معاون برنامهریزی و اشتغال استاندار البرز:
لزوم توجه به مباحثکلان آینده نگرانه، در تدوین سند آمایش استان البرز
مطالعات آمایش به عنوان یک کار پژوهشی باید تصویر روشن و شفافی از مسائل کلیدی اعم از توانمندیها، قابلیتها، ضعفها و محدودیتهای استان در بخشهای گوناگون، ارائه دهد.
معاون برنامهریزی و اشتغال استاندار البرز، با اشاره به اهتمام جدی استانداری البرز به بحثهای کلانی نظیر آمایش سرزمین گفت: آیندهنگری و پیشبرد امور توسعه استان بر مبنای کار علمی از رویکردهای اساسی مدیریت عالی استان است.
به گزارش ایلنا در کرج، ذبیح الله قائمی، در هفتمین جلسه کارگروه آمایش سرزمین با محوریت " آینده نگری " با بیان این که این مرحله از مطالعات، تحلیل وضعیت موجود استان در بخشهای مختلف، اجتماعی، فرهنگی، صنعتی و کشاورزی است، آیندهنگری و ترسیم دورنمای درستی از آینده استان بر مبنای تحلیل درست وضعیت موجود است، افزود: مطالعات آمایش به عنوان یک کار پژوهشی باید تصویر روشن و شفافی از مسائل کلیدی اعم از توانمندیها، قابلیتها، ضعفها و محدودیتهای استان در بخشهای گوناگون را ارائه دهد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه، سند آمایش سرزمین به عنوان نقشه راه استان، خروجی اطلاعات استخراج شده خواهد بود، با یادآوری لزوم همکاری دستگاهها در این زمینه اظهار داشت: مدیران، اطلاعات به روز و تکمیلی را در اختیار مشاور برنامه آمایش استان قرار دهند.
وی با اشاره به اهمیت تدوین سند آمایش سرزمین در روند توسعهیافتگی این استان، خاطرنشان کرد: مطالعات آمایش سرزمینی به عنوان یکی از اسناد راهبردی و بالادستی برای هماهنگسازی عملیات عمرانی و سرمایهگذاریهای جدید متناسب با شرایط در حالگذار ملی و بینالمللی با رعایت موازین آیندهنگری و متناسب با امکانات، قابلیتها و فرصتهای کشور و استان کاربرد بهسزایی دارد.
قائمی خاطرنشان کرد: برهمین اساس هر گونه کوتاهی احتمالی در این راستا میتواند مسیر توسعه آینده استان را با چالشهای جدی روبرو کند.
وی در تبیین مبانی برنامه ریزی توسعه گفت: در برنامه آینده نگری راهبردی در برنامهریزی و توسعه، منظور از کلمات را باید بیان کرد، یعنی باید گفت منظور از مهمترین پیشران موثر در توسعه چیست؟
قائمی در ادامه با بیان این که در تهیه سند آمایش استان البرز به طبیعتگردی، شهرک صنعتی فناوری، صنایع هایتک، ساختار جمعیتی مهاجرت، افزایش جمعیت، ظرفیت منابع آبی استان و وجود مسکن مهر میبایست توجه شود، گفت: مطالعات خوبی تا کنون در حوزه آمایش استان صورت گرفته اما باید برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت هم داشته باشیم و اسناد را به روز کنیم تا به نتیجه برسیم.
در ادامه این نشست بخشهای مختلف آینده نگری و توسعه استان توسط حاضرین به بحثو بررسی گذاشته شد. عدم توجه در سناریوی آینده نگاری درپدافند غیر عامل، رشد جمعیت رو به تحصیلانت تکمیلی، تنوع قومیتی، وجود گسل، بافت فرسوده، ظرفیت توریسم، ریزگردها، اکو توریسم، مهاجر پذیری، عدم ارائه اطلاعات شبکه استانی، ضرورت توجه جدی به ترافیک استان و… از جمله موضوعات طرح شده در این خصوص بود.