خبرگزاری کار ایران

همه چیز در رابطه با دستگاه آب شیرین کن

همه چیز در رابطه با دستگاه آب شیرین کن
کد خبر : ۱۲۳۰۲۱۳

منابع آب شرب بسیار محدودند و با ادامه ی روند گرم شدن کره‌ زمین و الگوی مصرف نادرست طی سال‌های آینده شاهد بحران قضیه‌ آب در جهان خواهیم بود؛ درست است که بیشتر سطح کره زمین از آب تشکیل شده است اما این آب قابل آشامیدن نیست و دراینجا آب شیرین کن حائز اهمیت می‌شود. در واقع آب‌های زیرزمینی و آب دریا حاوی املاح زیاد و نمک‌ می‌باشد و قابل استفاده برای آشامیدن نیست. اما دستگاه‌های آب شیرین کن خانگی و صنعتی این مشکل را برطرف کرده است. در ادامه با کاربرد و انواع دستگاه آب شیرین کن آشنا می‌شویم. 

آب شیرین کن چیست؟

به دستگاهی که برای تصفیه‌ آب و شیرین ‌سازی آب‌های شور، آلوده و دارای ناخالصی به‌ کار می‌رود، آب شیرین کن گفته می‌شود. فرآیند شیرین سازی آب به دو حالت کلی غشایی و حرارتی مرسوم است و از این منظر دستگاه‌های آب شیرین کن به دو نوع اسمز معکوس RO و حرارتی HTH تقسیم می‌شوند.

برای مقاصد خانگی و تصفیه‌ آب آشامیدنی دستگاه‌های آب شیرین‌ کن خانگی در اندازه‌های کوچک تولید و عرضه گشته‌اند. اما برای مقاصد صنعتی عمدتا این دستگاه‌ها به مقاصد زیر تولید و عرضه می‌گردند.

• تصفیه آب جهت کلیه تجهیزات حرارتی و برودتی

• تصفیه پساب خروجی از پکیج تصفیه فاضلاب جهت کشاورزی یا پرورش آبزیان

• تصفیه آب شور دریا برای تامین آب شرب

• ممانعت از ورود آب سخت و شور (گرفتن سختی آب با سختی گیر رزینی) به تأسیسات نفت و گاز و پتروشیمی

• تولید آب مقطر برای مراکز درمانی و بهداشتی

• تصفیه آب جهت استفاده در کارخانه‌های تولید آبمیوه

و ...

برای مثال بیمارستان‌ها برای استریلیزه کردن اتاق عمل و آب مورد استفاده در بخش دیالیز نیاز به آبی با بیشترین خالصی دارند. که اکثر بیمارستان‌ها به آب شیرین ‌کن‌ های مخصوصی مجهز ‌می‌باشند و بایستی ‌که آب مورد استفاده در بیمارستان‌ها با بهترین استاندارد پالایش شود.

فرآیند شیرین سازی و تصفیه درون آب شیرین کن ها به چه صورتی انجام می‌شود؟

در دستگاه‌های شیرین ‌کن آب به روش اسمز معکوس (RO)، علاوه بر نمک‌ها، آلودگی‌های مختلف نظیر انواع جامدات معلق، یون‌ها، گازها، فلزات سنگین و حتی آلودگی‌های میکروبی و  ... از آب گرفته شده و آب با کیفیت و خالص حاصل می‌شود. این دستگاه‌ها دارای بخش‌های خاص مانند سختی گیر رزینی و فیلترهای مختلف که از معروف ترین آن ها می توان به فیلتر ممبران اشاره کرد ، می باشد البته این نکته حائز اهمیت است که کاربرد دستگاه‌های آب شیرین‌ کن، فقط مختص موارد آب آشامیدنی یا کشاورزی نیست! در صنعت از آب استفاده‌های متفاوتی می‌شود، جهت استفاده از آب برای مصارف گوناگون، ممکن است صرفا حذف برخی از آلودگی‌های آب کافی باشند و یا نیاز به ویژگی‌های خاصی از آب داشته باشیم و می‌توانیم با استفاده از آب‌شیرین ‌کن با فیلترهای مناسب، به آبی با شاخصه‌های مدنظر خود دسترسی پیدا کنیم. 

فرآیند شیرین‌ سازی و  تصفیه آب طی چند مرحله‌ متفاوت صورت می‌پذیرد که این مراحل را خلاصه مرور می‌کنیم:

پیش‌ تصفیه‌ آب

منابع آبی آلوده و شوری که برای تصفیه استفاده می‌شوند عمدتا شامل ذرات جامد معلق، فلزات سنگین و انواع گازهای مختلف هستند که حذف آن‌ها در ابتدای کار، علاوه ‌بر کیفیت نهایی آب تصفیه‌ شده، باعث افزایش عدم آسیب و بهبود عملکرد فیلترهای دستگاه اسمز معکوس نیز خواهد شد. در مراحل پیش‌تصفیه‌ی دستگاه آب ‌شیرین‌ کن اسمز معکوس، این آلودگی‌ها با به‌ کارگیری انواع فیلترهای شنی، فیلترهای کربنی و فیلترهای رسوب‌ گیر حذف می‌شوند.

به‌ کارگیری پمپ‌ های فشار

در مراحل پیش ‌تصفیه‌ آب ‌شیرین ‌کن‌ های اسمز معکوس، صرفا ذرات معلق و گازها حذف می‌شوند و یون‌ها و نمک‌ها از آب خام حذف نمی‌شوند. برای حذف یون و نمک‌ها از طریق فرآیند اسمز معکوس، احتیاج به ایجاد فشار بالایی است. پمپ‌های طبقاتی و در برخی از موارد پمپ‌های پیستونی این فشار را در دستگاه‌های آب ‌شیرین‌ کن اسمز معکوس، تأمین می‌کنند؛ بنابراین انتخاب صحیح پمپ با توجه به حجم آب ورودی، میزان آلودگی آب مورد استفاده و کیفیت نهایی مدنظر برای آب خروجی، بسیار اهمیت دارد.

تصفیه‌ نهایی آب و حذف نمک‌ها و یون‌ها با فیلترهای اسمز معکوس

ایجاد فشار بالا توسط پمپ‌ها موجب حرکت معکوس جریان آب از درون غشاهای نیمه ‌تراوای اسمز معکوس از فشار اسمزی بالاتر به سمت فشار اسمزی پایین‌ تر می‌شود؛ و در واقع فرآیند اسمز معکوس به همین معناست. فیلترهای اسمز معکوس (RO) در واقع شامل یک یا چند غشای متخلخل می‌باشد. غشاهایی که بسیار نازک بوده و بر روی آن‌ها سوراخ‌های بسیار ریزی در ابعاد نانو وجود دارد. مولکول‌های آب به‌خاطر حجم کمی که دارند، از داخل این سوراخ‌های ریز عبور می‌کنند. اما نمک‌های موجود در آب بسیار بزرگتر هستند و از غشاها عبور نمی‌کنند و وارد آب خروجی نمی‌شوند.

اما سوراخ‌های این غشاها تنها دلیل شیرین‌سازی نیستند. در دستگاه‌های آب ‌شیرین ‌کن اسمز معکوس از جریان برق نیز استفاده می‌شود تا یون‌هایی که با آب واکنش داده‌اند، پیوندشان شکسته شده و وارد آب نشوند. این جریان برق باعث می‌شود تا یون‌های مثبت با الکترون‌های آزاد واکنش داده و اندازه‌ مولکول‌های نمک بیشتر شده و به این ترتیب از ورود به غشا باز خواهند ‌ماند. این فرآیندها مکانیزم کلی آب شیرین‌کن اسمز معکوس است. اسمز معکوس یکی از پرکاربردترین روش‌ها در شیرین سازی آب محسوب می‌شود.

با مراجعه به سایت شرکت فنی و مهندسی ایکو (ایلیا ایده اسپادانا) قادر به مشاهده‌ مشخصات فنی انواع دستگاه‌های تصفیه آب و آب شیرین ‌کن ‌های اسمز معکوس خانگی و صنعتی خواهید بود، و می‌توانید با بهترین قیمت اقدام به خرید دستگاه آب شیرین کن نمایید.

گندزدایی آب خروجی 

منابع آبی مختلف و به‌ خصوص آب‌های سطحی و مانند دریاها عموما حاوی انواع باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌باشند که در صورتی که آب خروجی به‌عنوان آب شرب مدنظر باشد، نیاز به حذف این موارد می‌باشد. عمل حذف باکتری‌ها و ویروس‌های آب درون دستگاه‌های آب شیرین کن ، توسط دقیق‌ ترین و به‌ روزترین فرآیند‌های گندزدایی آب مانند فیلترهای اشعه فرابنفش (UV) صورت می‌پذیرد. تا آب خروجی کاملا سالم و با کیفیت باشد.

همه چیز در رابطه با دستگاه آب شیرین کن

جمع بندی

عمل تصفیه و شیرین‌ سازی آب چه برای رسیدن به آب آشامیدنی با کیفیت‌ تر و یا رسیدن به آب‌ خالص برای مقاصد خاص مدنظر باشد و چه برای مقاصد صرفه‌جویی آب در مقیاس صنعتی و استفاده از آب‌های شور و آلوده باشد، نیازمند دستگاه‌های آب‌ شیرین ‌کن با کیفیت و استاندارد می‌باشد.

دستگاه شیرین سازی غیر استاندارد علاوه بر اینکه توان تصفیه‌ کامل آب و حذف آلودگی‌های آن را نداشته بلکه با فیلترهای ناسالم خود باعث تولید مواد شیمیایی درون آب می‌شوند و این موضوع سلامت افراد را به خطر می‌اندازد. همچنین در مواردی که نیاز به آب خالص و با ویژگی‌های خاص برای مقاصد صنعتی است، دستگاه آب شیرین‌ کن ناکارآمد می‌تواند اثرات مخربی روی سرمایه و تجهیزات داشته باشد.

 شرکت فنی و مهندسی ایکو ( ایلیا ایده اسپادانا ) با بیش از یک دهه فعالیت در صنعت آب و فاضلاب و پالایش پساب و با کارشناسان مجرب و کارآزموده قادر به اجرای پروژه‌های مدنظر شما در زمینه‌های آب و فاضلاب و شیرین ‌سازی آب در مقیاس‌های مختلف می‌باشد.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز