در گفتوگو با ایلنا عنوان شد:
امید به جهش بزرگ صادراتی زعفران با پایان کرونا/ احتمال از دست رفتن بخشی از تولید با کاهش دما و بارندگی
یک عضوی شورای ملی زعفران با اشاره به کندی صادرات این محصول در پی شیوع ویروس کرونا در جهان، گفت: کندی صادراتی خلاء قابل توجه ای را در بازار کشورهای مصرف کننده ایجاد کرده است که انتظار می رود با پایان یافتن بیماری کرونا شاهد جهش بزرگ صادراتی زغفران برای پر کردن خلاء به وجود آمده باشیم.
علی حسینی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا شرایط بازار داخلی زعفران را متعادل ارزیابی کرد و گفت: پس از آنکه جهاد کشاورزی سازمان تعاون روستایی را ملکف به خرید حمایتی زعفران کرد بازار آن به تعادل نسبی رسیده است.
وی ادامه داد: با رسیدن به اوج تولید زعفران شاهد افت شدید قیمت این محصول بودیم که با اعلام قیمت مصوب از سوی تعاون روستایی بار دیگر بازار به تعادل رسید.
به گفته حسینی؛ در حال حاضر هر کیلوگرم زعفران پوشال 11 میلیون تومان و هر کیلوگرم نگین زعفران 13 میلیون تومان با نوسان یک میلیون تومانی از کشاورزان خریداری میشود که نزدیک به قیمتهای مصوب سازمان تعاون روستایی است.
وی درباره بازار خارجی زعفران نیز گفت: به دلیل شیوع ویروس کرونا صادارت به کندی انجام میشود و این امر موجب خلاء در بازارهای کشورهای هدف صادراتی شده است.
حسینی پیشبینی کرد: با پایان بیماری کووید – 19، شاهد جهش بزرگ صادراتی برای رفع این خلاء و پاسخ به عطش بازار مصرف باشیم.
این عضو شورای زعفران با اشاره به کاهش دما و آغاز بارندگی در بیشتر استانهای کشور گفت: احتمال از دست رفتن بخشی از تولید زعفران یا از دست رفتن کیفیت زعفرانهای باقی مانده بر مزارع با کاهش دما و بارندگی در کشور وجود دارد.
حسینی در پاسخ به این پرسش که میزان تولید زعفران در سالجاری به چه میزان خواهد رسید، گفت: تا پایان فصل برداشت کمتر از 20 روز باقی مانده اما با توجه به تاثیرپذیری محصول از شرایط آب و هوایی، نمیتوان به طور قطع میزان تولید را اعلام کرد.
وی سطح زیر کشت زعفران در کشور را 12 هزار هکتار عنوان کرد که در شرایط معمول به طور متوسط از هر هکتار آن 3 تا 4 کیلوگرم برداشت میشود.