کاوشگر پژوهش با موفقیت به فضا پرتاب و بازیابی شد
کاوشگر پژوهش که حامل یک میمون ازنژاد رزوس بود پس از طی یک مسیر زیرمداری تا ارتفاع ۱۲۰ کیلومتر، در مدت زمان حدود ۱۵ دقیقه توانست به زمین باز گردد و موجود زنده را سالم بازیابی کند.
ایلنا: دانشمندان و متخصصان فضایی جمهوری اسلامی ایران «کاوشگر پژوهش» حامل دومین میمون فضایی را به منظور توسعه تحقیقات فضایی با موفقیت به فضا پرتاب و بازیابی کردند.
به گزارش ایلنا، کاوشگر پژوهش، آخرین محموله زیستی حامل دومین میمون فضایی با نام فرگام، بامداد امروز توانست ماموریت زیر مداری خود را با موفقیت کامل پشت سر بگذارد تا جمهوری اسلامی ایران یک گام دیگر به اعزام انسان به فضا نزدیکتر شود.
کاوشگر پژوهش که حامل یک میمون ازنژاد رزوس بود پس از طی یک مسیر زیرمداری تا ارتفاع ۱۲۰ کیلومتر، در مدت زمان حدود ۱۵ دقیقه توانست به زمین باز گردد و موجود زنده را سالم بازیابی کند.
در طول این ماموریت دانشمندان فضایی کشور توانستند علایم محیطی داخل محموله زیستی از جمله صوت، تصویر، ترکیب گازی و علائم حیاتی موجود زنده نظیر نوار قلب و شاخصهای تعیین کننده وضعیت عمومی در طول پرواز زیر مداری را ثبت و کنترل کرده و در ایستگاههای زمینی آنها را لحظه به لحظه رویت کنند.
این اطلاعات ارزشمند دریافتی به متخصصین کشورمان این فرصت را میدهد تا در زمینههای گوناگون از جمله زیست فضایی، فیزیولوژی، هوافضا و مهندسی پزشکی تحقیقات در حوزه فناوری فضایی تامین کنند.
پرتاب کاوشگر پژوهش و بازیابی آن، گام بلند دیگری در راستای نزدیک شدن جمهوری اسلامی ایران به اعزام انسان به فضا به شمار میرود.
از ویژگیهای جدیداین کاوشگر میتوان به استفاده از پرتابگر با سوخت مایع که به دلیل اعمال سطح شتاب و ارتعاش پایینتر بر محموله زیستی نسبت به پرتابگرهای قبلی جهت ماموریتهای حامل موجود زنده از قابلیتهای بالا تری برخوردار است اشاره نمود: به کار گیری فناوری ضربه گیر فرود برای کاهش ضربه وارده به موجود زنده در زمان نشست، حداقل سازی زمان جستجو و نجات محموله و پاسخگویی مطلوب چتر نجات در مرحله پایانی پرواز از دیگر ویژگیهای کاوشگر پژوهش به شمار میرود.
گفتنی است که در بهمن ماه سال ۱۳۹۱ دانشمندان ایرانی موفق شدند توسط «کاوشگر پیشگام» اولین میمون را به فضا ارسال و به سلامت بازیابی نمایند. با تکرار این موفقیت و دستاوردهای جدید آن، جایگاه جمهوری اسلامی ایران در فناوری زیست - فضایی بیش از پیش تثبیت گردید.
جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۷با پرتاب کاملاً مستقل اولین ماهواره تماماً ایرانی با نام امید توانست وارد باشگاه فضایی جهان شود.
شایان ذکر است کشورمان با امضای معاهده استفاده صلح آمیز از فضای ماوراء جو اراده خود را برای حضور در فضا و استفاده بشردوستانه از آن ابراز داشته است.
اخبار تکمیلی به محض وصول متعاقبا از طریق وبگاه روابط عمومی سازمان فضایی ایران به نشانیwww. isa. irدر اختیار ملت شهید پرور ایران قرار خواهد گرفت.