هاشمی خبر داد:
برگزاری هفدهمین همایش سراسری معاونان عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی در شیراز
براساس استانداردهای جهانی متوسط سرانه فضای آموزشی برای هر دانشجو ۱۰ مترمربع است در نتیجه مساحت در اختیار ما باید به حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیون مترمربع برسد.
ایلنا: معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی از برگزاری هفدهمین همایش سراسری معاونان عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی در تاریخ ۱۷ و ۱۸ مهرماه در شیراز خبر داد.
به گزارش ایلنا، محسن هاشمی معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در نشستی خبری با اعلام خبر فوق تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از سال ۶۱ فعالیت خود را با بزرگانی مانند حضرت آیتالله العظمی خامنهای(مدظله العالی)، آیتالله هاشمی رفسنجانی و مرحوم آیتالله سید احمد خمینی فرزند امام راحل آغاز کرد و امروز بیش از۳۰ سال از تأسیس این دانشگاه میگذرد.
هاشمی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت خود را همزمان با جنگ تحمیلی آغاز کرد، گفت: در آن برهه از زمان کشور به دلیل آسیبهای وارده از جنگ تحمیلی درگیر مشکلات بسیاری بود به طوری که امکانات دولتی در بحثآموزش عالی جوابگوی نیازهای علاقه مندان به تحصیل نبود.
وی افزود: بنابراین نیاز نظام آموزشی کشور به تشکیلاتی که بتواند بدون بروکراسی دولتی پاسخگوی نیازهای جامعه باشد، احساس میشد.
معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی تعداد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را حدود ۴۸۰ واحد دانشگاهی دانست و افزود: از این تعداد حدود ۴۰۸ واحد در قالب واحدهای جامع، بزرگ، کوچک، علوم و تحقیقات و پردیس دانشگاهی فعالیت میکنند.
به گفتهٔ هاشمی در حال حاضر در دانشگاه آزاد اسلامی حدود ۱۲ میلیون مترمربع فضای دانشگاهی برای فعالیتهای آموزشی مورد استفاده قرار گرفته که این متراژ نسبت به فضای دانشگاههای دولتی قابل توجه است.
وی در ادامه با اشاره به نظارت کامل معاونت عمرانی بر فعالیتهای عمرانی تمام واحدها و مراکز دانشگاهی در سراسر کشور گفت: اغلب فضاهای موجود در دانشگاه آزاد اسلامی توسط واحدهای عمرانی ساخته شده که تمام این معاونتها زیر نظر معاونت اصلی عمرانی دانشگاه فعالیت میکنند و تاکنون سعی بر این بوده بوروکراسیهای موجود مانع از ساخت و سازها نشوند.
هاشمی در ادامه با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی تصمیم گرفته فعالیتهای جدی تری در بخش پزشکی داشته باشد، از تحویل ۹ بیمارستان خبر داد و گفت: ۱۰ بیمارستان دیگر نیز در دست طراحی است و بیش از ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار مترمربع برای فعالیتهای پزشکی اختصاص یافته است.
وی همچنین با بیان اینکه حدود ۲ میلیون مترمربع ساخت وساز در حال انجام است، افزود: از این متراژ حدود ۶۰۰ هزار مترمربع آماده تحویل یا تحویل داده شده است، همچنین هزار و ۷۰۰میلیون مترمربع نیز در دست احداثاست که پیشرفتی حدود بیش از ۵۰ درصد دارد.
معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: براساس استانداردهای جهانی متوسط سرانه فضای آموزشی برای هر دانشجو ۱۰ مترمربع است در نتیجه مساحت در اختیار ما باید به حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیون مترمربع برسد.
هاشمی با اشاره به تاکید سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی در ایجاد سیاست کیفیسازی در این دانشگاه تصریح کرد: با حضور دکتر حمید میرزاده در رأس دانشگاه آزاد اسلامی سیاست کمیسازی به کیفیسازی تبدیل شده است.
وی در ادامه به اهداف همایش معاونین عمرانی اشاره کرد و گفت: تشکیل کارگروههای فعال یکی از اهداف این همایش است.
معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی به موضوع طراحی ساختمان با توجه به مسائل اقتصادی اشاره کرد و گفت: طراحی معماری بر اساس سبک ایرانی، اسلامی، بحثاجرا و روشهای قراردادی از محورهای این همایش خواهد بود.
هاشمی درباره بحثاملاک و داراییهای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: املاک این دانشگاه در سراسر کشور حدود ۱۸ هزار هکتار است اما متاسفانه سند نیمی از این املاک در حد مبایع نامه بوده و یا سند قطعی به نام دانشگاه ندارد به همین خاطر تهیه سند برای تمامی این املاک عزمی جدی را میطلبد.
معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه افزود: مسائل حقوقی املاک و رفع معارضها نیز یکی دیگر از مباحثی است که در کارگروههای این همایش به آن خواهیم پرداخت.
وی همچنین از تشکیل کارگروهی ویژه در این همایش خبر داد و گفت: در این کارگروه بنا داریم به بررسی وضعیت ساختمانهایی مانند بیمارستانها و برخی از ساختمانهای ویژه دانشگاه آزاد اسلامی بپردازیم.
هاشمی همچنین از رونمایی تمبر یادبود همایش در هفدهمین همایش سراسری معاونان عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.
وی در ادامه با بیان اینکه سیاست تجمیع واحدهای دانشگاهی به صورت جدی در حال پیگیری است، گفت: بحثتجمیع واحدها حدود ۱۰ سال است که در دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شده و بعضی از واحدها نیز در این زمینه موفق عمل کردهاند.
هاشمی افزود: در واحد علوم تحقیقات پروژههای بسیاری در مرحله تکمیل است که تصور میکنم با برطرف شدن برخی مسائل تا شش ماه آینده به پایان برسند.
وی در مورد تجمیع ساختمانهای اداری سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ساختمان اداری واحد علوم تحقیقات محل مناسبی برای این منظور است ولی اگر واحد علوم تحقیقات با این موضوع موافقت نکند گزینههای دیگری نیز وجود دارد.