بیرشک عنوان کرد:
قیمت روغن خوراکی تا پایان سال تغییر نمیکند/ ذخایر روغن کافی است
دبیر انجمن صنایع روغننباتی کشور گفت: حدود یک ماه پیش روغن مایع 12 درصد و روغن جامد 14 درصد افزایش قیمت داشته است و در صورتی که اتفاق تازهای رخ ندهد تا پایان سال قیمتهای روغن بدون تغییر باقی خواهد ماند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، امیرهوشنگ بیرشک دبیر انجمن صنایع روغن نباتی کشور امروز در نشست خبری اظهار کرد: تحریمها بر تامین تمام کالای اساسی تاثیر گذاشته و روغن خوراکی نیز از این امر مستثنی نیست.
وی ادامه داد: به رغم تلاش ارگانهای مربوطه از جمله وزارت جهاد کشاورزی وزارت صنعت و معدن و تجارت و بانک مرکزی برای کاهش مشکلات ناشی از تحریم همچنان برخی از مشکلات وجود دارد.
بیرشک اما این اطمینان را داد که حداقل تا شش ماه آینده کشور ما هیچ مشکلی را در تامین روغن مورد نیاز مردم نداشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه تامین روغن مورد نیاز خانوار نسبت به صنعت در اولویت است، افزود: دولت و بخش خصوصی با در نظر گرفتن این اولویت تا امروز اجازه ندادهاند که کمبودی در بازار برای تامین روغن خوراکی خانوار احساس شود.
دبیر انجمن صنایع روغننباتی کشور درباره منابع تامین روغن خوراکی مورد نیاز کشور گفت: حدود یک و نیم میلیون تن روغن خام از محل واردات روغن خام، حدود دو و نیم میلیون تن از محل واردات دانههای روغنی و حدود 500 تن از محل دانههای تولید داخل تامین میشود.
بیرشک در مجموع میزان تولید روغن در کشور از منابع مختلف را دو میلیون و 100 هزار تن عنوان کرد.
وی همچنین درباره ارز مورد استفاده در واردات روغن خام و دانههای روغنی اظهار کرد: تصمیم درباره اینکه ارز مورد استفاده برای واردات روغن خام یا دانههای روغنی ارز ترجیحی، نیمایی یا آزاد باشد بر عهده دولت بوده و ما تنها تابع آنها در تصمیمیگریها هستیم.
دبیر انجمن صنایع روغننباتی کشور در پاسخ به این سوال که با توجه به افزایش قیمتها ما باید افزایش قیمت در روغن خوراکی نیز باشیم گفت: حدود یک ماه پیش روغن مایع 12 درصد و روغن جامد 14 درصد افزایش قیمت داشته است و در صورتی که اتفاق تازهای رخ ندهد تا پایان سال قیمتهای روغن بدون تغییر باقی خواهد ماند.
وی میزان ذخایر روغن خوراکی برای مصرف خانوار را تا پایان سال کافی عنوان کرد.
بیرشک در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد: با ادامه و جدیت در اجرای طرح خوداتکایی تولید دانههای روغنی در کشور شاهد کاهش واردات در این حوزه باشیم.