خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر نفت:

سوء مدیریت دولت گذشته، نفت را به فازهای ناکجاآباد برد / افتتاح‌های ما مثل احمدی‌نژاد نمایشی نیست

سوء مدیریت دولت گذشته، نفت را به فازهای ناکجاآباد برد / افتتاح‌های ما مثل احمدی‌نژاد نمایشی نیست
کد خبر : ۲۵۰۵۹۳

در دولت گذشته علی‌رغم بالا رفتن قیمت نفت و سرمایه عظیم اتخاذ شده در این مدت اما یک متر مکعب به ظرفیت گاز کشور اضافه نشد که این مسئله تنها به دلیل مشکلات داخلی بود.

معاون وزیر نفت گفت: اجرای فازهای ٣٥ ماهه مصداق عینی سوء مدیریت در سالهای گذشته بوده است که انتقادهای زیادی در این زمینه در آن مقطع انجام شده؛ ضمن این نگاه های مهندسی در اجرای این فازها در سالهای اخیر دیده نشده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، عماد حسینی معاون وزیر نفت در امور مهندسی در نشست خبری با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه نفت طی یک و نیم سال گذشته و همچنین با برشمردن تهدیدها و فرصت‌هایی که صنعت نفت طی این مدت داشته گفت: سیاست کلان این حوزه معطوف به شناخت تهدیدات است چرا که سال‌های گذشته اتفاقات نگران‌کننده‌ای در این صنعت رخ داده که باید برای رفع آنها برنامه‌ریزی شود.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که صنعت نفت طی یک و نیم سال گذشته داشته بی‌توجهی به نیروهای متخصص و منابع موجود و همچنین اجرای ناصحیح و انبوه طرح‌ها و همچنین تفاوت معنادار هزینه‌ها بوده است.

حسینی یادآور شد: زمان طولانی اجرای پروژه‌ها در دولت گذشته مشکلاتی را در پی داشته ضمن اینکه شفاف نبودن موارد فنی و مهندسی، ترک تشریفات، واگذاری سلیقه‌ای پروژه‌ها در فضای رقابتی، کم‌توجهی به قوانین بالادست، بی‌توجهی به اصل ۴۴ و فضای کسب و کار معضلاتی را پیش پای این صنعت گذاشته است.

وی با اشاره به لزوم آسیب‌شناسی کلیه پروژ‌ه‌ها از پروژه‌های ۳۵ماهه به عنوان یکی از نقاط مبهم کارنامه دولت گذشته یاد کرد و گفت: در این پروژه‌ها هیچ توجهی به اصول ارزش و منابع موجود نشده. از ظرفیت فنی و مهندسی هیچ اطلاعاتی وجود نداشته و رویکرد سیاسی بر قوانین مهندسی غلبه داشته است.

معاون وزیر نفت با اشاره به اولویت اصلی صنعت نفت به میادین مشترک و لزوم توجه به برداشت از میادین در صدر دیگر برنامه‌های نفتی کشور خاطرنشان کرد: پروژه‌هایی که در صنعت نفت تولیدی در آن صورت نگیرد باید در اولویت بعدی باشد. اما در دولت گذشته این اولویت‌ها نادیده انگاشته شد.

وی در ادامه اعلام کرد: طی روزهای آتی شاهد افتتاح رسمی هفت فاز پارس جنوبی از جمله فازهای ۱۲،۱۵، ۱۶،۱۷ و ۱۸ خواهیم بود که ۵ فاز اسمی و ۷ فاز رسمی هستند.

حسینی همچنین در آسیب‌شناسی فضای فنی - مهندسی صنعت نفت در دولت گذشته به چهار حوزه اصلی که مشکلات بزرگی را در این صنعت حادثشده‌اند اشاره و خاطرنشان کرد: مشکل اصلی در این صنعت در بخش مدیریتی، حقوقی، مالی و بین‌المللی بوده است. به طوری که بخشی نگری و کوته‌نگری باعثشد که مشکلات عدیده‌ای در این صنعت به وجود آید که البته منشا تمامی این چهار حوزه نیز ضعف در مدیریت بوده است.

وی ادامه داد: شفاف نبودن قراردادها تصدیع به رای از جمله مشکلات حقوقی این صنعت بوده و عدم مدیریت منابع مالی از جمله دیگر ضعف‌های این صنعت در گذشته بوده که البته تماماً به ضعف مدیریت بازمی‌گردد.

معاون وزیر نفت همچنین به مشکلات سیاسی و بین‌المللی و شرایط حاکم بر بازار جهانی اشاره کرد و گفت: کاهش سرمایه‌گذاری و ناتوانی در خرید تجهیزات نیز به مشکلات یاد شده اضافه شده است.

وی با اشاره به اینکه برای حل مشکلات یاد شده باید راهبردها و راهکارهای عملیاتی را پیشه کنیم خاطرنشان کرد: با درآمد کنونی نفت باید اتفاقات توسعه‌ای رقم بخورد در حالی که در گذشته پروژه‌های نفتی تماماً به صورت ناقص انجام می‌شد.

حسینی با اشاره به درآمدهای عظیم نفتی در دولت گذشته گفت: در این مدت علی‌رغم بالا رفتن قیمت نفت و سرمایه عظیم اتخاذ شده در این مدت اما یک متر مکعب به ظرفیت گاز کشور اضافه نشد که این مسئله تنها به دلیل مشکلات داخلی بود.

وی در ادامه به راه‌اندازی سامانه الکترونیکی جهت خرید داخلی تجهیزات صنعت نفت اشاره کرد و اظهار داشت: با راه‌اندازی این سامانه اتفاقات خوبی در صنعت نفت رخ خواهد داد به طوری که با ایجاد وندور لیست اطلاعات تجهیزات پراکنده جمع‌آوری و شفاف‌سازی می‌شود و خطاهای انسانی به حداقل می‌رسد.

وی همچنین به ابلاغ شیوه نامه حمایت از تولید داخلی و شفاف‌سازی در معاملات اشاره کرد و گفت: در این خصوص نیز قیمت‌ها بین شرکت‌های داخلی و خارجی یکسان‌سازی می‌شود به نحوی که مناقصه‌ها در شرایط مساوی برگزار شده و قیمت هر دو پیمانکار داخلی وخارجی به طور یکسان ارزیابی می‌شود.

حسینی با اشاره به اینکه قدم‌های موثری در ساخت داخل کالاهای نفتی برداشته شده گفت: وزیر نفت نیز بر لزوم ساخت و استفاده از تجهیزات داخلی نفت تاکید دارند به طوری که برای ساخت دکل‌های حفاری قراردادهایی با سازندگان داخلی منعقد می‌شود و نگرانی‌ها نیز بابت عدم کیفیت دکل‌ها رفع شده و در این زمینه به سازندگان کمک نیز خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه پروژه‌های نفتی مگا هستند بنابراین باید شیوه‌نامه حل اختلاف قوانین بالادست اصلاح شود اظهار داشت: با محوریت معاونت حقوقی و مهندسی نظارت بر شکایات پیمانکاران و سازندگان داخل رفع می‌شود.

این مقام مسئول همچنین به اجرایی شدن قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی همپای قانون هدفمندی یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: اصلاح الگوی مصرف انرژی در دولت قبل بایگانی شده بود اما در حال حاضر امیدواریم که این قانون همزمان با اجرایی شدن هدفمندی یارانه‌ها عملیاتی شود.

وی همچنین سند راهبردی مدیریت خوردگی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تاسیات و تجهیزات نفتی عمری طولانی دارند نیازمند بررسی دقیق هستند و در این خصوص باید جلسات منطقی تشکیل شود و ضمن اینکه به شرکت‌های تابعه ابلاغ شده که مطالعات مفصلی در این رابطه داشته باشند چرا که با مدیریت این بخش افزایش درآمد ناخالص ملی را خواهیم داشت.

حسینی اظهار داشت: باید نظام‌نامه‌ای جهت ثبت دارایی‌های فیزیکی منطبق با استانداردهای جهانی شکل گیرد تا بتوانیم در جهت صیانت از تجهیزات نفتی حرکت کنیم چرا که ۵۰درصد تاسیسات کشور متعلق به صنعت نفت است. لذا باید در این زمینه مدیریت صیانت اعمال شود.

وی همچنین تاکید کرد: باید راهبرد پروژه‌ها نظام‌‌مند شود و در این خصوص نیز صنعت نفت در حال نهایی‌سازی این پروژه‌ است که این امیدواریم تا پایان سال انجام شود.

معاون وزیر نفت به افزایش ظرفیت تولید روزانه ۷۰۰ هزار تا یک میلیون بشکه نفت طی سه سال آینده خبر داد و گفت: پروژه هایی که از این پس در وزارت نفت آغاز می شوند بر اساس قیمت تمام شده خواهد بود.

وی گفت: اگر در میادین نفتی آزادگان و یادآوران دست روی دست می گذاشتیم به وضعیتی که امروز در پارس جنوبی مبتلا هستیم دچار می شدیم.

معاون وزیر نفت در ادامه به هجمه‌های صورت گرفته طی هفته‌های اخیر به صنعت نفت اشاره کرد و گفت: طی این مدت حملات گسترده‌ای به وزارت نفت داشتیم که البته قصد پاسخگویی به آنها را نداریم اما فقط جهت تنویر افکار عمومی اعلام می‌کنیم که به لحاظ مهندسی مردم شاهد افتتاح پارس جنوبی باشند که این افتتاح البته صوری و نمایشی نیست و تماماً واقعی است.

وی در ادامه افتتاح همزمان هفت فاز پارس جنوبی را اتفاقی تکرارناشدنی در تاریخ صنعت نفت کشور برشمرد و گفت: علاوه بر این هفت فاز در سال آینده اولویت ما به روی پنج فاز دیگر متمرکز می‌شود و برای سال ۹۵ فازهای دیگری در اولویت قرار گرفته و پرونده فازهای پارس جنوبی تا سال ۹۶ بسته می‌شود.

حسینی با اشاره به اینکه در دولت گذشته عملیات خاکبرداری در پروژه های پارس جنوبی متفاوت از بهره‌برداری بود گفت: در این مدت نگاه‌ها به پروژه‌ها مهندسی نبود و این مصداق عینی عدم مدیریت بود که در دولت گذشته وجود داشت و همه این مسائل نگاه‌هایی بود که نیروهای غیرمتخصص وزارت نفت این نگرانی را ایجاد کرده بودند. اما در حال حاضر امیدواریم با راهکارهایی که دنبال می‌کنیم با وجود تحریم‌های شدید و البته کاهش قیمت نفت تمام مشکلات را پشت سر گذاشته و برنامه‌های وزارتخانه را یکایک عملیاتی کنیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز