خبرگزاری کار ایران

زنگنه:

عدم صادرات گاز به پاکستان خارج از اراده ما بود/ از تهاتر نفت استقبال می‌کنیم/ صنعت گاز و پتروشیمی محصول جمهوری اسلامی است

عدم صادرات گاز به پاکستان خارج از اراده ما بود/ از تهاتر نفت استقبال می‌کنیم/ صنعت گاز و پتروشیمی محصول جمهوری اسلامی است
کد خبر : ۹۶۸۲۹۸

وزیر نفت اظهار داشت: قبل از انقلاب در بخش نفت کارهایی صورت گرفته بود اما پس از انقلاب بخش گاز و پتروشیمی توسعه بسیار بالایی داشته است. در بخش گاز و در پارس جنوبی از تولید 140 میلیون متر مکعب درسال 84 به 700 میلیون متر مکعب رسیده‌ایم همچنین در بخش پتروشیمی از تولید دو میلیارد دلاری در سال 75 با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به 25 میلیارد دلار در سال 1400 خواهیم رسید به نوعی جهش در تولید است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، بیژن نامدار زنگنه در جلسه علنی مجلس در گزارشی به تشریح اقدامات این وزارتخانه پرداخت و اظهار داشت: امروز ما در جنگ تمام عیار اقتصادی تحمیل شده از سوی آمریکا و همکاری صهیونیست‌ها و منافقین علیه مردم ایران هستیم و ضرورت دارد مثل دوران دفاع مقدس تمام ارکان نظام به صورت یکپارچه عمل کنند.

وی ادامه داد: بنده می‌توانم اقدامات صورت گرفته در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را در هشت محور توضیح دهم که نخستین آنها افزایش تولید نفت و گاز از میادین مشترک است. در این موضوع ما بر اساس ظرفیت میادین مشترک عمل کردیم اما مهمترین آ‌نها میادین غرب کارون و پارس جنوبی است، به طوری که در غرب کارون از تولید 70 هزار بشکه در روز در حال حاضر به 400 هزار بشکه در روز رسیده‌ایم که از همسایه خود عقب نیستیم.

وی ادامه داد: همچنین قراردادهای نفتی برای میادین مشترک مانند فاز 11، آبان، سپهر، جفیر و ... بسته شده است و طرح‌های دیگر برای توسعه و نگهداشت سطح تولید در نظر داریم تا تولید را افزایش دهیم. در بخش گاز پارس جنوبی ما تاکنون 150 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کردیم.

وزیر نفت با بیان اینکه صنعت گاز و پتروشیمی محصول جمهوری اسلامی هستند، اظهار داشت: قبل از انقلاب در بخش نفت کارهایی صورت گرفته بود اما پس از انقلاب بخش گاز و پتروشیمی توسعه بسیار بالایی داشته است. در بخش گاز و در پارس جنوبی از تولید 140 میلیون متر مکعب درسال 84 به 700 میلیون متر مکعب رسیده‌ایم همچنین در بخش پتروشیمی از تولید دو میلیارد دلاری در سال 75 با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به 25 میلیارد دلار در سال 1400 خواهیم رسید به نوعی جهش در تولید است. بنابراین جهش دوم ما در سال آینده به پایان می‌رسد و البته جهش سوم نیز در جریان است.

وی تصریح کرد: همچنین صادرات فرآورده‌های نفتی ما نسبت به سال 91 چهار برابر شده است یعنی توانسته‌ایم در راستای موضوع دوری از خام فروشی و دور زدن تحریم‌ها گام‌های بزرگی برداریم. همچنین تولید بنزین ما به 98  میلیون لیتر رسیده است.

زنگنه تصریح کرد: ما از سرمایه‌گذاری در بخش پتروشیمی نیز استقبال می‌کنیم و حاضریم در مورد تضمین لایسنس، یارانه تسهیلات تضمین فولاد و بازارهای صادراتی کمک کنیم.

وزیر نفت در مورد صادرات گاز طبیعی نیز گفت: صادرات ما نسبت به سال 92 با وجود مشکلات بسیار دو برابر شده است البته موضوع صادرات گاز به پاکستان به نوعی خارج از اراده ما بود و مشکلات ایجاد شده خارج از کشور بود. در حال حاضر نیز در بنزین نیز به یکی از صادرکنندگان تبدیل شده‌ایم صادرات پترویشمی نیز نسبت به پارسال بیشتر شده است هر چند که در موضوع قیمت با مشکل روبرو هستیم.

زنگنه ادامه داد: در بحث جمع‌آوری گازهای همراه نفت ما بزرگترین طرح کشور یعنی طرح بیدبلند را داریم که به نوعی در آینده نزدیک تمام گازهای همراهرا فرآورش می‌کند.

وی در مورد تحریم‌های نفتی نیز اظهار داشت: ما برای دور زدن تحریم‌ها از هر کسی که می‌توانستیم کمک گرفتیم و حتما از مجلس محترم درخواست داریم از ظرفیت خود در راستای دیپلماسی بین مجالس استفاده کند. ما درگیر جنگ نابرابر علیه ملت ایران هستیم و ما نیز در خط مقدم حضور داریم بنابراین خواستاریم متناسب با شرایط موجود برخورد شود. با در نظر داشتن شرایط ما از فروش نفت به داخل و خارج و همچنین تهاتر آن استقبال می‌کنیم.

این مقام مسئول با اشاره طرح گازرسانی به نقاط مختلف کشور گفت: توسعه گازرسانی یکی از طرح های ما بوده که با همکاری مجلس صورت گرفته است. در حال حاضر نزدیک به 83 درصد جمعیت روستایی و 99 درصد جمعیت شهری و مجموعا 94 درصد جمعیت کشور از این نعمت برخوردار هستند. برنامه ما در این زمینه پوشش 95 درصدی روستاهای کشور با اولویت مناطق محروم و سردسیر است.

زنگنه درباره پرداختی‌ها به پرسنل نفت گفت: در این خصوص مشکل ما با مجلس و دولت است. آنها قوانین را می‌نویسند و می‌گویند مشمول تمامی شرکت‌ها می‌شود بعد پرسنل ما هم معترض می‌شود در حالی که دست ما بسته است.

وی درباره مسئولیت اجتماعی نفت نیز بیان کرد: این موضوع را خود ما راه انداخته‌ایم. کارهای مهمی در این مورد انجام داده‌ایم که البته کافی نیست چون منابع ما کافی نیستند. ما راه‌های مختلفی پیدا کردیم که خود نمایندگان نیز از آن مطلع هستند.

وزیر نفت درباره سوال نمایندگان در خصوص صادرات گاز نیز اظهار کرد: همه باید کمک کنیم مشکلات با همدلی حل شود. ترکمنستان چهار بار گاز را به روی ما قطع کرد و هر بار به دنبال گرفتن امتیاز از ما بود. من به داوری نرفتم، آنها رفتند و البته امتیاز کمی هم گرفتند. آیا ما باید به این خاطر تنبیه شویم؟

وی درباره عدم اجرای بهینه‌سازی مصرف انرژی گفت: تبصره 14 تمام هزینه‌ها را خرج یارانه کرده است.

زنگنه درباره صادرات گاز به عمان نیز بیان کرد: تمام اختیارات برای احداث خط لوله به قرارگاه خاتم داده شده است. در این پروژه خط لوله باید در آب احداث شود که عمق آن بیش از 1000 کیلومتر است. ما توانایی این کار را نداریم. این توانایی در اختیار چند شرکت است حتی روس‌ها هم توانایی این کار را ندارند. هر زمان که لازم شد ما این کار را انجام خواهیم داد.

وزیر نفت در مورد عدم گنجاندن LPG در سبد سوخت تصریح کرد: در حال حاضر سوخت اصلی ما در سبد سوخت CNG است. LPG در برخی مناطق به صورت سهمیه‌بندی الکترونیکی به مردم داده می‌شود.

زنگنه درباره موضوع ایثارگران گفت: دستورات لازم در این خصوص داده شده است؛ هرچه در قانون آمده باشد اجرا خواهد شد.

وی در خصوص اینکه جاسک باید به‌ هاب صادرات نفت تبدیل شود، اظهار کرد: برنامه ما نیز همین است. یکی از پالایشگاه‌ها از سوی ستاد اجرایی فرمان امام در جاسک احداث خواهد شد.

وزیر نفت همچنین گفت: تامین خوراک پالایشگاه‌های کوچک از جمله اولویت‌های ما است و هرکس که نفت خام بخواهد هم به صورت جداگانه و هم از طریق بورس تحویل خواهیم داد.

زنگنه در پاسخ به نماینده‌ای که نسبت به عدم توجه به بورس انرژی انتقاد کرده بود، بیان کرد: امسال 7 میلیون تن فرآورده از طریق بورس انرژی فروختیم. ما به فروش نفت خام از طریق بورس نیز اعتقاد داریم. برای اینکه مطمئن باشیم در جهت منویات شما حرکت می‌کنیم، در مذاکرات حضور داشته باشید. برای شما اتاق تاریک نداریم، اتاق تاریک برای دشمنان است، می‌توانید از تمام دستگاه‌های مرتبط سوال کنید.

وی با تاکید بر اینکه گازرسانی با تمام قدرت انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: ما در بدترین شرایط می‌خواهیم هزینه‌ها به 20 میلیارد تومان هم نرسد اما بعضاً 100 میلیارد هزینه دارد توجیهی هم ندارد.

وزیر نفت درباره صادرات پتروشیمی نیز گفت: همه محصولات صادراتی ما تحریم هستند که پتروشیمی نیز از جمله آنهاست. ما برای صادرات چندین بار باید سند و مشخصات را تغییر بدهیم. اگر بنده بخواهم برنامه دور زدن تحریم را بگویم که عملیات را لو می‌دهم. ما برای توسعه پتروشیمی هر آنچه لازم بود انجام دادیم. سال آینده میزان صادرات ما به 25 میلیارد دلار خواهد رسید. در سال 1404 نیز به 37 میلیارد دلار خواهیم رسید اما کسی نیست به ما بگوید که دست شما درد نکند باید بیشتر کار کنید و همیشه انتقاد دارند.

زنگنه گفت: اکنون صادرات نفت و فرآورده را با تحریم‌های قبلی مقایسه کنید. بنده علناً نمی‌توانم این توضیحات را ارائه دهم اما کسی در این زمینه از ما قدردانی نکرده است و این باعث شده که خستگی به تن ما بماند. تمام فعالین عرصه نفت سربازان گمنام هستند که اینگونه زحمت می‌کشند.

وی در پاسخ به سوال که گفته شد اطلاعات مناطق نفتی به قطر داده شده، تصریح کرد: ما در این زمینه مصوبه شورای عالی امنیت را داریم و طبق آن عمل می‌کنیم.

وزیر نفت درباره برنامه توسعه انرژی نیز بیان کرد: این برنامه توسط دولت تصویب شده است.

زنگنه همچنین در پاسخ به انتقادات در زمینه لغو سهمیه‌بندی گفت: مگر من سهمیه‌بندی را لغو کردم؟ تصمیم دولت بود و مجلس وقت هم مخالفتی با آن نداشت. سال 94 بنزین تک‌نرخی شد و به تصویب دولت نیز رسیده بود. آن زمان هیچ‌کس اعتراض نکرد. اکنون بعد از شش سال می‌گویند چرا عملکرد اینگونه بوده است. با قاطعیت می‌گویم که افزایش مصرف هم ناشی از آن نبوده است.

وی پیشنهاد داد کارگروهی تشکیل و مباحث گفته و شنیده شود نه اینکه فقط رأی‌گیری شود. بعد از تشکیل کارگروه نسبت به جمع‌بندی اقدام شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز