خبرگزاری کار ایران

هر آنچه باید درباره دستگاه‌های آب شیرین کن صنعتی بدانید

هر آنچه باید درباره دستگاه‌های آب شیرین کن صنعتی بدانید
کد خبر : ۱۰۵۹۶۳۶

تبدیل آب شور به آب شیرین یکی از مهمترین دغدغه‌های بشر امروزی است. در این راستا فناوری ساخت دستگاه‌های آب شیرین کن پیشرفت چشمگیری یافته و آینده روشنی پیش روی ما قرار داده است. در این نوشتار به بررسی دستگاه های آب شیرین کن صنعتی و مزایای آن می‌پردازیم.

تبدیل آب شور به آب شیرین یکی از مهمترین دغدغه‌های بشر امروزی است. در این راستا فناوری ساخت دستگاه‌های آب شیرین کن پیشرفت چشمگیری یافته و آینده روشنی پیش روی ما قرار داده است. در این نوشتار به بررسی دستگاه های آب شیرین کن صنعتی و مزایای آن می‌پردازیم.

تلاش انسان برای دستیابی به آب شیرین

در سال‌های اخیر با توجه به تغییرات آب‌وهوایی و افزایش جمعیت، دنیا با کمبود منابع آب شیرین مواجه شده است. بیشتر منابع آبی موجود در سطح زمین شور بوده و مناسب استفاده برای انسان و حتی کشاورزی نیست. یکی از راه‌کارهای تامین آب مورد نیاز، تبدیل آب شور به آب شیرین است.

مردم در گذشته این کار را به صورت سنتی انجام می‌دادند؛ اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی دستگاه های آب شیرین کن صنعتی در مدت زمان کم و در حجم بالا امکان تهیه آب شیرین را فراهم می‌کنند. خرید دستگاه آب شیرین کن در زمینه‌های مختلف صنعتی، دامداری، کشاورزی و دریایی انجام می‌شود. شرکت سپاهان پالایش یکی از مراکز طراحی و ساخت دستگاه آب شیرین کن و پکیج تصفیه فاضلاب ، تجهیزات استخری در اصفهان و سایر نقاط ایران و کشور همسایه است.

آب شیرین کن چیست؟

آب دریاها حاوی نمک است و برای آشامیدن به هیچ عنوان قابل استفاده نیست. طی فرآیندی این آب‌های شور به آب‌‌های شیرین و قابل استفاده تبدیل می‌شوند. در قدیم با کمک فرآیندهای تبخیر و تقطیر نمک‌های موجود و بعضی از آلاینده‌های دیگر آب را حذف می‌کردند؛ اما این روش برای از بین بردن سایر ناخالصی‌ها مناسب نبوده و امکان تولید آب شیرین در حجم بالا وجود نداشت. همچنین برای تبدیل آب شور به آب شیرین نیاز به زمان و سوخت‌های فسیلی زیاد برای گرم کردن آب و سپس تبخیر و یا تقطیر آن لازم بود.

 با پیشرفت علم دستگاه‌هایی برای انجام فرآیند تبدیل آب شور به آب شیرین ساخته شده‌اند که به نام دستگاه ‌های آب شیرین کن شناخته می‌شوند. دستگاه های آب شیرین کن امروزی امکان حذف نمک، ناخالصی‌ها و سایر آلودگی‌های موجود در آب را دارند.

هر آنچه باید درباره دستگاه‌های آب شیرین کن صنعتی بدانید

انواع دستگاه های آب شیرین کن صنعتی

دستگاه های آب شیرین کن صنعتی براساس روش نمک‌زدایی یا تبدیل آب شور به آب شیرین دسته بندی می‌شوند. از انواع روش‌های تبدیل آب شور به آب شیرین می‌توان به روش اسمز معکوس معروف به ‌‌RO و روش حرارتی اشاره کرد.

روش اسمز معکوس با استفاده از غشاهایی که دارای سوارخ‌های بسیارکوچکی هستند اقدام به حذف نمک و سایر آلاینده‌های آب می‌کند.

روش حرارتی نیز با استفاده از گرما به تبخیر و متراکم سازی آب می‌پردازد. قیمت دستگاه آب شیرین کن صنعتی با در نظر گرفتن پارامترهای مختلف مانند ظرفیت تولید و قطعات مورد استفاده در آن متغیر است.

نحوه کار انواع دستگاه های آب شیرین کن صنعتی

عملکرد آب شیرین کن ‌های صنعتی به روش اسمز معکوس به این صورت است که پس از نصب این دستگاه‌ها، آب دریا با کمک پمپ وارد محفظه‌هایی شده و از یک سری فیلترهای پیش تصفیه برای جدا سازی آب از ذرات درشت استفاده می‌شود. سپس آب‌ها وارد غشاهایی شده و تحت فشار قرار می‌گیرند. منافذ بسیار ریز این غشاها که در حد نانومتر هستند، آب را از نمک، باکتری، ویروس و ناخالصی‌های دیگر پاک می‌کنند.

آب شیرین کن های صنعتی که با روش حرارتی کار می‌کنند به سه روش مختلف عمل نمک‌زدایی را انجام می‌دهند. از انواع روش‌های کارکرد دستگاه های آب شیرین کن صنعتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

- تقطیر چند مرحله‌ای آنی

در این روش، آب شور وارد یک محفظه شده سپس آب داخل این محفظه را گرم کرده و تحت فشار زیاد قرار می‌دهند. آب از محفظه به آرامی عبور می‌کند به این صورت فشار داخل محفظه کاهش پیدا کرده و آب شروع به جوشیدن می‌کند. بخار حاصل از جوشیدن آب را به محفظه بعدی منتقل می‌کنند این فرآیند در چندین مرحله انجام می‌شود.

- تقطیر با چند اثر

روش تقطیر با چند اثر مشابه روش تقطیر چند مرحله‌ای است. در این روش به جای محفظه‌ها از چندین لوله متصل به یک‌دیگراستفاده می‌کنند. آب بعد از جوشیدن و تبدیل به بخار، وارد لوله شده و به مرحله بعد انتقال داده می‌شود. این فرآیند در 3 مرحله تکرار می‌شود.

- فشرده سازی بخار

برای تهیه آب شیرین می‌توان این روش را به صورت جداگانه در نظر گرفت یا با روش‌های دیگر تقطیر ترکیب کرد. گرمای حاصل از فشرده سازی بخار را برای تبخیر آب مورد استفاده قرار می‌دهند و از این طریق در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌شود. روش فشرده سازی بخار مناسب مکان‌هایی است که قصد تبدیل حجم کمی از آب شور به آب شیرین را دارند.

هر آنچه باید درباره دستگاه‌های آب شیرین کن صنعتی بدانید

مزایای دستگاه آب شیرین کن صنعتی

استفاده از دستگاه آب شیرین کن صنعتی می‌تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد؛ اما از مزیت‌های عمده آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تهیه آب آشامیدنی سالم در مناطق دور از منابع آب شیرین
  • تامین آب مورد نیاز برای پرورش محصولات کشاورزی
  • کارکرد مداوم سیستم و بازدهی بالا
  • پایین بودن هزینه‌های نگهداری و تعمیرات و همچنین مدیریت آسان دستگاه برای اپراتور
  • هزینه نصب پایین و قابلیت جابجایی
  • از بین بردن آلاینده‌های مختلف و مواد مضر برای پرورش گیاهان و دام
  • هزینه دستگاه آب شیرین کن صنعتی که به روش اسمز معکوس استفاده می‌کند نسبت به روش حرارتی بسیار کمتر است. روش‌های حرارتی نیاز به صرف انرژی زیادی برای گرم کردن حجم وسیعی از آب دارند.
  • عمده کشورهایی که از آب شیرین کن حرارتی استفاده می‌کنند دارای ذخایر نفتی هستند که باعث کاهش هزینه‌ها در تبدیل آب شور به آب شیرین می‌شود.

معایب دستگاه آب شیرین کن صنعتی

این دستگاه مانند هر دستگاهی معایبی به همراه دارد که به آنها اشاره می‌کنیم :

  • فاضلاب تولید شده توسط دستگاه
  • عمر 4 تا 5 ساله ممبران دستگاه
  • آسیب دیدن غشا یا ممبران در صورت استفاده نادرست

 

 

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز