رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت:
نگاه فرهنگی به تولید فرش دستباف باید تغییر کند
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت در کمیته فرش عنوان کرد: تصورات فرهنگی نابجا فرش دستباف ایلام را در انزوا قرار داده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت در کمیته فرش عنوان کرد: تصورات فرهنگی نابجا فرش دستباف ایلام را در انزوا قرار داده است.
به گزارش ایلنا، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت در کمیته فرش عنوان کرد: تصورات فرهنگی نابجا فرش دستباف ایلام را در انزوا قرار داده است. علی مهدوی اظهار داشت: در جوامع پیشرفته فرش دستباف به عنوان کالای سرمایهای محسوب میشود اما متأسفانه به علت تصورات نابجای فرهنگی ما نتواستهایم از ظرفیت بالای این هنر برای رونق اقتصادی بیشتر استان بهره گیری کنیم.
مهدوی با اشاره به تعهدات ما نسبت به گذشته، حال و آینده این هنر ارزشمند اضافه کرد: نهادهای فرهنگی و سازمانهای فعال در حوزه تولیدات فرهنگ محور بایستی تصویری زیبا، با عزت و مدرن را از هنرمندان این حرفه پردرآمد به جامعه منتقل کنند تا زمینه تشویق حضور فارغ التحصیلان دانشگاهی و جوانان فعال در این رشته بیشتر شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خاطر نشان کرد: متأسفانه در گذشته این هنر طوری معرفی شده است که ذهنیت افراد جامعه در مورد فعالیت در این رشته همراه با دچار شدن به بیماریهای مختلف، انجام کار طاقت فرسا در فضایی نمور و تاریک بادرآمدی ناچیز بوده، در صورتی که هیچگاه اینچنین نبوده و بافندگان فرش دستباف در استانهایی مانند تبریز، اصفهان، قم در زمره افراد هنرمند با پایگاه اجتماعی بالایی محسوب میشوند.
این مسوول اضافه کرد: قشر بندی اجتماعی بافندگان این استانها اساتید دانشگاهی، کارمند، دانشجو، معلم، بازاری، زنان خانه دار و…، را تشکیل میدهند. آنان در کنار فعالیتهای روزمره در اوقات فراغت خود به بافتن و تولید فرشهای نفیس میپردازند که علاوه بر خلق آثار هنری در صورت عرضه و فرش در بازارهای هدف از درآمدهای میلیونی نیز بهرهمند میشوند.
مهدوی ادامه داد: تنها راه برون رفت از این مشکل در استان ایلام، تغییر نگرش در نحوه معرفی این رشته و بیان مزیتها و ظرفیتهای قابل توجه است که این امر فقط از روشهای فرهنگی و اطلاع رسانی صحیح قابل دستیابی است.
این مسوول با اشاره به برنامههای سازمان صنعت، معدن و تجارت خاطر نشان کرد: با کمک کارشناسان سازمان طرحی تهیه شده است که در صورت همکاری و موافقت سازمان آموزش و پرورش، دورههای آموزش هنر فرش دستباف را به میان دبیرستانهای دخترانه برده و با تجهیز و راه اندازی کارگاههای مربوطه نسل آینده را با گنجینههای هنری گذشتگان متصل خواهیم کرد.