خبرگزاری کار ایران

رئیس اتاق بازرگانی ایران و ترکیه در گفت‌وگو با ایلنا؛

صادرات ایران به ترکیه سرعت می‌گیرد

صادرات ایران به ترکیه سرعت می‌گیرد
کد خبر : ۹۷۹۷۶۰

رئیس اتاق بازرگانی ایران و ترکیه اعلام کرد: متاسفانه مانند سایر کشورها در ترکیه نیز پول بلوکه شده داریم با این تفاوت که این پول‌ها برای ما قابل استفاده است و برای بحث واردات از این منابع تخصیص پیدا می‌کند.

مهرداد سعادت در گفت‌وگو با ایلنا در مورد آخرین وضعیت صادرات ایران به ترکیه اظهار داشت: خوشبختانه صادرات ما به ترکیه ادامه دارد، ضمن آنکه بارهای ترانزیتی ما از خاک ترکیه به سایر بازار‌های هدف در حال ارسال است و  امیدواریم خلاء ناشی از بستن شدن مرزها در چهارماهه ابتدایی سال به دلیل شیوع وبروس کرونا را جبران کنیم که خوشبختانه آمار روبه رشد نشان دهنده آن است.

وی داد: همچنین افزایش نرخ ارز یک مزیت برای صادرات به شمار می‌آید که امیدواریم در سال جاری حجم صادرات‌مان هم به کشور ترکیه و هم از کشور ترکیه به سایر کشورها افزایش پیدا کند.

سعادت تصریح کرد: آماری دقیقی از میزان صادرات به ترکیه در 6 ماهه ابتدایی سال در دست نیست اما در 4 ماه نخست سال با کاهش 90 درصدی صادرات روبرو شدیم که پس از باز شدن مرزهای تجاری روند صادرات بشدت افزایش پیدا کرده است. از همین روی تجار و صادرکنندگان در تلاش هستند تا آن کاهش را جبران کنند.

وی با اشاره به تاثیر افزایش نرخ ارز بر صادرات گفت: البته با این روند پیش‌بینی می‌شود صادرات ما در سال جاری به مراتب بیشتر از سال گذشته خواهد بود. زیرا امسال به دلیل نرخ ارز جذابیت بیشتری برای صادرات وجود دارد و همکاران صادراتی تلاش می‌کنند هم جای خالی 4 ماهه را پر کنند و هم به دلیل نرخ ارز افزایش صادرات کالاهای ما توجیح بیشتری دارند که منحر به بالا رفتن حجم صادرات ما نسبت به مدت مشابه می‌شود.

رییس اتاق بازرگانی ایران و ترکیه افزود: شیوع مجدد کرونا تاثیر چندانی بر روند کاری ما نداشته  و تنها ارتباطات تجاری را کاهش پیدا داده، به طوری که رفت و آمد هیات‌های تجاری دچار مشکل شدند. اما باید در نظر داشت که اکنون نیاز چندانی به حضور فیزیکی در بازارها نیست و به دلیل امکانات ارتباطاتی جای خالی آن نیز پر شده و نتوانسته تاثیر محسوسی داشته باشد.

وی در مورد آخرین وضعیت پول‌های بلوکه شده ایران در ترکیه گفت: متاسفانه مانند سایر کشورها در ترکیه نیز پول بلوکه شده داریم با این تفاوت که این پول‌ها برای ما قابل استفاده است و برای بحث واردات از این منابع تخصیص پیدا می‌کند.

سعادت افزود: کشور ترکیه بیشتر از ما مواد خام خریداری می‌کند و به خرید محصول نهایی علاقه چندانی ندارد. اما این موضوع را باید در نظر گرفت که ما از طریق ترانزیت از کشور ترکیه به بسیاری از مقاصد صادراتی خود دسترسی پیدا می‌کنیم که نقش غیر قابل انکاری برای صادرات ما ایفا می‌کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز