قائم مقام وزیر نیرو:
پدافند غیر عامل در آینده مهمتر میشود
عرصه پدافند غیر عامل و سلامت محیط کار مصداق روشنی دارد، پدافند غیرعامل در آینده مهمتر میشود؛ زیرا با تغییرات آب و هوایی، افزایش جمعیت، آلودگی منابع آب و غیره مواجه خواهیم بود.
ستارمحمودی قائم مقام وزیر نیرو، در اولین همایش سالانه مدیریت بحران و پافند غیرعامل در صنعت آب و برق که در محل پژوهشگاه نیرو برگزار شد، با بیان این مطلب که تاسیسات آب و برق در زمره تاسیسات حیاتی کشور قرار دارند، اظهار داشت: به واسطه حساسیت این تاسیسات، باید تمام تدابیر لازم برای پایداری ارائه خدمت در آنها رعایت شود، چرا که بسیاری از حوادثطبیعی و تهدیدهای خصمانه، خدمات گسترده و عمومی را مورد هدف قرار میدهد.
به گزارش ایلنا، وی گفت: وزارت نیرو به عنوان یک وزارتخانه مردمی به همراه زیرمجموعه آب جایگاه ویژه و مهمی در کشوردارد، بهطوریکه از خدمات آنها تمام بخشهای کشور متاثر می شوند.
قائممقام وزیر نیرو: اصول پدافند غیرعامل در تاسیسات و طرحهای صنعت آب و برق باید از مرحله طراحی تا زمان بهرهبرداری رعایت و نهادینه شود.
قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به اینکه خدمات به این گستردگی دارای چالشهای مختلفی است که میتواند مسایل بحران، ایمنی و سلامت محیط کار را به همراه داشته باشد اظهار داشت: ما با مخاطرهای گستردهای از جمله مخاطرههای طبیعی، انسانی، صنعتی و… روبرو هستیم، حوادثی همچون برف، سیل و زلزله چالشهای دایمی در کشور ماست که اگر مدیریت نشوند، خدمات ما را با مشکل مواجه خواهند کرد.
وی با بیان اینکه هماکنون یکی از چالشهای عمده کشور بحران خشکسالی است، اضافه کرد: ما شش ماه از سال را درگیر تبعات خشکسالی هستیم و شش ماه دیگر را برای زمان خشکسالی برنامهریزی می کنیم که نتیجه این روند و برنامه ریزی ها به ما نشان میدهد که خوشبختانه در زمینه کنترل بحران موفق عمل کردهایم.
محمودی اظهارداشت: عرصه پدافند غیر عامل و سلامت محیط کار مصداق روشنی دارد، پدافند غیرعامل در آینده مهمتر میشود؛ زیرا با تغییرات آب و هوایی، افزایش جمعیت، آلودگی منابع آب و غیره مواجه خواهیم بود.
وی گفت: عرضه خدمات آب شهری و برق باید بهصورت پایدار انجام شود، چرا که وقفه در این خدمات بهویژه قطع برق تبعات جانبی زیادی را بههمراه دارد.
قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه اقدامات کوچک میتواند از وقوع بسیاری از مسایل بزرگ جلوگیری کرده یا از دامنه تاثیر آنها کم کند، افزود: ما از مشکلات نمیهراسیم؛ اما این روحیه نترسیدن باید از مرحله طراحی تا بهرهبرداری وجودداشته باشد.
محمودی در ادامه گفت: ما برای پایدارکردن آمادگی خود نیازمند اقداماتی همچون توجه به پژوهش، فعالیتهای علمی و آموزشی، مشارکت مردم، دانشگاهها و پژوهشگاهها از مرحله طراحی تا بهرهبرداری، استفاده از ظرفیت مهندسین مشاور، نظمپذیری و قانونمندی و تدوین استانداردهای مورد نیاز، مقاومسازی و ایمنسازی، تهیه و ساخت تجهیزات امداد، برگزاری مانورها و نهادینه کردن جنبههای پدافندی از مرحله طراحی تا زمان بهرهبرداری هستیم.