وزیر آموزش و پرورش:
با روشهای گذشته امکان پیشرفت و ترقی وجود ندارد
هرچند سهم آموزش و پرورش از بودجه دولتی از ۹.۷ درصد به ۱۰.۸ درصد افزایش یافته ولی مشکلات مزمن این نهاد تنها با توسعه مشارکت در همه بخشها رفع می شود.
وزیر آموزش و پرورش گفت: مهم ترین و اساسیترین استراتژی آموزش و پرورش ارتقای کیفیت است که اگر امروز به آن پرداخته نشود در آینده چنین فرصتی نخواهیم داشت.
به گزارش ایلنا، علی اصغر فانی درگردهمایی مدیران و روسای آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: در شرایطی که جمعیت دانش آموزی از ۱۹ میلیون در سالهای گذشته به ۱۲میلیون نفر کاهش یافته است و امکانات، تجهیزات و بودجه آموزش و پرورش نیز نسبت به گذشته افزایش یافته، بهترین فرصت برای ارتقای کیفیت است.
وی بیان کرد: امسال ۲۵۰ میلیارد تومان در قالب اجرای سند تحول و کیفیت بخشی به آموزش و پرورش اختصاص یافته است و در سال ۹۴ این بودجه به ۳۰۰ میلیارد تومان میرسد.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: تخصیص ردیف بودجه سنواتی به استراتژی کیفیت بخشی به آموزش و پرورش و رسیدن به این امر کمک میکند.
وی با بیان اینکه ساماندهی نیروهای انسانی یکی از اولویتهای اصلی آموزش و پرورش است، اضافه کرد: با توجه به جمعیت ۱۱.۵ میلیونی دانش آموزان دولتی و یک میلیون همکار فرهنگی، نیروی انسانی ما بیش از حد نیاز است ولی به دلیل توزیع نامناسب نیرو با مشکل مواجه بودیم.
فانی بیان کرد: با وجود افزایش ۲۰۰ هزار نفری جمعیت دانش آموزی و بازنشستگی ۲۵هزار معلم باید ۴۰ هزار نفر نیروی انسانی جذب میشد که با اجرای سیاست ساماندهی نیروی انسانی، یک نفر هم جذب نکردیم.
وی ادامه داد: در ادامه این سیاست طرح بهسازی نیروی انسانی در آموزش و پرورش کلید خورد و بر این اساس شایستگیهای حرفهای و انگیزههای همکاران فرهنگی افزایش مییابد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: برای حل مسایل و مشکلات آموزش و پرورش چارهای جز اجرای سیاست توسعه مشارکت مردم، اولیای دانش آموزان و نهادهای خصوصی نداریم.
فانی اضافه کرد: آموزش و پرورش با تکیه بر بودجه دولتی نمیتواند بر مشکلاتش غلبه کند.
وی خاطرنشان کرد: هرچند سهم آموزش و پرورش از بودجه دولتی از ۹.۷ درصد به ۱۰.۸ درصد افزایش یافته ولی مشکلات مزمن این نهاد تنها با توسعه مشارکت در همه بخشها رفع می شود.
فانی گفت: با روشهای گذشته امکان پیشرفت و ترقی وجود ندارد به همین دلیل تغییر روشها و نگرش ها از دیگر سیاستها و اولویتهای آموزش و پرورش است.
وزیر آموزش و پرورش بر تمرکز زدایی در این نهاد تاکید و اضافه کرد: آموزش و پرورش متمرکز، خلاقیت را از بین می برد و در این صورت امکان رشد خلاقیت نیروی انسانی از بین می رود.
وی با تاکید بر عملیاتی کردن بودجه در مدارس گفت: اجرای طرح ارتقای مدیریت آموزشگاهی یکی دیگر از سیاست های آموزش و پرورش است که به این وسیله میتوانیم از توان مدیران مدارس برای حل مشکلات مدارس استفاده کنیم.
فانی افزود: هم اکنون این طرح با هدف ارتقای کیفیت مدیریت آموزشگاهی در ۵۷۰۰ مدرسه کشور در حال اجراست.
وی بیان کرد: در برنامه ششم توسعه، اجرای سند تحول که مورد تایید رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری است به عنوان یک سند بالادستی مفید، می تواند راهنمای عمل باشد که باید در شش زیرنظام اجرا شود.
فانی تصریح کرد: هماکنون زیرنظام برنامه درسی ملی در کشور آماده شده و تا آخر اسفند نیز سه زیر نظام دیگر سند تحول قطعی میشود همچنین به زودی نقشه راه سند تحول که راهنمای عمل این سند خواهد بود، به شورای انقلاب فرهنگی ارایه میشود.
وی در پایان اظهار کرد: از ۱۳۱راهکار سند تحول به ۴۰ راهکار ورود کردیم که در قالب ۹۹ برنامه اجرا میشود.