خبرگزاری کار ایران

نقش یونولیت در صنعت ساختمان‌سازی

نقش یونولیت در صنعت ساختمان‌سازی
کد خبر : ۱۲۱۹۶۱۱

یونولیت‌ها یکی از کاربردی‌ترین مواد و مصالح در صنعت ساختمان‌سازی هستند که در سال‌های اخیر به شدن مورد توجه قرار گرفته‌اند و محبوبیت بالایی نیز دارند. این مواد به سبب داشتن ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی همچون وزن پایین، مقاومت در برابر خوردگی، عایق رطوبت و حرارت بودن، قابلیت بازیافت و ... بهترین جایگزین برای مصالح سنتی مانند بلوک‌های سفالی و سیمانی هستند.

در اصل صنعت ساختمان‌سازی با کشف و تولید یونولیت‌ها دچار انقلاب بزرگی شده است. در ادامه مطلب به نقش یونولیت در ساختمان‌سازی و کاربردهای آن پرداخته می‌شود.

یونولیت چیست؟

یونولیت در حقیقت ماده‌ای است که از نوعی پلاستیک تولید می‌شود که خود آن پلاستیک از استایرن مونومر به دست می‌آید. این ماده خنثی بوده، وزن بسیار کمی داشته و از شکل متخلخلی برخوردار است. یونولیت در سال 1839 توسط ادوارد سیمون به صورت کاملاً تصادفی کشف شد.

سپس در سال 1959 تجاری‌سازی آن توسط کمپانی آلمانی کوپر صورت گرفت. این ماده امروزه با نام‌های مختلفی همچون پلی استایرن انبساطی یا EPS، آکاسیف، پلاستوفوم و استایروفوم شناخته می‌شود و در 3 مرحله اصلی پیش انبساط، تثبیت و شکل‌دهی تولید می‌شود.

از آنجایی که حدوداً 90 درصد از یونولیت‌ها از هوا ساخته شده‌اند وزن بسیار کمی دارند. این ماده ابتدا در قالب‌های بلوک یونولیت مادر تولید شده و بعد از خنک شدن و انبار شدن توسط دستگاه المنت برقی یا دستگاه CNC به انواع یونولیت سقفی، دیواری، ورقه‌ای و ... تبدیل می‌شوند.

انواع یونولیت‌ و ویژگی‌های آن

یونولیت‌ها از نظر کاربرد، ویژگی‌ها، مشخصات فیزیکی و شیمیایی و ... می‌توانند به چند دسته مختلف تقسیم شوند که مهم‌ترین آنها به شرح زیر می‌باشند:

یونولیت‌ سقفی

یونولیت‌های سقفی به عنوان پرمصرف‌ترین و کاربردی‌ترین یونولیت در ساختمان‌سازی شناخته می‌شوند. امروزه در اکثر ساختمان‌های تجاری، مسکونی، صنعتی، اداری و ... به کار می‌روند. همان‌طور که گفته شد یونولیت ابتدا به شکل قالب‌های بلوک مادر است و سپس توسط دستگاه‌های CNC و المنت‌های برقی به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که مهم‌ترین آنها یونولیت‌های سقفی هستند.

این یونولیت‌ها معمولاً دارای چگالی 12 بوده و وزن آنها بین 7 تا 8 کیلوگرم است. مهم‌ترین و اصلی‌ترین استفاده این یونولیت اجرای سقف‌های تیرچه بلوکی است. یونولیت‌های سقفی دارای ابعاد و اندازه‌های استانداردی هستند اما به راحتی قابلیت برش و تغییر سایز را داشته و حتی شرکت‌های تولید کننده می‌توانند آنها در اندازه‌های سفارشی تولید کنند

یونولیت‌ فشرده

یونولیت‌های فشرده در حقیقت فرایند تولید مشابهی با سایر یونولیت‌ها دارند با این تفاوت که تحت فشارهای بالا ساخته می‌شوند و میزان هوای داخل آنها کاهش پیدا می‌کند و در نهایت دانسیته بالاتری دارند. این یونولیت‌ها به سبب داشتن دانسیته بالا می‌توانند وزن بسیار زیادی داشته باشند.

معمولاً دانسیته این یونولیت‌ها بیشتر از 40 خواهد بود و می‌توانند علاوه بر ساختمان‌سازی کاربردهای مختلفی در صنایعی همچون خودرو، مجسمه‌سازی، درب و پنجره و ... داشته باشند. یونولیت فشرده همچنین با موادی همچون سنگ، پشم، فوم آکوستیک و ... ترکیب شده و عایق‌های بسیار باکیفیتی تولید می‌کند که می‌تواند استفاده‌های مختلفی داشته باشد.

یونولیت‌ دیواری

از دیگر انواع یونولیت در ساختمان‌سازی می‌توان به یونولیت‌های دیواری اشاره کرد که انواع مختلفی همچون یونولیت‌های دیوار پوش فوم، فوم دیواری تزیینی، فوم دیوارپوش و یونولیت دیواری 3D Panel دارند و هرکدام از آنها می‌توانند در بخش‌های مختلفی از ساختمان‌ها مورد استفاده قرار بگیرند. این یونولیت‌ها دارای قابلیت شستشو بوده، آنتی باکتریال هستند و می‌توانند در درزگیری، دکوراسیون داخلی، عایق‌بندی و ... استفاده شوند.

نقش یونولیت در صنعت ساختمان‌سازی

یونولیت بسته‌بندی

یونولیت بسته‌بندی هم نوعی از یونولیت‌ها است که می‌تواند کاربردهای متفاوتی داشته باشد. این ماده در حقیقت به دلیل مقاومت در برابر رطوبت، وزن کم و تحمل فشار و ضربه می‌تواند بهترین گزینه برای بسته‌بندی محصولات مختلف خصوصاً ابزارهای شکستنی باشد. به صورت کلی می‌توان گفت یونولیت‌ها دارای ویژگی‌ها و مشخصات منحصربه‌فردی هستند که مهم‌ترین آنها به شرح زیر هستند:

  • این مواد وزن بسیار کمی داشته و حمل‌ونقل آنها بسیار راحت است.
  • در برابر رطوبت، حرارت و سروصدا مقاومت بسیار خوبی دارند.
  • بسیار مقرون‌به‌صرفه تر از سایر مصالح ساختمانی می‌باشند.
  • قابلیت بازیافت داشته و هیچ اثری بر روی محیط زیست ندارند
  • طول عمر بسیار بالایی دارند.
  • ابعاد و اندازه آنها به راحتی تغییر می‌کند.
  • معمولاً هیچ‌گونه پرتی و ضایعاتی ندارند
  • در برابر فشار و ضربه مقاومت بالایی دارند.
  • کاملاً خنثی بوده و با مواد شیمیایی واکنش نمی‌دهند.

کاربردهای اصلی یونولیت‌ها در ساختمان سازی

می‌توان گفت هیچ ماده و مصالحی تاکنون نتوانسته به اندازه یونولیت‌ها در صنعت ساختمان‌سازی تأثیرگذار باشد. این ماده و مشتقات آن در حقیقت جایگزین بسیاری از مصالح ساختمانی شده‌اند و می‌توانند مزایا و قابلیت‌های ویژه‌ای داشته باشد. یونولیت در ساختمان‌سازی به دو شکل قابل اشتعال و کندسوز تولید می‌شوند و می‌توانند کاربردهای ویژه‌ای در صنعت ساختمان‌سازی داشته باشند که مهم‌ترین آنها به شرح زیر هستند:

  • از این مواد می‌توان برای اجرای سقف انواع ساختمان‌های اداری، مسکونی، صنعتی، تجاری و ... استفاده کرد.
  • یونولیت‌ها به عنوان یکی از بهترین عایق‌های ساختمانی شناخته می‌شوند که می‌توانند در برابر صوت، حرارت، رطوبت و ... مقاومت بالایی داشته باشند.
  • این مواد می‌توانند برای پوشش دادن سالن‌ها، اتاق‌های ضبط صدا و موسیقی و همچنین سالن‌های آکوستیک مناسب باشند.
  • یونولیت‌های دیواری در کنار قابلیت عایق بودن می‌توانند به عنوان دیوار پوش‌های دکوری نیز مورد استفاده قرار بگیرند.
  • این مواد می‌توانند در تولید انواع دیوارهای پیش ساخته استفاده شوند که با نام دیوارهای تری دی پنل شناخته می‌شوند. این دیوارها می‌توانند شامل انواع دیوارهای باربر، دیوارهای غیر باربر و دیوارهای سقفی بوده و کاربردهای مختلفی همچون پارتیشن‌بندی فضاهای مختلف ساختمانی داشته باشند.
  • دیگر کاربرد یونولیت در ساختمان‌سازی تولید انواع در و پنجره‌ها است که معمولاً توسط یونولیت‌های فشرده تولید می‌شوند.

نقش یونولیت در صنعت ساختمان‌سازی

مزایای استفاده از یونولیت در ساختمان‌سازی

همان‌طور که گفته شد یونولیت‌ها دارای انواع مختلفی هستند و هر کدام از آنها می‌توانند کاربردها، قابلیت‌ها و ویژگی‌های منحصربه‌فردی داشته باشند. از جمله مهم‌ترین مزایای استفاده از یونولیت در ساختمان‌سازی می‌توان موارد زیر را عنوان نمود:

  • یونولیت‌ها قیمت مناسبی دارند و استفاده از آنها مقرون‌به‌صرفه تر از مصالح سنتی است
  • وزن بسیار کمی داشته و به کاهش وزن ساختمان کمک می‌کنند و حمل‌ونقل ساده‌تری دارند.
  • باعث افزایش سرعت ساخت‌وساز می‌شوند و به نیروی انسانی کمتری نیاز دارند.
  • اجرای لوله‌کشی و انجام عملیات تأسیساتی در یونولیت‌ها راحت‌تر است.
  • استفاده از این ماده باعث کاهش مصرف مصالح دیگر می‌شود.
  • ضایعات بسیار کمتری دارد و می‌تواند در کاهش مصرف انرژی‌ها بسیار مؤثر باشد.
  • باعث افزایش مقاومت ساختمان در برابر زلزله می‌شود.
  • باعث افزایش فضای مفید ساختمان‌ها می‌شود.
  • باعث عایق‌بندی ساختمان شده و در نهایت به افزایش طول عمر ساختمان کمک می‌کند.

امروزه شرکت‌های متعددی در زمینه تولید یونولیت‌ها فعالیت دارند و همین انتخاب و خرید یک ماده مناسب و استاندارد را با چالش‌های مختلفی مواجه می‌کند. شرکت مادفوم به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و معتبرترین تولیدکننده‌های این ماده شناخته می‌شود که محصولات بسیار باکیفیت و در ابعاد و اندازه‌های استاندارد و سفارشی تولید می‌کند.

جمع‌بندی نهایی

استفاده از یونولیت در ساختمان‌سازی امروزه رواج بسیار زیادی پیدا کرده است و این ماده توانسته جایگزین بسیاری از مصالح سنتی شود. یونولیت‌ها در اصل به سبب داشتن ویژگی‌هایی همچون وزن کم، عایق صدا، رطوبت و حرارت بودن، قابلیت بازیافت، قیمت مناسب و ... می‌توانند استفاده‌های متعددی در صنعت ساختمان‌سازی و سایر صنایع داشته باشند.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز