خبرگزاری کار ایران

قائم‌مقام وزیر نیرو در امور بین الملل در چهاردهمین نمایشگاه صنعت برق:

صندوق ضمانت صادرات مانع خام فروشی می‌شود / نبود شعبات بانک در کشورهای هدف؛ چالش صادرات برق

صندوق ضمانت صادرات مانع خام فروشی می‌شود / نبود شعبات بانک در کشورهای هدف؛ چالش صادرات برق
کد خبر : ۲۲۱۴۵۰

صندوق ضمانت صادرات علاوه بر افزایش سرمایه در تأمین مالی پروژه‌ها باید در بخش سود و مدت زمان بازپرداختی اصلاحاتی انجام دهد.

قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل گفت: صندوق ضمانت صادرات علاوه بر افزایش سرمایه در تأمین مالی پروژه‌ها باید در بخش سود و مدت زمان بازپرداختی اصلاحاتی انجام دهد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اسماعیل محصولی قائم‌مقام وزیر نیرو در امور بین الملل در نشست توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی و تجهیزات صنعت برق که در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه صنعت برق برگذار شد، گفت: در حال حاضر کشورمان ۴ میلیارد و ۳۷۵ میلیون دلار صادرات خدمات فنی مهندسی آب و برق در قالب ۸۵ پروژه به بیش از ۲۰ کشور دنیا داشته است.

وی افزود: در حال حاضر ۲.۵ میلیارد دلار پروژه در حال بررسی و عقد قرارداد است و علاوه بر این ۱.۶ میلیارد دلار پروژه نیز اتمام تحویل داده شده است.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه در حال حاضر خدمات فنی مهندسی صنعت آب و برق بیشتر به اتیوپی، آذریابجان، ترکمنستان، سریلانکالا، پاکستان، آفریقای شمالی، عراق، سوریه، افغانستان صادر می شود، اظهار داشت: از نظر آماری در سال‌های ۹۰ تا ۹۲ به لحاظ صادرات خدمات فنی مهندسی رتبه اول و دوم را داشتیم که بیشتر صادرات ما مربوط به کشورهای سوریه عراق و سودان بوده است.

محصولی در خصوص چالش‌های صادرات نیز گفت: کمبود سرمایه صندوق ضمانت صادرات یکی از همین چالش‌هاست که این صندوق به جای جبران کمبود سرمایه پیشنهاد حذف پروژه‌ای را که به نتیجه و قرارداد رسیده را می‌دهد که این اقدام به معنی حذف صورت مسئله است.

محصولی با بیان اینکه سرمایه صندوق ضمانت باید به اندازه‌ای باشد که نیازها را پوشش دهد، ادامه داد: برخی از پروژه‌های صنعت آب و برق بیش از ۵۰۰ میلیون دلار نیاز به اعتبار دارد که از طریق صندوق ضمانت صادرات تأمین شود.

محصولی تصریح کرد: صندوق ضمانت صادرات با حمایت از توسعه صادرات خدمات فنی - مهندسی مانع از خام‌فروشی می‌شود.

قائم مقام وزیر نیرو در امور بین‌الملل افزود: صندوق ضمانت صادرات علاوه بر افزایش سرمایه در تأمین مالی پروژه‌ها باید در بخش سود و مدت زمان بازپرداختی اصلاحاتی انجام دهد.

وی همچنین به فعال نبودن نمایندگی‌های ایران در کشورهای هدف نیز اشاره و اظهار داشت: نبود اطلاعات مناسب از پروژه‌های محل مأموریت چالش اصلی دیگر است، همچنین نبود شعبات بانک در کشورهای هدف نیز مشکلات مالی را به دنبال دارد.

وی تأکید کرد: صندوق ضمانت صادرات که حذف پوشش بیمه‌ای نیروگاه مگری را پیشنهاد داده بود خوشبختانه با دفاع‌های صورت گرفته این مصوبه صندوق ضمانت صادرات در دولت رد شد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز