خبرگزاری کار ایران

معاون برنامه‌ریزی و توسعه استاندار البرز:

ابطال پروانه کسب نانوایی‌های متخلف استان البرز

ابطال پروانه کسب نانوایی‌های متخلف استان البرز
کد خبر : ۲۳۴۵۹۱

سفید بودن نان، نشانه کیفیت و مرغوبیت آن نیست.

معاون برنامه ریزی و توسعه استاندار البرز از ابطال پروانه کسب نانوایی متخلف استان البرز خبر داد.

به گزارش ایلنا در کرج، ذبیح الله قائمی با اعلام این مطلب در جلسه کارگروه آرد و نان البرز گفت: نان، به عنوان قوت اصلی مردم از اهمیت ویژه ای برخوردار است، در این راستا نظارت دقیق بر عملکرد واحدهای خبازی در سطح شهرستان‌های استان از جمله اولویت های این کارگروه است که به جد در دستور کار قرار گیرد.

وی در ادامه، با بیان این مطلب که رعایت بهداشت فردی، بهداشت محیطی، عدم استفاده از نمک های غیرمجاز و جوش شیرین و… در بازرسی های صورت گرفته از واحدهای خبازی استان مدنظر قرار گرفته گفت: استفاده از جوهر قند(بلانکیت) به‌عنوان خطرناک‌ترین ماده شیمیایی و سرطانی در فرآیند تهیه نان از سوی برخی نانوایان ضمن تهدید سلامت شهروندان، امروز به مهم‌ترین دغدغه عمومی در بیشتر استان‌های کشور تبدیل شده اما با این وجود به نظر می رسد روند نظارت‌ها در این زمینه شدت گیرد و جریمه و پلمپ، چاره کاهش تخلف نیست. زیرا مسئله ای که با سلامت جامعه در ارتباط بوده و بی توجهی به آن هزینه های سنگینی را تاکنون برای جامعه در پی داشته است.

قائمی بیان داشت: با این تفاسیر تغییرات کمی و کیفی، نرخ نان، نحوه پخت و ارتباط آن با سلامت افراد همیشه از مهمترین دغدغه مسئولان و مردم بوده و ارتباط مستقیمی بر سایر خدمات غذایی و حتی عمومی جامعه دارد.

وی گفت: در این خصوص فرهنگ سازی یکی از ارکان مهم در جلوگیری از بروز اینگونه تخلفات است، چراکه تصور غلط عمومی که سفید بودن نان را نشانه کیفیت آن می دانند و باعثاستفاده از جوهر قند از سوی نانواها می شوند، باید تغییر کند و مردم لازم بدانند که نان سفید نشان مرغوبیت و کیفیت نیست، بلکه نان مغذی باید درصد مناسب سبوس داشته باشد که سبب تیره شدن رنگ نان می شود.

در این کارگروه سازمان صنعت و معدن تجارت از وضعیت نانوایی های استان، شرکت غله از وضعیت گندم و آرد و نان بعد از اصلاح قیمت، دانشگاه علوم پزشکی از وضعیت بهداشت نانوایی ها، اداره کل تعزیرات حکومتی گزارش عملکرد ارائه دادند و شایان ذکر است بررسی ضوابط و شرایط انتقال و جابه جایی و درجه بندی واحدهای نانوایان از دیگر موضوعات مورد بحثدر این جلسه بود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز