خبرگزاری کار ایران

بیانیه وزارت علوم در استقبال از بیانات رهبری در دیدار استادان دانشگاه‌ها

بیانیه وزارت علوم در استقبال از بیانات رهبری در دیدار استادان دانشگاه‌ها
کد خبر : ۱۸۲۸۸۵

وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری، تحقق منویات مقام معظم رهبری را به منزله گشایش افق‌های نوین گسترش علمی، سیاسی و دینی در دانشگاه‌های کشور دانسته و خود را ملزم به تلاش مضاعف در جهت تحقق گفتمان راهبردی ایشان برای ایجاد محیط‌های علمی عقل محور، قانون‌گرا و آینده‌نگر و برخوردار از پویایی و عقلانیت و به دور ازسیاست‌زدگی می‌داند

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در استقبال از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار استادان دانشگاه‌ها بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش ایلنا، متن بیانیه صادر شده در استقبال از بیانات مقام معظم رهبری به شرح زیر است:

بسمه تعالی

«عامل اصلی که به یک ملت اقتدار می‌بخشد، علم است. علم، هم می‌تواند اقتدار اقتصادی ایجاد کند، هم می‌تواند اقتدار سیاسی ایجاد کند، هم می تواند آبرو و کرامت علمی برای یک ملت در چشم جهانیان به وجود بیاورد.»

مقام معظم رهبری ۱۵/۵ / ۹۲

خداوند منّان را شاکریم که در ماه مبارک رمضان، ماه بارِش فیوضات الهی، یک بار دیگر زمینه توفیق دیدار و گفتگوی استادان دانشگاه‌ها بامقام معظم رهبری(مدظله العالی) که به حق پرچمدار توسعه علمی کشور هستند، فراهم شد و فرصتی برای طرح نظرات آنان و استماع رهنمودهای راهگشای معظم له به دست آمد.

بی‌گمان ارشادات ایشان که همواره توجه ویژه‌ای به مقوله دانش و فناوری و پیشرفت علمی کشور داشته‌اند، به عنوان سیاست راهبردی و محور برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات نصب‌العین مسئولان آموزش عالی کشور است. برهمین اساس، وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری این رهنمودها را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار داده و برنامه این وزارت در دولت تدبیر و امید نیز با همین نگاه تهیه و به تایید نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی رسیده است.

فرمایشات معظم له در این دیدار تاکید مجددی بر لزوم تقویت و تسریع حرکت علمی کشور و ضرورت تلاش دوچندان مسئولان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی برای شتاب بخشیدن به این حرکت سرنوشت‌ساز است.

وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری با الهام از رهنمودهای مقام معظم رهبری و التزام به تحقق منویات ایشان مبنی بر توسعه علمی کشور و نیل به اهداف سند چشم‌انداز و افق‌های ترسیم شده توسط معظم له، برموارد زیر تاکید می‌کند:

الف) تضمین و تداوم حرکت پرشتاب علمی کشور به منظورحرکت در مرزهای دانش در سطح ملی و جهانی و انطباق این حرکت با نیازهای جاری جامعه، مستلزم ارتباط سازمان‌یافته مراکز علمی با نیازهای ملی و منطقه‌ای و نیز توسعه اقتصاد دانش بنیان است. وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری، اهداف راهبردی ذیل را وجهه همت خود قرار داده و تلاش می‌کند شتاب بیشتری را در مسیر دستیابی به این اهداف پدید آورد:

- استقرار جامعه دانش بنیان، عدالت محور و برخوردار از انسان‌های شایسته، فرهیخته و نخبه

- کسب جایگاه اول علم و فناوری در جهان اسلام و احراز جایگاه برجسته علمی در جهان

- همخوانی پیشرفت علم و فنآوری در دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی و فنآوری با پیشرفت‌های علمی جهان و نیازهای توسعه‌ای کشور و آمایش سرزمین

- کیفیت بخشی به آموزش عالی و برقراری ارتباط مؤثر بین دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری با صنعت و بخش‌های مختلف جامعه

- توانمندسازی بخش غیردولتی برای مشارکت در تولید علم و فناوری

ب) وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری جهت جذب و حمایت از نخبگان علمی و جلوگیری از مهاجرت آنان و فراهم آوردن بسترهای لازم جهت مشارکت این نخبگان در سازندگی و توسعه پایدار کشور، فعالیت‌های گسترده‌ای را آغاز کرده و خود را موظف به حمایت هدفمند مادی و معنوی از نخبگان و نوآوران علم و فناوری می‌داند.

ج) وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری در جهت ایجاد تحول بنیادین در علوم انسانی و دستیابی به سطوح عالی تولید دانش در این حوزه، در طول ماه‌های گذشته با همکاری نهادهای مربوط اقدامات موثری را برای تقویت جایگاه و منزلت این علوم، اصلاح و بازنگری متون و برنامه‌های درسی و روش‌های آموزشی، ارتقای کمی و کیفی مراکز و فعالیت‌های پژوهشی و ترویج نقد، نظریه‌پردازی و آزاداندیشی آغاز کرده است. فعال‌سازی فرآیند اجرای سند دانشگاه اسلامی، مدیریت فعال و کارآمد شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و همچنین تشکیل کمیسیون‌های تخصصی متعدد جهت تحقق آرمان تاریخی وحدت حوزه و دانشگاه، از آن جمله است.

د) وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری با اعتقاد به لزوم تامین فضای فرهنگی و علمی مناسب در دانشگاه‌ها و جلوگیری از تبدیل شدن آنها به محیطی سیاست‌زده و محل جولان جریان‌ها و احزاب سیاسی، در عین باور به ضرورت رشد فهم و مشارکت سیاسی دانشجویان، تاکید بر گفتمان اعتدال و عقلانیت را سرلوحه کار خود قرار داده و مهمترین و بهترین تبیین از مفهوم اعتدال را نیز در کلام مقام معظم رهبری می‌یابد و در جهت تحقق آن گام برمی‌دارد. همانگونه که ایشان در پاسخ به نامه جمعی از دانش‌آموختگان و پژوهشگران حوزه علمیه قم می‌فرمایند: «آنگاه که نخبگان ما نقطه تعادل میان «هرج و مرج» و «دیکتاتوری» را شناسائی و تثبیت کنند، دوران جدید آغاز شده است. آری، نباید از «آزادی» ترسید و از «مناظره» گریخت و «نقد و انتقاد» را به کالای قاچاق و یا امری تشریفاتی، تبدیل کرد چنانکه نباید بجای مناظره، به «جدال و مراء» گرفتار آمد و بجای آزادی، به دام هتاکی و مسئولیت‌گریزی لغزید. آن روز که سهم «آزادی»، سهم «اخلاق» و سهم «منطق» همه یکجا و در کنار یکدیگر ادا شود، آغاز روند خلاقیت علمی و تفکر بالنده دینی در این جامعه است و کلید جنبش «تولید نرم افزار علمی و دینی» در کلیه علوم و معارف دانشگاهی و حوزوی زده شده است.»

وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری، تحقق منویات مقام معظم رهبری را به منزله گشایش افق‌های نوین گسترش علمی، سیاسی و دینی در دانشگاه‌های کشور دانسته و خود را ملزم به تلاش مضاعف در جهت تحقق گفتمان راهبردی ایشان برای ایجاد محیط‌های علمی عقل محور، قانون‌گرا و آینده‌نگر و برخوردار از پویایی و عقلانیت و به دور ازسیاست‌زدگی می‌داند تا دانشگاه پرچم‌دار انتقال ارزش‌های الهی به نسل‌های آینده، تعمیق اخلاق و معنویت، خودآگاهی، خودباوری و پویایی باشد. انشاءالله

ارسال نظر
پیشنهاد امروز