خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای:

دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها برای کار کردن مهارت ندارند

دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها برای کار کردن مهارت ندارند
کد خبر : ۱۷۰۵۸۵

طبق آخرین آمار در سال ۹۳،۴. ۵ میلیون دانشجو در کشور وجود دارد که نسبت به دوران قبل از انقلاب به میزان ۲۵ برابر رشد داشته است / در ۲۰ سال آینده با بحران جدی مواجه خواهیم شد و افرادی که امروز به طور فعال هستند به صورت نیروی پیر درمی‌آیند.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای گفت: طبق آخرین آمار در سال ۹۳،۴. ۵ میلیون دانشجو در کشور وجود دارد که نسبت به دوران قبل از انقلاب به میزان ۲۵ برابر رشد داشته است.

به گزار اخبار دریافتی ایلنا، «کوروش پرند» باباین اینکه وجود فارغ‌التحصیلان بیکار کشور در حال حاضر دغدغه اصلی دولت و وزارت تعاون، کار و رفاه ااجتماعی است، گفت: جمعیت دانشجویان دوران قبل از انقلاب ۱۷۵ هزار نفر بود.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه ۶۶ درصد از این دانشجویان در حوزه کارشناسی هستند، خاطرنشان کرد: ۲۳ درصد از این میزان در حوزه کاردانی و ۱۰ درصد نیز در حوزه دکترای حرفه‌ای قرار دارند.

وی گفت: این آمارها از آمارهای وزارت علوم تحقیقات و فناوری است که در کشور به ازای هر ۳ دانشجوی کارشناسی، یک دانشجو در سطح فوق دیپلم است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه این مهم در کشورهای صنعتی بر عکس است، تصریح کرد: در این کشورها به ازای این نسبت به میزان ۵ به ۱ است.

پرند اظهار کرد: متاسفانه فارغ‌التحصیلان به دلیل نداشتن مهارت لازم نمی‌توانند وارد بازار کار شوند.

وی با بیان در آزمون کارشناسی ارشد اخیر یک میلیون داوطلب کارشناسی ارشد داشتیم، افزود: در حوزه وزارت بهداشت و درمان ۲۵۰ هزار نفر داوطلب وجود داشتند.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: در چند سال آینده با قشر عدیده‌ای مواجه خواهیم شد که دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری بوده و کماکان انتظار داشتن کار را دارند و این مهم نیازمند برنامه‌ریزی اصولی است.

وی با بیان اینکه طی سال‌های ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۵ با رشد ۳.۹ درصدی جمعیت مواجه شدیم، افزود: این مهم موضوع جدید به نام پنجره جمعیت را باز می‌کند.

پرند گفت: در ۲۰ سال آینده با بحران جدی مواجه خواهیم شد و افرادی که امروز به طور فعال هستند به صورت نیروی پیر درمی‌آیند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه ۴۶ درصد از دانشجویان در گروه علوم انسانی و ۳۳ درصد در رشته‌های فنی و مهندسی و ۵.۴ درصد در حوزه هنر در حال تحصیل هستند، خاطرنشان کرد: در عدم تناسب دانشجویی کشور در گروه‌های آموزشی مشکل داریم.

وی گفت: ۱۰ درصد دانشجویان کشور در دانشگاه علمی کاربردی، ۱۰ درصد در مراکز غیرانتفاعی، ۳.۵ درصد در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای در حال تحصیل هستند.

پرند بیشترین تعداد دانشجویان را در دانشگاه‌های پیام نور و آزاد اسلامی عنوان کرد و بیان داشت: متاسفانه به نظام مهارتی در کنار نظام تئوری توجه خاصی نشده است.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در پایان با بیان اینکه ۲ هزار و ۱۵۷ رشته تحصیلی در کشور شناسایی شده است، افزود: یک سوم از این دانشجویان در ۲۰ رشته متمرکز شده‌اند

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز