خبرگزاری کار ایران

مدیر دفتر برنامه‌ریزی طرح های آب و فاضلاب خبر داد:

تولید سالانه ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب شرب از طریق آب‌شیرین‌کن

تولید سالانه ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب شرب از طریق آب‌شیرین‌کن
کد خبر : ۲۵۱۸۳۳

هم‌اکنون ۱۳۰ طرح آب‌رسانی مهم در کشور وجود دارد که نیازمند ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار است، در حالی‌که اعتبار فصل آب در بودجه ۹۳ حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان بود، با این وضعیت اجرای طرح های آب بیشتر از ۲۰ سال زمان می خواهد.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی طرح‌های آب و فاضلاب گفت: هم‌اکنون سالانه حدود ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب شرب از طریق تاسیسات نمک‌زدایی و آب‌شیرین‌کن در کشور تولید می‌شود.

به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت نیرو، امیرحسین رقیمی اظهار داشت: یکی از اولویت‌های مهم شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در بخش طرح‌های آب، ایجاد تاسیسات نمک‌زدایی با مشارکت بخش خصوصی است که هم‌اکنون بیشتر از ۵۲ قرارداد احداثتاسیسات آب‌شیرین‌کن با سرمایه بخش خصوصی در کشور در دست انجام یا در دست بهره‌برداری است.

وی درباره نحوه مشارکت بخش خصوصی در این طرح‌ها افزود: شرکت‌های خصوصی در برخی مناطق مانند قم و ساوه احداثآب‌شیرین‌کن و فروش آب را به طور مستقیم انجام می‌دهند، اما در جنوب و مرکز کشور به‌ویژه در جزایر جنوب، احداثآب‌شیرین‌کن توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و دولت با استفاده از ردیف خرید تضمینی آب، محصول تولیدشده در این سامانه‌ها را به صورت تضمینی خریداری و با تعرفه تکلیفی در اختیار مردم قرار می‌دهد.

رقیمی با بیان اینکه در زمان حاضر حدود ۳۰۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز آب از طریق تاسیسات نمک‌زدایی در اختیار مشترکین قرار می‌گیرد، ادامه داد: این رقم در سال حدود ۱۱۰ میلیون مترمکعب برآورد می‌شود که آب تولید شده در این آب‌شیرین‌کن‌ها مشکل تامین آب در تعدادی از مراکز مهم جمعیتی کشور از جمله استان‌های هرمزگان، بوشهر و سیستان و بلوچستان را تحت پوشش قرار داده است.

رقیمی ادامه داد: طرح‌های بلند مدتی نیز برای نمک‌زدایی آب دریا و انتقال به فلات مرکزی نیز در دست مطالعه و ارزیابی فنی و اقتصادی است تا در آینده بخشی از آب ۱۶ استان کشور به‌ویژه کلان‌شهرهای مرکزی از طریق شیرین‌سازی و انتقال آب دریا تامین شود.

وی در خصوص اولویت‌های اجرای طرح‌های آب کشور گفت: هم‌اکنون ۱۳۰ طرح آب‌رسانی مهم در کشور وجود دارد که نیازمند ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار است، در حالی‌که اعتبار فصل آب در بودجه ۹۳ حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان بود، با این وضعیت اجرای طرح های آب بیشتر از ۲۰ سال زمان می‌خواهد.

رقیمی ادامه داد: هم‌اکنون ۱۲ کلان‌شهر کشور در آستانه تنش آبی قرار دارند و وضعیت منابع و مصارف آن ها سربه‌سر است، با این وضعیت اگر بارش‌ها در یک سال آبی، کاهش چشمگیر داشته باشد در این شهرها با مشکل جدی مواجه خواهیم بود، بنابراین نیازمند اقدام اساسی هستیم.

وی با بیان اینکه با هماهنگی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور در تلاشیم تا اعتبارهای اجرایی را طرح‌های مهم آب‌رسانی به ویژه در شهرهای مواجه با تنش آبی متمرکز کرده و آنها را به بهره‌برداری برسانیم، گفت: اجرای مصوبات سفر رهبری و هیئت دولت، طرح‌های برخوردار از وام بانک‌های بین‌المللی و طرح‌هایی که بالای ۸۵ درصد پیشرفت دارند از اولویت‌های دیگر اجرایی است.

وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه کشور آب به عنوان موضوع خاص دیده شده است، گفت: هم‌اکنون در آستانه نهایی شدن این برنامه هستیم و برای تحقق اهداف بخش آب و فاضلاب باید راهبردهای مشخصی را برای این برنامه تعریف کنیم؛ چرا که هدف‌گذاری برنامه ششم این است که در پایان این برنامه مشکلی برای تامین آب شرب در کشور وجود نداشته باشد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز