تولید نفت اوپک کاهش یافت
تولید نفت خام اوپک در ماه اکتبر در حالی کاهش یافت که انتظار می رود این روند در ماه جاری میلادی نیز تکرار شود.
تولید نفت خام اوپک در ماه اکتبر در حالی کاهش یافت که انتظار می رود این روند در ماه جاری میلادی نیز تکرار شود.
به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه خبری مارکت واچ، تحقیقات تازه شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی پلاتس نشان می دهد که تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) در ماه اکتبر ٢٠١۴ میلادی نزدیک به ٣٠٠ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به روزانه ٣٠ میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه رسید.
بر اساس این گزارش، اصلی ترین دلیل کاهش تولید اوپک در سطح تولید عراق، عربستان و نیجریه رخ داد. تولید نفت عربستان ١٥٠ هزار بشکه، عراق ٩٠ هزار و نیجریه ٧٠ هزار بشکه در روز در ماه گذشته میلادی کاهش یافت. اما از سوی دیگر، تولید نفت لیبی ٨٠ هزار بشکه در روز بالا رفت تا مجموع افت تولید ماه را که ٣٨٠ هزار بشکه بود، اندکی جبران کرده باشد.
تولید نفت لیبی در ماه اکتبر امسال به طور میانگین به ٨۶٠ هزار بشکه در روز رسید که بیشترین مقدار از ژوئیه ٢٠١٣ است. با این وجود، درگیریهای شدید سیاسی در لیبی، تولید نفت این کشور را هم اکنون به ٥۴٠ هزار بشکه رسانده است.
جان کینگستون، مدیر جهانی اخبار پلاتس، گفت: در حالی که خبر کاهش تولید نفت اوپک کمی می تواند فشار را از روی بازارهای اشباع از عرضه نفت بردارد، خبرهای تازه ای می رسد که این ماه تولید نفت لیبی کاهش می یابد، چنین بی ثباتی در زمانی که به نشست اوپک نزدیک می شویم بسیار خطرناک است زیرا افزایش یا کاهش کوتاه مدت تولید نفت کشورها باید در میان هزاران بشکه ای که در روز تولید می شود به حساب آید که در این شرایط تصمیم گیری تقریبا غیرممکن است.
تولید نفت اوپک در ماه اکتبر در حالی ٣٠٠ هزار بشکه از سقف تولید نفت این سازمان بیشتر است که یک میلیون و ٩٠٠ هزار بشکه نیز بالاتر از مقدار تقاضایی است که این سازمان برای نفت خود در سه ماهه نخست سال ٢٠١٥ میلادی پیش بینی کرده است.
اوپک در تازه ترین گزارش ماهانه خود پیش بینی کرده بود که تقاضا برای نفت این سازمان از ٣٠ میلیون و ١٥٠ هزار بشکه در روز در سه ماهه پایانی سال ٢٠١۴ میلادی، به ٢٨ میلیون و ۴٠٠ هزار بشکه در روز در سه ماهه نخست سال ٢٠١٥ میلادی برسد.
اوپک پیش بینی کرد که مقدار تقاضا برای نفت این سازمان در سال آینده میلادی به طور میانگین برابر با روزانه ٢٩ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه باشد.
کینگستون اشاره کرد: حتی در صورت توافق هسته ای ایران و غرب، در کوتاه مدت شاهد عرضه نفت بیشتری از سوی ایران نخواهیم بود، اما چشم انداز افزایش تولید نفت ایران در سال ٢٠١٥ موضوعی است که در نشست اوپک می تواند بررسی شود.