راهنمای خرید چراغ مطالعه

چراغ مطالعه از وسایلی کاربردی است که علاوه بر روی میز کار ادارات، در خانهها و مکانهای بسیار دیگری دیده میشود. تاریخچه اولین چراغهای مطالعه به بیش از 100 سال پیش و زمان اختراع لامپ باز میگردد. چراغ مطالعههای امروزی تنوع بالایی دارند و برای کاربردهای مختلفی استفاده میشوند، رایجترین انواع چراغ مطالعه عبارتند از:
- چراغ مطالعه مهندسی
- چراغ مطالعه اداری
- چراغ مطالعه دانش آموزی
فرقی ندارد که قصد خرید چراغ مطالعه برای چه کاربردی داشته باشید، در هر صورت باید به یک سری نکات توجه کنید و در هنگام خرید آنها را در نظر بگیرید. در ادامه این مقاله به بررسی این نکات میپردازیم.
1- جنس چراغ مطالعه
یک نکته مهم در مورد چراغ مطالعه جنس قطعات و کیفیت ساخت آن است. چراغ مطالعههای موجود در بازار معمولاً از پلاستیک یا فلز ساخته میشوند. چراغ مطالعههای فلزی استحکام بیشتری دارند و ماندگارتر هستند اما انعطاف کمتری دارند و تنظیم آنها کمی دشوارتر است. چراغ مطالعههای پلاستیکی معمولاً انعطاف بیشتر و اندازه کوچکتری دارند و میتوان آنها در جهتهای مختلفی تنظیم کرد. البته ابعاد چراغ مطالعه پلاستیکی معمولاً از نوع فلزی کوچکتر است. در حالت معمول چراغ مطالعههای پلاستیکی عمر کوتاه تری دارند، اما جابهجایی آنها آسانتر است.
2- نوع منبع نوری چراغ مطالعه
چراغ مطالعهها را به دو دسته کلی با لامپ و بدون لامپ میتوان تقسیم بندی کرد. در هنگام خرید مدل بدون لامپ باید 3 نکته مهم را مد نظر قرار دهید. اول اینکه چراغ مطالعه با چه لامپی سازگار است، مورد دوم ماکزیمم توانی که پشتیبانی میکند و مورد سوم نوع سرپیچ نصب شده در کلاهک چراغ است.
چراغ مطالعههای مدرن دارای لامپ هستند و در آنها معمولاً از تراشههای SMD استفاده میشود. بنابراین دیگر نیاز به خرید لامپ ندارند. البته این مدلها به دلیل نداشتن قابلیت تعویض لامپ، در کل طول عمر کوتاهتری دارند. اما به دلیل طراحی زیباتر و امکان تغییر شدت و رنگ نور، بسیار پرطرفدار هستند.
3- ابعاد میز کار و مطالعه
پیش از اینکه برای خرید چراغ مطالعه اقدام کنید، در ابتدا ابعاد میزی که قصد قرار دادن چراغ بر روی آن را دارید، تعیین کنید. هر چقدر میز شما بیشتر باشد، به چراغ مطالعه بزرگتر و نور قویتری نیاز دارید.
اگر میز کار همیشه شلوغی دارید به سراغ مدل های گیرهای بروید. در این مدلها چراغ مطالعه به گوشههای میز وصل میشود و فضای کمی از میز شما اشغال میکند. از دیگر مزایای مدلهای گیرهای امکان نصب در گوشههای مختلف میز است که به طور خاص برای مهندسان بسیار مهم است.
4- نوع طراحی چراغ مطالعه
چراغ مطالعهها طراحیهای متنوعی دارند. هر طراحی متناسب با کاربرد خاصی است. چراغ مطالعههای مهندسی بهتر است از نمونههای فلزی باشند و ابعاد آنها کوچک نباشد. از دیگر نکتههای مهم در خرید چراغ مطالعه مهندسی امکان حرکت سری و تغییر جهت کلاهک است.
چراغ مطالعه اداری بهتر است که ظاهر شیکتری داشته باشد. چراغهای مدرن و پلاستیکی با ابعاد جمع و جور، بهترین انتخابها برای چراغ مطالعه اداری هستند.
چراغ مطالعه دانش آموزی علاوه بر طراحی کوچک باید رنگهای شاد و زندهای داشته باشد، که متناسب با سن کودکان نیز باشد. از مدل های پرطرفداری چراغ دانش آموزی، چراغ های با جامدادی است.
اگر قصد خرید چراغ مطالعه برای عکاسی دارید، پایه بلند چراغ مطالعه اهمیت بیشتری پیدا میکند. همچنین بری چنین کاربردهایی باید سراغ مدلهای بدون لامپ رفت که بتوان لامپ را متناسب با کاربرد تعویض کرد. معمولاً برای عکاسی از چراغ مطالعههای فلزی استفاده میشود و پایه جداگانهای برای آنها خریداری می شود.
چه نوری برای مطالعه مناسب است؟
پاسخ به این سوال بسیار دشوار است؛ در واقع مقدار نور با سن رابطه مستقیم دارد، هر چقدر سن بیشتر باشد، نور نیز باید قویتر باشد. به طور مثال یک فرد با سن 50 سال، در زمان مطالعه دو برابر یک فرد 25 ساله نور نیاز دارد. چشمان افراد مسن به تابش نور خیره کننده حساس است و نیاز به چراغی با امکان کنترل زاویه تابش نور دارند.
در یک حالت کلی رابطه توان با سن را میتوان به صورت زیر دسته بندی کرد:
- افراد بین ۵ الی ۱۲ سال به لامپ ال ای دی با توان بین 3 الی 5 وات و لامپ رشتهای با توان کمتر از 40 وات نیاز دارند.
- افراد بین 13 تا 24 سال، بهتر است زیر نور لامپ رشتهای با توان کمتر از 60 وات که معادل یک لامپ ال ای دی 5 وات است، مطالعه کنند.
- افرادی با محدوده سنی 25 تا 55 سال، به لامپ رشتهای با توان 60 وات و یا لامپ ال ای دی با توان 5 الی 10 وات نیاز دارند.
- افرادی با سن 50 الی 75 سال، بهتر است از لامپ ال ای دی با توان بیش از 12 وات و لامپ رشتهای با توان بیش از 100 وات استفاده کنند..
توجه داشته باشید که این دسته بندیها برای افرادی است که چشم آنها ضعیف نیست. بنابراین اگر چشم شما ضعیف است نیاز به روشنایی بیشتری دارید.
مورد دیگری که باید توجه کنید، محل قرار دادن چراغ مطالعه است. اگر قصد کتاب خواندن در تخت خواب را دارید باید از لامپ با توان کمتری استفاده کنید.
نکته دیگری که باید مد نظر قرار دهید، رنگ نور است. رنگ نور لامپی که استفاده میکنید در بهره وری شما تاثیر دارد. رنگهای گرم (زرد یا آفتابی) باعث افزایش آرامش میشوند. در حالی که رنگ نور طبیعی باعث تحریک مغز و افزایش بهره وری میشود.
بسته به کاربرد رنگ نور را انتخاب کنید. به طور مثال اگر قصد خرید لامپ برای چراغ مطالعه روی میز کار در خانهتان را دارید، بهتر است نور گرمتری را انتخاب کنید. برای محیطهای اداری هر چقدر نور از طیف زرد به سمت سفید برود، بهتر است.
آرتا الکتریک، فروشگاه لوازم الکتریکی تخصصی، در تمامی مراحل خرید وسایل برقی و روشنایی با شما همراه است. میتوانید انواع چراغ مطالعه، لامپ رشتهای و ال ای دی را با بهترین کیفیت و کمترین قیمت از قلب لاله زار خریداری کنید و در هر کجای ایران که هستید، تحویل بگیرید.