خبرگزاری کار ایران

بررسی شایع ترین بیماری های پوست و موی جوانان

بررسی شایع ترین بیماری های پوست و موی جوانان
کد خبر : ۱۱۹۲۸۸۴

از دیدگاه فیزیولوژیکی، دوران جوانی، میان دوران آغاز بلوغ تا دوران قبل از ورود به چهل سالگی، قرار دارد؛ که از سن بیست تا سی سالگی را اوج دوره جوانی تعریف می کنند. در دوران بلوغ شادابی و سر زندگی بیشتری را احساس خواهیم کرد چرا که در این دوره ترشح هورمون ها، با شیب تندی، نمودار روند صعودی را طی می کند و پس از آن، روند تحلیلی را پیش می گیرد. در سنین جوانی ممکن است با برخی از بیماری ها مواجه شویم که به ندرت در سنین بالاتر و یا پایین تر از این دوره، مشاهده شود.

به نظر شما چه افرادی در چه سنین مختلفی به متخصصان پوست و مو مراجعه می کنند؟

اما طبق بررسی های صورت گرفته، سنین بزرگسال برای رفع مواردی همچون چین و چروک و سالم سازی پوست خود بیشتر از گروه های سنی دیگر به پزشکان متخصص پوست و مو مراجعه می کنند.

اگر به دنبال متخصصین خوب و کاربلدی هستید می توانید به سایت پذیرش 24 مراجعه کنید. در ادامه نیز شایع ترین مشکلات پوستی را معرفی خواهیم نمود.

  • آکنه یا جوش

آکنه یا جوش که با ترشح هورمون های جنسی پدید می آید، در بین بیماری های جوانان، شایع ترین است و به هورمون آندروژن یا هورمون مردانه وابستگی دارد. در اثر فعالیت این هورمون، عملکرد غدد چربی پوست افزایش پیدا می کند که این افزایش عملکرد، موجب تولید چربی، به میزان بیشتری خواهد شد. وقتی چربی پوست افزایش پیدا کند، محیط مناسبی برای رشد میکروب های چربی دوست نظیر کورینه باکتریوم آکنه ای ایجاد می شود. البته لازم به ذکر است که پیش از بلوغ نیز این میکروب روی سطح پوست وجود دارد اما حالتی ساپروفیت یا بی آزار به خود می گیرد تا زمانی که چربی پوست افزایش پیدا کند.

بنابراین خلاصه روند آکنه به این صورت است که، روی پوست چرب، قرمزی هایی ایجاد می شود که دارای التهاب نیز هستند. در اثر حمله سیستم ایمنی به این باکتری، چرک ایجاد می شود.

تعداد غدد چربی هرگز تغییر نمی کند بلکه بر اساس ژنتیک افراد مختلف، ممکن است اندازه اش بزرگ تر شود و یا فعالیت بیشتری انجام دهد. افزایش بیش از حد اندازه غدد چربی، موجب کیستیک و نودولوکیستیک می شود که این بیماری ممکن است در اثر ژنتیک ایجاد شود.

پس گفتیم که هورمون ها سبب آکنه در دوران جوانی می شوند؛ اما در خانم ها به علت کاهش سطح هورمون استروژن، کمتر رخ می دهد. برخی از مشکلات هورمونی مخصوصا کیست تخمدان، سبب می شوند که هورمون های آندروژن افزایش پیدا کنند. افزایش هورمون آندروژن موجب تغییر در دوره قاعدگی، ایجاد موهای زائد ضخیم و جوش های پوستی می شود.

تنها مشکلات هورمونی نیستند که سبب ایجاد آکنه می شوند بلکه مواردی چون استرس، بی تحرکی، مصرف بیش از اندازه غذا های فست فودی، شیرینی جات، خواب نادرست و... نیز در ایجاد جوش یا آکنه موثر هستند که این جوش ها با درجه بندی از خفیف تا شدید، در مناطقی که غدد چربی زیادی دارند همچون کتف، سینه، کمرو بازو دیده می شوند.

  • کم پشت شدن مو

مو ها به جهت باز سازی، در طول شبانه روز، ۴۰ تا ۱۰۰ تار ریزش دارند که تفاوت زیادی با کم حجم شدن دارد. در دوران جوانی ممکن است شاهد کم پشت شدن مو ها در قسمت جلو و بالای سر باشید که کم پشتی آندروژنتیک نامیده می شود. در پسران به دلیل وجود هورمون آندروژن ریزش موی شدید تری دیده می شود و گاها به طاسی نیز ختم خواهد شد اما در دختران به دلیل کمبود هورمون آندروژن، نازک و کرکی شدن موها را شاهد خواهیم بود؛ البته در برخی از بانوان به دلیل اختلالات هورمونی همچون پلی کیستیک تخمدان، سطح بالای آندروژن، موجب کم پشتی شدید تر مو ها خواهد شد که البته این بیماری از طریق ژنتیک ایجاد خواهد شد.

ریزش مو طبیعی است اما اگر ریشه و به دنبال آن ساقه مو نازک شوند، تار های مو به مرور از بین می روند و کم پشتی مو ایجاد می شود. استرس های دائمی باعث افزایش سطح هورمون های آندروژن می شوند.

  • ریزش موی سکه ای

آلوپسی آرهآتا نام گونه ای از بیماری های پوستی است که در اثر آن، یک تکه از موی سر، ریش، سبیل یا ابرو به طور ناگهانی ریزش می کند و خالی می شود. در این بیماری، حجمی از مو به دلیل فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی ریزش پیدا می کند که البته ریشه سالم است و فقط ساقه جدا می شود. نوع خفیف این بیماری خود ایمنی قابل به درمان است اما در نوع شدید آن نمی توان از دارو برای جلوگیری از فعالیت سیستم ایمنی استفاده نمود. بیماری های خود ایمنی هم زمینه ژنتیکی دارند و هم استرس های عصبی موجب بروز آن ها خواهد شد.

 

  • برص یا ویتیلیگو

به زبان عامیانه لک و پیس خوانده می شوند و در کودکان و جوانان شایع است‌. یک نوع بیماری خود ایمنی محسوب می شود که در آن، سلول های رنگدانه پوست از بین می روند. بخشی از پوست، به دلیل از بین رفتن رنگدانه یا ملانوسیت، سفید می شود و دیگر سلولی در آن وجود ندارد.

 

  • موهای زائد

ترشح سطح بالای هورمون های مردانه، در خانم ها، باعث ایجاد این بیماری می شود. ژنتیک و برخی از مشکلات هورمونی نظیر کیست های تخمدان سبب می شوند که مو های کرکی و نازک بعد از دوران بلوغ، ضخیم و کلفت شوند.

 

  • درماتیت سبورئیک

افزایش هورمون آندروژن موجب افزایش فعالیت غدد چربی می شد؛ حال ممکن است در این محیط چرب قارچی به نام پیتی ریسفروم اووال فعالیت خود را آغاز کند. در اثر این بیماری شوره یا پوسته ایجاد می شود چرا که سلول ها به دلیل التهاب پوست، به سرعت تشکیل می شوند تا روند پوست سازی را انجام دهند؛ وقتی به سطح پوست می رسند، پیر نشده اند و نمی افتند؛ بنابراین روی هم انباشته می شوند و شوره چرب را پدید می آورند.

  • اگزمای تماسی

رنگ های شیمیایی، ترکیبات صنعتی که نیکل دارند، سیمان، طلا و بدلیجات حاوی نیکل به دلیل ایجاد حساسیت، این بیماری را ایجاد می کنند.

 

  • عوارض برنزه شدن

برنزه کردن در پوست های تیره موجب لک های پوستی، پیری زودرس، تخریب کلاژن و الاستین و در نهایت سرطان پوست می شود که عامل اصلی آن پرتو های فرابنفش است. بیماری های دیگری چون ترک های پوستی، قارچ های پوستی، کک و مک و لک صورت نیز در جوانان زیادی دیده می شود.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز