خبرگزاری کار ایران

وزیر نیرو در مراسم کلنگ زنی احداثخط دوم انتقال پسآب تصفیه خانه جنوب تهران؛

بخش خصوصی برای انجام پروژه‌های آب و برق وارد عرصه شود

بخش خصوصی برای انجام پروژه‌های آب و برق وارد عرصه شود
کد خبر : ۱۴۴۳۹۵

در سال حدود ۳ هزار میلیارد تومان از اعتبارات دولتی به بخش آب داختصاص می‌یابد که در صورتیکه قیمتها افزایش نیابد هر طرح بیش از ۴۰ سال به طول خواهد انجامید در حالیکه با مدیریت سرمایه گذاری بخش خصوصی طرح‌ها در کمتر از ۳۰ ماه اجرا می‌شوند.

به گزارش خبرنگار ایلنا حمید چیت چیان وزیر نیرو در مراسم کلنگ زنی احداثخط دوم انتقال پسآب تصفیه خانه جنوب تهران به دشت ورامین، پاکدشت و شهر ری اظهار داشت در آینده مهمترین چالش پیش روی بشر مسئله تامین آب است چرا که با افزایش جمعیت مصرف آب افزایش یافته و با روند توسعه برای فعالیتهای مختلف اقتصادی آب بیشتری مورد نیاز است

وی افزود: منابع آب شیرین در دنیا محدود است و مصرف اب و فعالیتهای مختلف اقتصادی اجتماعی موجب آلوده شدن منابع آب شده است بنابراین در جهانی هستیم که منابع آب محدود است ضمن اینکه با مشکل آلودگی آب و همچنین افزایش مصرف مواجه هستیم که این منجربه نگرانی در موضوع آب شده است.

وزیر نیرو بااشاره به اینکه یکی از تدابیر صنعت گران دنیا برای غلبه بر مشکل کم آبی بازیافت آن است خاطر نشان کرد در دنیا نه فقط به آب دوباره بلکه درفرایند‌های صنعتی ۶ تا ۷ دفعه نیز آب را بازیافت و استفاده می‌کنند.

وی در ادامه به پروژه احداثخط دوم انتقال پسآب تصفیه خانه جنوب تهران اشاره و اظهار داشت پروژه امروز یکی از مصادیق بازیافت اب است که در آن آبی که درمصارف بهداشتی و شرب استفاده می‌شده از طریق فاضلاب جمع آوری و در جنوب تهران استفاده می‌شود

چیت چیان تصفیه خانه جنوب تهران را یکی از پیشرفته ترین تصفیه خانه‌های دنیا عنوان کرد وگفت فاز اول این تسویه خانه به بهره برداری رسیده و فاز دوم آن به زودی مورد بهربرداری قرار خواهد گرفت.

وی درخصوص عملکرد این تصفیه خانه توضیح داد آب این تصفیه خانه تبدیل به پسآب شده و مورد استفاده صنعتی و کشاورزی قرار می‌گیرد.

چیت چیان اضافه کرد این پروژه با مشارکت بخش خصوصی اجرا شده است و این در حالیست که در گذشته وزارت نیرو منابع مورد نیاز پروژه‌ها را آماده و با عقد قرار داد به پیمانکار واگذار می‌کرد و در نهایت پس از تکمیل دولت خود از پروژه بهره برداری می‌کرد، اما اکنون دولت با محدودیت منابع مالی مواجه است و این د رحالیست که تقاضا را کنترل نمی‌کند بنابراین از بخش خصوصی که یکی از بهترین روشهای مدیریت در دنیا محسوب می‌شود استفاده می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: دولت و بخش خصوصی با هم همکاری کرده و کار اقتصادی را انجام می‌دهند.

چیت چیان پروژه یاد شده را یکی از مصادیق مهم مشارکت بخش خصوصی ودولتی عنوان و اظهار داشت: البته در بخش آب وفاضلاب پروژه‌های گوناگونی اجرا شده ولی دربخش آب این اولین بار است که یک پروژه به روش BOT در حال اجراست یعنی شرکت خصوصی، سرمایه گذاری اجرا و بهره برداری کرده و محصول را به دولت می‌فروشد ضمن آنکه در این نوع قرار داد بیع متقابل نیز انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه پروژه امروز در بخش آب وزارت نیرو وارد مرحله جدیدی از مشارکت بخش خصوصی شدیم از بخش خصوصی خواست برای انجام پروژه های آب و برق وارد عرصه شود و دولت نیز تسهیلات لازم را دراختیارشان قرار خواهد داد.

چیت چیان در ادامه با بیان اینکه اجرای پروژه مذکور آب مطمئنی را در اختیار کشاورزان منطقه قرار خواهد داد تصریح کرد: رودخانه جاجرود از گذشته این منطقه را با ۲۲۰ میلیون متر مکعب آب در سال آبیاری می کرد که با اجرای این طرح به اضافه کانال قبلی ۲۸۰ میلیون متر مکعب اب به این منطقه منتقل می‌شود. ضمن اینکه ۳۰ میلیون متر مکعب نیز به شهر ری ارسال می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به تعدد طرحهای دولت اظهار داشت: در حال حاضر ۸۵۰ طرح در وزارت نیرو در دست اجرا داریم که به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان پول نیاز دارد ما در سال حدود ۳ هزار میلیارد تومان از اعتبارات دولتی را برای بخش آب دریافت می‌کنیم که با این شرایط و در صورتیکه قیمتها افزایش نیابد هر طرح بیش از ۴۰ سال به طول خواهد انجامید در حالیکه با مدیریت سرمایه گذاری بخش خصوصی طرح‌ها در کمتر از ۳۰ ماه اجار می‌شوند، که یکی از برکات مشارکت بخش خصوصی همین سرعت در اجرای طرحها است.

چیت چیان در ادامه با اشاره به اینکه آب یک ماده حیاتی و کمیاب است و ما اجازه نداریم هر طور که دلمان می‌خواهد از این ثروتی که حق تمام مردم و آیندگان است سوء برداشت کنیم گفت: برداشت از منابع آب زیر زمینی بلایی می آورد که آیندگان نمی توانند از اب استفاده کنند. لذا چاره این است که آب را به صورت حساب شده وبا روشهای ابیاری جدید استفاده کنیم تا پاسخگوی نیازهای آینده وفعلی باشد

چیت چیان خاطر نشان کرد: کشاورزان، دولت، جهاد کشاورزی و وزارت نیرو و صنعتگران باید دست به دست هم دهند تا روشهایی را انتخاب کنند که آب کمتری نیاز داشته باشد و همچنین در آمد بیشتری کسب کند و در این رابطه باید روشهای آبیاری که آب را با راندمان بالاتر در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد مورد استفاده قرار گیرند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز