در راستای کنترل جمعیت سگ در سطح شهر؛
نمایندگان حامی حیوانات با رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج دیدار کردند
نشست و گفتوگوی رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج با نمایندگان حامی حیوانات شهری با هدف اجرای روشهای کنترل جمعیت سگها و عملکرد پیمانکاران مربوطه برگزار شد.
به گزارش ایلنا از البرز، محمدرضا قربانی در ابتدای نشست با نمایندگان حامیان حیوانات شهری با تأکید بر اینکه سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج وظایف محوله خود را بر اساس دستورالعملها اجرا میکند، اظهار داشت: ما بهعنوان انسان به حق زیستن حیوانات احترام میگذاریم ولی در رابطه با سگهای سطح شهر، شکایاتی از سمت شهروندان به سامانه ۱۳۷ گزارش شده که ما را موظف به جمعآوری و جلوگیری از آسیب و گزش به شهروندان میکند.
وی با اشاره به دوگانگی درخواستهای شهروندان در این زمینه، افزود: دو نقطه مقابل از شهروندان وجود دارد که عدهای مخالف جمعآوری بر اساس احترام به حق زیستن سگها هستند و گروه دیگری از شهروندان به دلیل ترس کودکان از وجود سگها در مسیر و احتمال حمله و گزش آنها خواستار جمعآوری سگهای سطح شهر هستند که به دلیل مراجعه و تماسهای مکرر به سامانه شهرداری، ما براساس قانون مکلف به اجرای دستورالعمل و جمعآوری سگهای آزادگرد سطح شهر هستیم.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج در رابطه با غذارسانی به سگهای بدون صاحب، بیان کرد: ما نباید چرخه طبیعت را با این روش برهم بزنیم و غذارسانی اصولی باید به حیواناتی که ناتوان در تهیه غذا هستند یا دسترسی به پسماند غذای انسانها ندارند، باشد.
قربانی گفت: ما موظفیم دستورالعمل ارائه شده توسط سازمان شهرداریها عمل کنیم و عملکرد پیمانکاران را رصد میکنیم و اگر مستنداتی خلاف دستورات مشاهده شود برخورد خواهیم کرد و در این زمینه تذکرات لازم را خواهیم داد.
در این دیدار از جمله درخواست حامیان حیوانات، اجرای طرح CNVR توسط متولیان کنترل جمعیت سگها بود که در سایر کشورها نتیجه مطلوب داشته و کارآمدترین روش علمی، اصولی و اخلاقی است، بر این اساس باعقیمسازی سگها از زاد و ولد جلوگیری میشود و با واکسینه کردن، بیماری هاری در زیستگاه انسانها ریشه کن خواهد شد و با رهاسازی و حفظ قلمرو قبلی از ورود سگهای اطراف بر اساس قانون حمل جلوگیری خواهد شد، که پیش نیاز این طرح آموزش و فرهنگسازی شهروندان از مفیدبودن این طرح و چگونگی رفتار باحیوانات شهری برای جلوگیری از بروز گزش است.
در ادامه مراحل رسیدن به روشهای ایدهآل و اصولی از جمله پیشنهاد سمینارهای استانی برای مسئولان و شهروندان و آگاهیرسانی در زمینه روشهای اصولی و همکاری انجمنها، جلسههای منظم و همکاری صداو سیما و استفاده از امکانات رسانهای برای اصلاح فرایندها و رسیدن به عدالت زیستی ارائه شد.