خبرگزاری کار ایران

چگونه برای امتحانات نهایی برنامه ریزی کنیم؟

چگونه برای امتحانات نهایی برنامه ریزی کنیم؟
کد خبر : ۱۰۶۹۳۴۶

هنگامی که به تاریخ برگزاری امتحانات نهایی نزدیک می‌شویم، بزرگ‌ترین دغدغه اکثر دانش آموزان نحوه درس خواندن و موفقیت در این آزمون‌ها است. برای موفقیت در زمینه آموزشی «برنامه ریزی» اهمیت زیادی دارد.

با توجه به اینکه حجم درس‌ها در پایان سال بیشتر می‌شود، یک برنامه ریزی تحصیلی درست کمک می‌کند تا دانش آموزان در کنار تفریح و استراحت، تمام دروس خود را با اولویت بندی مشخص به‌طور کامل مطالعه کنند. در ادامه این مقاله در خصوص برنامه ریزی امتحانات نهایی صحبت بیشتری خواهیم کرد پس همراه ما باشید.

نحوه صحیح برنامه ریزی امتحانات نهایی

دانش آموزان می‌توانند یک برنامه ریزی کلی و یک برنامه ریزی جزئی داشته باشند. در برنامه ریزی کلی اولویت‌های درسی و زمان‌های مطالعه به‌طور کامل مشخص می‌شود. در برنامه‌ریزی جزئی دانش‌آموزان موظفند به‌صورت روزانه و دقیق برای هر ساعت خود برنامه ریزی کنند. برای طراحی یک برنامه ریزی صحیح طبق مراحل زیر عمل کنید.

قبل از شروع مطالعه اقدامات زیر را انجام دهید

  1. تعیین هدف: ایجاد یک انگیزه مثبت هنگام درس خواندن محرکه خوبی خواهد بود و ترس از کمبودها را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. هدف گذاری به شما کمک می‌کند تا به ارزشمندی و توانایی‌های خود بیشتر توجه کنید.
  2. تعیین مدت زمان لازم برای مطالعه هر درس: شما می‌توانید ۲۴ ساعت شبانه روز را به سه بخش اصلی صبح تا ظهر، از ظهر تا شب و از شب تا صبح تقسیم کنید؛ سپس با در نظر گرفتن زمان‌های استراحت و کارهای جانبی، زمان مفید مطالعتان را مشخص کرده و بر اساس آن برنامه ریزی امتحانات نهایی خود را انجام دهید. بهتر است به این نکته دقت داشته باشید که یادگیری برخی از دروس استدلالی و عمیق مانند آمار و ریاضیات در اوایل صبح، یادگیری برخی از دروس نظری مانند فلسفه_منطق یا زیست شناسی در بازه ظهر و خواندن دروس دستوری و نظری صرف مانند زبان انگلیسی یا ادبیات فارسی در بازه شب بهتر است.
  3. انتخاب یک محیط مناسب برای مطالعه
  4. تعیین دقیق مقدار مطالعه‌ای که در روز باید انجام شود.
  5. اجتناب از اضطراب‌های بیش از حد، تخیلات غیرواقعی و پر بودن معده: هنگام مطالعه گرسنگی بیش از حد فرایند یادگیری را به هم می‌ریزد. با توجه به اینکه در طول مطالعه قند خون دانش‌آموزان تا حدی کاهش می‌یابد، خوردن تنقلات طبیعی مانند کشمش علاوه بر این که مانع از کاهش قند خون می‌شود روی حافظه تأثیر مثبت می‌گذارد. در زمان مطالعه از مصرف لبنیاتی مانند ماست یا دوغ که منجر به خواب آلودگی می‌شود خودداری کنید تا کیفیت مطالعه شما حفظ شود.

·اصولی که دانش آموزان هنگام مطالعه باید به آن پایبند باشند

  1. افزایش تمرکز و حفظ آرامش
  2. دوری از محیط‌های پر سر و صدا، دورهمی‌های خانوادگی یا صدای بلند تلویزیون
  3. یادداشت برداری از نکات مهم کتاب‌های درسی
  4. سؤال پرسیدن از خود
  5. عدم تمرکز بر افکار منفی و متمرکز کردن ذهن روی مطالعه دروس
  6. تعین زمان استراحت در طول مطالعه: معمولاً در هر ۱ ساعت یا ۴۵ دقیقه بهتر است ۵ دقیقه را به استراحت خود اختصاص دهید.
  7. علامت گذاری مهم‌ترین بخش‌های کتاب برای مرور سریع و مجدد آن‌ها

دانلود برنامه امتحان نهایی خرداد ۱۴۰۰ از طریق لینک زیر :

https://p30konkor.com/%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d8%a7%d9%85%d8%aa%d8%ad%d8%a7%d9%86%d8%a7%d8%aa-%d9%86%d9%87%d8%a7%db%8c%db%8c-%d8%ae%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%af/

·اقدامات لازم بعد از مطالعه

بعد از اتمام مطالعه، تکرار و مرور آموخته‌ها اهمیت زیادی دارد. در این مرحله شما می‌توانید برای سنجیدن بهتر خود با اعضای خانواده یا دوستانتان مباحثه کنید.

نکات مهمی که هنگام برنامه ریزی باید به آن‌ها توجه کنید

  • هنگامی که اقدام به برنامه ریزی امتحانات نهایی خودتان می‌کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که بین شما و دیگر دوستانتان از لحاظ میزان هوش، شرایط و امکانات یا عادت‌های مطالعه‌ای تفاوت‌های زیادی وجود دارد؛ به همین علت متناسب با شرایط خودتان برنامه ریزی کنید.
  • برای طراحی یک برنامه‌ریزی بهتر می‌توانید با افراد متخصص و با تجربه‌ای که شناخت بهتری از روحیات شما دارند مشورت کنید.
  • وقتی مطابق با ساعات درسی تعیین شده مطالعه کنید ذهن شما به این روند عادت کرده و بعد از گذشت مدتی در همان ساعت تعیین شده دروس را بهتر یاد می‌گیرد.
  • مدت زمان مطالعه و میزان یادگیری رابطه نزدیکی با یکدیگر دارند به همین علت در روزهای قبل از امتحان برای مطالعه خود زمان کافی گذاشته و روز قبل را صرفاً برای مرور کردن بگذارید.
  • در برنامه ریزی خود حتماً زمان‌های مشخصی را برای انجام کارهای مورد علاقه یا تفریحاتتان بگذارید تا درس خواندن مداوم شمارا خسته و دل‌زده نکند.

کلام آخر

بعد از برنامه ریزی امتحانات نهایی شما باید منابع اصلی مطالعات خود را مشخص کنید. منبع مطالعاتی تمام دانش‌آموزان «کتاب‌های درسی» است که مطالعه دقیق آن‌ها به شما کمک می‌کند نمره کامل در آزمون را به دست آورید. طراحان سؤال معمولاً در هر درسی به برخی از نکات تأکید بیشتری دارند. مطالعه نمونه سؤالات امتحانات نهایی سال‌های قبل به شما کمک می‌کند تا این نکات مهم را بهتر تشخیص دهید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز