خبرگزاری کار ایران

رئیس اتاق بازرگانی:

بانک‌ها پول‌های مردم را به " سرقفلی مغازه " تبدیل می‌کنند

بانک‌ها پول‌های مردم را به " سرقفلی مغازه " تبدیل می‌کنند
کد خبر : ۱۱۸۴۲۹

کشور به ماشین آلات به روز دنیا نیازمند است نه دست دوم / فعالین اقتصادی استان باید هرچه سریع تر عضو اتاق البرز شوند.

ایلنا: بانکداری در ایران نه تنها فعالیت اقتصادی سود آوریست، بلکه رکور بالا‌ترین نرخ سود هر فعالیت اقتصادی دیگری، در کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایلنا در کرج، رئیس اتاق بازرگانی البرز، با بیان این مطلب در یازدهمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که در سالن شهدای دولت استانداری البرز برگزار شد افزود: کشور دوران رکود تورمی را سپری می‌کند و آثار تحریم‌ها همچنان به اقتصاد و تولید کشور فشار می‌آورد.

حسین طوسی در ادامه با اشاره به این مطلب که بانک‌ها به جای بانکداری مغازه‌داری می‌کنند گفت: بانک‌های کشور به جای اینکه پول مردم را در تولید کشور سرمایه‌گذاری کنند با پول مردم مجتمع تجاری و مغازه می‌خرند که از این راه به سودهای کلانی دست یافته‌اند.

وی در ادامه با رد نظریهٔ زیانده بودن بانک‌ها در کشور بیان داشت: بانک‌های کشور سالانه چیزی در حدود ۹۲% سود آوری دارند، که یک همچین معجزه‌ای را نمی‌توان برای هیچ بنگاه اقتصادی متصور شد و این در حالی‌ست که تولید کشور در بهترین شرایط با یک حاشیهٔ سود ۱۵% می‌تواند ادامه حیات دهد.

کشور به ماشین آلات به روز دنیا نیازمند است نه دست دوم

وی در ادامه با توجه به مصوبه جدید هئیت وزیران که به منظور رفع موانع تولید، سرمایه گذاری، اشتغال، ایجاد تحرک اقتصادی و بهبود فضای کسب و کاردر تاریخ ۱۷ / ۶ / ۹۲ موافقت شده، با اشاره به نیاز برخی واحدهای تولیدی نسبت به واردات ماشین آلات مورد نیازشان گفت: ما معتقدیم هم اکنون بسیاری از مایحتاج مورد نیاز کالایی در کشور تولید می‌شود و این در حالی‌ست که کالاهای مشابه خارجی حتی با کیفیتی پایین‌تر، بدون هیچ نظارت و اخذ تعرفه‌های باز دارنده گمرکی به کشور سرازیر شده است.

لذا ما با اصل واردات برخی اقلام حیاتی و مورد نیاز صنایع که در کشور تولید نمی‌شود مخالفتی نداریم و معتقدیم به جای واردات ماشین آلات ناسالم و دست دوم خارجی، ماشین آلات به روز صنایع دنیا وارد کشور شود.

وی در ادامه اظهار داشت: از آنجایی که واردات برخی ماشین آلات مورد نیاز صنایع کشور گستردگی زیادی دارد به سادگی نمی‌توان نسبت به واردات این قبیل ماشین آلات به خصوص از نوع دست دوم آن عجولانه تصمیم گرفت. از این روی بررسی این موضوع نیاز به طرح، بحثو گفتگو در کار گروه‌های تخصصی دارد.

فعالین اقتصادی استان باید هرچه سریع‌تر عضو اتاق البرز شوند

رئیس اتاق بازرگانی استان البرز در ادامه با اشاره به استمرار مشکل انتقال کارت‌های بازرگانی فعالین اقتصادی که بنگاه اقتصادی آن‌ها در استان البرز دایر است ولی همچنان در اتاق‌های بازرگانی دیگر به خصوص اتاق تهران عضو هستند گفت: متاسفانه با وجود اینکه مدت ۲ سال از تاسیس اتاق البرز می‌گذرد ولی کماکان بسیاری از فعالین اقتصادی استان، عضو اتاق البرز نیستند و این موضوع در مصادیق بسیاری از جمله: تهیهٔ یک آمار دقیق و رسمی از فعالیت‌های اقتصادی استان مانند: صادرات واردات و هم چنین سهم GDP استان در آمارهای کشور خود را نمایان می‌کند.

حسین طوسی در ادامه با بیان مصادیق دیگری در این خصوص گفت: بعضی از فعالین اقتصادی استان مالیات خود را همچنان به ادارهٔ کل اقتصاد داری تهران پرداخت می‌کنند که در صورت انتقال عضویت به اتاق البرز این منابع جذب استان خواهد شد.

وی در پایان با تاکید بر لزوم انتقال عضویت همهٔ بنگاه‌های فعال اقتصادی استان به اتاق البرز گفت: از همهٔ سازمان‌های مسئول، به خصوص ادارهٔ کل اقتصاد و دارایی البرز تقاضا داریم با تمهیداتی ویژه در تحقق این امر کوشا باشند.

لازم به توضیح است در یازدهمین جلسهٔ شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز هیچ مصوبه‌ای به تصویب اعضای شورا نرسید و موارد مطرح شدهٔ دستور صورت جلسه، به کار گروه‌های تخصصی شورا ارجا داده شد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز