خبرگزاری کار ایران

آیا استارت آپ ها به نرم افزار حسابداری نیاز دارند؟

آیا استارت آپ ها به نرم افزار حسابداری نیاز دارند؟
کد خبر : ۱۰۳۲۱۲۷

استارت‌آپ‌ها یکی از اصلی‌ترین بنگاه‌های اقتصادی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه هستند. در حقیقت استارت آپ‌ ها را می‌توان جز کسب‌ و کارهایی دانست که بیش‌ترین رشد اقتصادی را دارند.

رشد اقتصادی استارت آپ‌ ها طی ۲-۳ سال اول صورت می‌گیرد و باید در نظر داشته باشید که قرار نیست همه استارت آپ‌ها به موفقیت برسند. معمولا کسب‌ و کارها و استارت آپ‌ هایی که می‌خواهند به موفقیت مالی برسند از یک نرم افزار حسابداری استفاده می‌کنند تا کلیه دخل‌وخرج‌شان مشخص باشد.

استفاده یک شرکت از نرم افزارهای کنترل مالی می‌تواند یک راه مناسب برای بررسی سیر مالی شرکت باشد اما باتوجه به اینکه بیش‌تر استارت آپ ها از صفر شروع می‌کنند و صورت حساب‌های مالی پیچیده‌ای ندارند، کمتر به سراغ نرم افزارهای جانبی برای کنترل هزینه‌های‌شان می‌روند اما در هر صورت توصیه می‌شود متناسب با نیازهایی که دارید یک نرم افزار مناسب برای کنترل هزینه‌های شرکت‌تان انتخاب کنید.

استارت آپ‌ ها معمولا تا قبل از رسیدن به نقطه سربه‌سر نمی‌توانند هزینه‌های جاری‌ خودشان را تامین کنند و به همین خاطر مجبورند از سرمایه گذار یا سرمایه شخصی استفاده کنند.

با این توضیح احتمالا شما هم متوجه شده‌اید که کنترل دخل و خرج اهمیت بسیار بالایی برای شرکت‌های استارت آپی دارد. معمولا استارت آپ‌ های تازه کار در چند حالت مختلف فعالیت دارند و هرکدام‌شان نیاز به یک نوع خاصی از نرم افزار برای کنترل هزینه‌های‌شان دارند.

در ادامه به بررسی مدل‌های مختلف استارت آپ می‌پردازیم تا بتوانید با اطلاع کافی، نرم افزار مناسب‌ برای استارت آپ خودتان را پیدا کنید.

  • استارت آپ‌های محصول محور

استارت آپ‌های محصول محور به استارت آپ‌هایی گفته می‌شود که برای فروش یک کالای فیزیکی فعالیت دارند. برای مثال فروشگاه‌های اینترنتی را می‌توان در دسته استارت آپ‌های محصول محور جای داد. چنین شرکت‌هایی نه‌تنها نیاز به نرم افزار مالی شرکتی دارند بلکه باید از یک نرم افزاری استفاده کنند که با انبار شرکت‌شان نیز هماهنگ باشد.

هماهنگ بودن نرم افزارهای یک استارت آپ کمک بسیار زیادی به سرعت فعالیت آن‌ها دارد و از طرفی اگر از نرم افزارهای یک‌پارچه هم کمک بگیرند، هزینه‌های‌شان کاهش چشم‌گیری پیدا می‌کند. البته بهتر است این نکته را هم در نظر بگیرید که بسیاری از استارت آپ‌های محصول محور در شروع فعالیت‌شان انبار مشخصی ندارند و اجناس را به شکل واسطه‌ای به فروش می‌رسانند اما قطعا یک استارت آپ محصول محوری که قصد فعالیت جدی در بازار را داشته باشد باید از یک نرم افزار قدرت‌مند و مناسب برای تراکنش‌های مالی خود کمک بگیرد.

آیا استارت آپ ها به نرم افزار حسابداری نیاز دارند؟

  • استارت آپ‌های خدماتی

این نوع از استارت آپ‌ها هم، نیاز مشخصی به یک نرم افزار مناسب برای کنترل هزینه‌های خود دارند اما تفاوتی که بین نرم افزار حسابداری استارت آپ‌های محصول‌محور و خدماتی وجود دارد این است که استارت آپ‌های خدماتی به احتمال زیاد درگیر «انبار» نمی‌شوند و صرفا یک نرم افزار برای کنترل دخل و خرج‌شان کافی است. البته نرم افزار شرکت‌های خدماتی باید در قسمتی از نرم افزار یک راه ارتباطی برای سرویس‌کاران و نمایندگی‌ها هم داشته باشد.

برای مثال فرض کنید یک استارت آپ خدماتی در حوزه تعمیر لوازم خانگی فعالیت می‌کند. چنین شرکتی ممکن است بخواهد یک سطح دسترسی مشخص به تعمیرکاران خود نیز ارائه دهد. در چنین وضیتی نرم افزار نیاز به یک ماژول خاص دارد که احتمالا برای تهیه آن باید هزینه جداگانه‌ای پرداخت شود. در همین استارت آپ خدمات تعمیر لوازم خانگی فرض کنید که تعمیرکاران بخواهند قطعات تعویضی را هم از انبار خود شرکت تهیه کنند، در چنین شرایطی نیاز به انبار هم وجود دارد.

به‌طور کلی یک نرم افزار مناسب باید با دید جامعی نوشته شده باشد تا بتواند تمامی نیازهای شرکت‌ها و استارت آ‌پ‌های مختلف را در عین حفظ اصول حسابداری برطرف کند.

آیا استارت آپ ها به نرم افزار حسابداری نیاز دارند؟

  • استارت آپ‌های واسط

سومین و آخرین نوع استارت آپ‌هایی که قرار است در این مطلب بررسی شوند استارت آپ‌هایی هستند که به عنوان یک واسطه عمل می‌کنند و در بسیاری از موارد نیاز به امکانات خاصی ندارند. برای مثال موتورهای جست‌وجوی محصول مانند «ترب» یکی از نمونه‌های استارت آپ‌های واسط هستند که مشتریان را به فروشندگان مختلف در سراسر کشور متصل می‌کنند.

چنین استارت آپ‌هایی از مشتری هزینه‌ای دریافت نمی‌کنند و هزینه‌های‌شان از سمت فروشندگان مختلف تامین می‌شود. مدیریت هزینه‌های چنین شرکت‌هایی کار چندان پیچیده‌ای نیست اما باید به‌گونه‌ای این نیاز برطرف شود که فروشندگان در بازه‌های زمانی مختلف، پنل‌ خود را شارژ کنند تا امکان ادامه فعالیت در سایت واسط برایشان مقدور باشد.

در چنین شرایطی لازم است نرم افزار، به پنل سایت متصل شود و داده‌های موجود را به صورت خودکار وارد نرم افزار کند تا تجزیه و تحلیل‌های لازم روی آن صورت گیرد. معمولا چنین نرم افزارهایی به صورت آنلاین فعالیت می‌کنند تا امکانات بیش‌تری در اختیار فروشندگان و شرکت‌ واسط قرار دهند.

 

جمع‌بندی

استارت آپ‌ها در همه نقاط دنیا به شکل گسترده‌ای فعالیت دارند و روز به روز بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود. کشور ما نیز از این قاعده جدا نیست و استارت ‌آپ‌های فراوانی داخل کشور فعالیت دارند که همه آن‌ها به نرم افزارهای مدیریت مالی احتیاج دارند.

کمبود اطلاعات در زمینه نرم افزارهای مدیریت مالی شرکت‌ها به گونه‌ای است که بسیاری اوقات شرکت‌ها برای تامین نرم افزار مناسب خود دچار اشتباه می‌شوند و به همین خاطر زمان و هزینه زیادی را از دست می‌دهند.

هدف از نگارش این مطلب دقیقا همین موضوع بود. به‌ عبارت دیگر در این مقاله سعی کردیم مدل‌های مختلف استارت آپ و نرم افزار مناسب هر کدام را به شکل دقیقی بررسی کنیم.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز