میگیرد و دو لت دیگر که متحرک هستند در هنگام بسته شدن بر روی آن لت ثابت قرار میگیرند. به این ترتیب این دربها با وجود سه لنگه فقط به یک سمت باز و بسته میشوند.
برای دربهای شش لت هم به همین شیوه و عملکرد میباشد فقط دو لت ثابت در دو طرف وجود دارند و در هر سمت دو لت متحرک به روی هر کدام از اینها قرار میگیرند.
به این ترتیب فضای مورد استفاده برای دربهای ساده ۵۰ درصد از کل عرض در است در حالیکه در دربهای تلسکوپی این میزان به نزدیک ۷۰ درصد میرسد.
درب اتوماتیک شیشه ای منحنی
این نوع از درها دارای عملکری مشابه دربهای اتوماتیک کشویی ساده میباشند با این تفاوت که شکل لنگهها بهجای یک حالت سادهی مستطیلی به شک یک منحنی نیم دایره مانند است. این نوع از درها برای فضاهای داری معماری خاص مناسباند. طراحی این دربها بهتر است بهصورت چهار لنگه با دو لنگهی ثابت در دو طرف انجام شود.
درب اتوماتیک شیشه ای گردان
درب گردان اما از شکل و ساختار عملکردی متفاوتی نسبت به انواع دیگر کار میکند. این نوع دربها از دو یا سه لنگه تشکیل شدهاند که در درون فضای استوانهای قرار گرفتهاند و حول میلهای در مرکز این استوانه با سرعت یکنواختی حرکت میکند. نحوه ی کار این درب اینگونه است که زمانی که شخصی وارد درب گردان شود سنسورهای این درب متوجه حضور فرد شده و شروع به چرخش میکند. این نوع درها امکان ورود و خروج همزمان نفرات زیادی را فراهم میکنند.
از طریق تماس با شرکت درفا میتوانید با ارائهی مشخصات ابعاد و جزئیات درب مدنظر خود در مورد نوع درب شیشهای مناسب و تعرفهی خدمات آگاهی کسب کنید و در صورت موافقت برای اجرای پروژه، کارشناسان شرکت در سریعترین زمان ممکن درب شیشهای شما را راهاندازی خواهند کرد.
اجزا و سیستم های درب های اتوماتیک شیشهای
برای راه اندازی یک درب اتوماتیک شیشهای به طور کلی به تجهیزات زیر نیاز است که به طور خلاصه کارایی و اهمیت آنها را توضیح میدهیم:
- بدنهی درب و قاب یا فریم آن
- موتور و گیربکس
- دنده و شانه حرکتی
- برد الکترونیکی
- ریموت کنترل و تجهیزات سنسور برای باز و بسته شدن دربهای خودکار
- شستی کنترل دستی
- قفل برقی
- تجهیزات ایمنی
بدنهی درب و قاب یا فریم آن
درب های اتوماتیک شیشه ای در درجهی اول نیازمند بدنهی شیشهای از جنس سکوریت می باشند که بایستی از قاب یا فریم فلزی هم برخوردار باشند. و همانطور که توضیح دادیم بر اساس ابعاد در میتواند دو لنگه سه لنگه یا …. باشد.
موتور و گیربکس و دنده و شانۀ حرکتی و برد الکترونیکی
سیستم حرکتی یک درب اتوماتیک شیشهای همانند دربهای کرکره ای یا بازویی از دو بخش موتور، برد الکتریکی و یک بخش دیگر به نام دندهی شانهای برای حرکت افقی در، تشکیل میگردد.
موتور الکتریکی به صورت جک ریلی می باشد که در انتهای درب نصب می شود و به وسیلهی یک رابط با عنوان دنده شانه ای به درب اتصال دارد.
برد یا مدار الکتریکی جک های ریلی همانند جک بازویی به نوسانات برق حساس است و بایستی تمهیدات ایمنی برای آسیب نرسیدن به آنها در نظر گرفته شود. اکثر بردهای جکهای ریلی دارای قابلیت تنظیم دور موتور برای کم یا زیاد شدن سرعت بسته شدن در و همچنین قابلیت کم شدن دور موتور در انتهای کار و ترمز را دارند.
تچهیزات فرمان دهنده برای باز یا بسته شدن در
مورد بعدی که پس از بدنه و سیستم حرکت درب های اتوماتیک شیشهای به آن نیاز داریم، سیستم فرمان دهندۀ درب است. که نحوۀ فرمان دادن به درب ها می تواند از طریق کلید شستی، ریموت کنترل، باز و بسته شدن خودکار از طریق سنسور، به صورت کارتی یا حتی کد ورود باشد که باید بر اساس نیاز انتخاب شود.
در برخی از موارد مثل فروشگاه های بزرگ ، بانک ها و … به خاطر رفت و آمد زیاد و سهولت در رفت و آمد مشتریان، طبیعتا بایستی که باز و بسته شدن درب ها به صورت اتوماتیک باشد که در این صورت باید به سنسور های خاص تجهیز شود تا در هنگام نزدیک شدن افراد در باز شود، در ضمن با توجه به نوع سنسورها حساسیت آنها هم متفاوت هست. پرکاربردترین ترین سنسور ها، سنسور های راداری (حرکتی) و مادون قرمز (حرارتی) و سنسور ماوراء صوت میباشند.
برای مکانهایی مثل طلا فروشیها که باید عبور و مرور افراد به خاطر مسائل امنیتی کنترل شود، معمولا دربها بهصورت ریموتی توسط صاحب مغازه باز و بسته میشوند.
تجهیزات ایمنی
برای جلوگیری از آسیب دیدگی خود درب و افرادی که عبور و مرور می کنند بایستی که موارد مختلف در نظر گرفته شوند. مثل حساسیت برد الکترونیکی دربها که بایستی حتما از محافظ ولتاژ قبل از برق ورودی استفاده کرد و یا سیستم ترمز دربها در انتهای مسیر که بایستی بهدرستی کار کند تا مانع برخورد محکم لت ها با یکدیگر و آسیب دیدن آنها شود.
از سنسورها برای شناسایی موانع در مسیر بسته شدن درها هم استفاده می شود. سادهترین سنسور برای این کار شامل یک پرتوی نوری است که در سراسر دهانۀ درب قرار دارد، هنگامی که پرتو توسط یک مانع شکسته می شود، مدار فرمان از بسته شدن درب و آسیب دیدن احتمالی شیء یا شخص در حال رفت و آمد و همچنین در جلوگیری می کند.
همچنین برای زمان های قطع بودن برق ، باتری در نظر گرفته شود.
نکاتی که قبل از خرید درب های کشویی باید توجه کنید
اینکه برای چه منظوری می خواهید و اندازه و مقاومت درب باید چه قدر باشد و بر این اساس جنس بدنه و قدرت موتور را به درستی انتخاب کنید.
میزان رفت و آمد به چه اندازه هست تا بر این اساس سیستم حرکتی مناسبی گزینش کنید تا کمترین استهلاک را داشته باشد. به فرض برای یک بیمارستان یا فروشگاه زنجیره ای که درب ها هر دقیقه باز و بسته می شوند نیاز است تا بهترین تجهیزات به کار گرفته شود.
اگر برای موارد امنیتی خاص که باید عبور و مرور کنترل شود، نیاز دارید، بایستی که سیستم کنترلی و مدار فرمان مناسبی انتخاب شود.
سخن پایانی
درب اتوماتیک شیشه ای از رایج ترین و پرکاربردترین انواع دربهای اتوماتیک محسوب میشود. این دربها جلوهی زیبایی به محیط میبخشند و در عین حال بسیار مفید و کاربردی هم هستند. همانطور که گفتیم این دربها دارای انواع متعددی هستند که باید بر اساس فضای محیط مدنظر و نوع کاربرد و محدودیتهای موجود، به درستی طراحی و پیادهسازی گردند تا بهترین کاربرد و زیبایی را بههمراه داشته باشند. چنانچه تصمیم به راهاندازی یک درب اتوماتیک شیشهای را دارید، شرکت درفا با بیش از ۱۰ سال سابقه از پیشگامان انواع دربهای اتوماتیک در کشور بوده و قادر به اجرای طرح مدنظر شما با بالاترین کیفیت و هزینهی مناسب میباشد.