وزیر نفت:
به بازگشت غولهای نفتی خوشبینم
هم اکنون با توجه به شرایط موجود به بازگشت این شرکتها به ایران خوش بین هستم.
وزیر نفت گفت: ایران هم اکنون ظرفیت لازم را برای جبران کمبود عرضه نفت عراق دارد.
به گزارش ایلنا، بیژن زنگنه افزود: تاکنون کارشکنی ایالات متحده آمریکا باعثشده، ایران نتواند از حداکثر ظرفیت تولید خود برای عرضه سالم و راحت در بازار نفت استفاده کند.
زنگنه تاکید کرد: ایران جدای از موضوع تحولات کشور عراق همیشه تلاش کرده عرضه یکنواخت و پایداری در بازار نفت داشته باشد.
افزایش نگرانیها درباره بحران عراق سبب شد بهای شاخص نفت آمریکا در معاملات روز جمعه(۳۰ خردادماه) به بالاترین حد خود در ۹ ماه گذشته برسد. در معاملات روز جمعه، این بار نوبت شاخص نفت خام آمریکا بود که با افزایش قیمت روبرو باشد، در حالی که روند افزایشی شاخص نفت خام برنت متوقف شد و بهای این شاخص به زیر ۱۱۵ دلار بازگشت.
به بازگشت غولهای نفتی خوشبینم
وزیر نفت با بیان این که مذاکرات با شرکتهای نفتی خارجی برای حضور مجدد در صنعت نفت ایران همیشه در حال انجام است، گفت: هم اکنون با توجه به شرایط موجود به بازگشت این شرکتها به ایران خوش بین هستم.
بیژن زنگنه در اجلاس اخیر اوپک در وین، با نمایندگان چند شرکت نفتی خارجی از جمله شرکت OMV اتریش دیدار کرد. او به هنگام ترک هتل محل اقامتش گفت که این دیدارها برای سرمایهگذاری در بخش بالا دستی صنعت نفت انجام شده است، سرمایهگذاریهایی که منوط به نتیجه مذاکرات ایران با ۱ + ۵ است. برخی رسانههای بینالمللی این ملاقاتها را بهعنوان تمایل شرکتهای نفتی برای سرمایهگذاری در ایران در صورت لغو تحریمها تفسیر کرده اند. زنگنه اما چه پیش از کنفرانس اوپک و چه قبل از ترک وین در مقابل سئوالات پیدرپی خبرنگاران، نام شرکتهای طرف مذاکره با ایران را ذکر نکرد: «این شرکتها از اقصی نقاط دنیا هستند.» این را وزیر نفت در پاسخ به اصرار خبرنگاری برای نام بردن شرکتهای خارجی بیان کرد.
پروژه خاصی برای غولهای نفتی در نظر نگرفته ایم
زنگنه در پاسخ به این سئوال که آیا پروژه خاصی برای شرکتهای خارجی داوطلب برای حضور در صنعت نفت ایران همچون فاز ۱۱ پارس جنوبی در نظر گرفته اید، گفت: تاکنون پروژه خاصی در نظر گرفته نشده و من بیش از این در این زمینه نمی خواهم صحبت کنم.
بیژن زنگنه به تازگی در گفتگو با یکی از رسانه های خارجی گفته بود: میدانهای غرب کارون از جمله آزادگان، یادآوران و یاران، سه میدانی هستند که انتظار داریم(با توسعه آنها) این افزایش تولید انجام شود. در نظر گرفتهایم که یک میلیون(بشکه نفت) از محل افزایش ظرفیت تولید میعانات به دست آید و ۷۰۰ هزار بشکه(نفت خام) هم از میدانهایی که اسم بردم در غرب کارون. برای این کار هم باید ۲۰۰ تا ۲۵۰ چاه بزنیم.